Οδηγίες προς ναυτιλομένους!

Οδηγίες προς ναυτιλομένους!

Κουμπωθείτε και τα μάτια σας τέσσερα. Έρχονται τα εκκαθαριστικά της εφορίας. Ένα Της Αναλήψεως, που ξέρατε σαράντα μέρες από το Πάσχα, ξεχάστε το. Της Καταβολής (και της καταστολής) εορτάζεται πλέον καθημερινά. Καινούργια ήθη και έθιμα καθιερώνονται. Οι εορταστικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν πικρό καφέ και βουτήματα στο κυλικείο “Το βάλσαμον”. Ό,τι περισσέψει από κονιάκ και παξιμάδι, λέω να το κρατήσουμε για τις ημέρες που θα βγουν οι καινούργιες δημοσκοπήσεις.

Ευχές για περαστικά σε όποιον χτυπιέται με το ταλέντο του, καταγινόμενος με το “Ποιος πήγε κι άρπαξε τα ρούχα απ’ την ταράτσα”! Ε, ύστερα είναι και το ποιος πήρε το μεγάλο πακέτο, άλλος καημός αυτός. Βλέπεις, το αίνιγμα είναι για δυνατούς λύτες. Το πόσο το γλεντάω, το πόσο το γλεντάω.

Γύρω μας απειλές και μέσα τους φαγούρες. Επίσης κυκλοφορεί η φήμη πως τα φύκια πλασσάρονται για μεταξωτές κορδέλλες, αλλά μην μασάτε. Στα όρη, στα άγρια βουνά! Να καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός, να σταθεροποιηθεί ό,τι τέλος πάντων βρίσκεται εν κινήσει, μήπως και φάμε ψάρι.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment