Ματιά

Όλα δικαιολογούνται…

‎Φέρτε μου νερό να ξεδιψάσω! Τι κάψα κι αυτή απόψε, σκέφτομαι να κοιμηθώ στη βεράντα, ανάμεσα σε δυόσμους και βασιλικούς, λείπει η Βουλγάρα από απέναντι. Και μια πέτρα για να ξαποστάσω… Αφού σου λέει […]

Όλα δικαιολογούνται…

‎Φέρτε μου νερό να ξεδιψάσω! Τι κάψα κι αυτή απόψε, σκέφτομαι να κοιμηθώ στη βεράντα, ανάμεσα σε δυόσμους και βασιλικούς, λείπει η Βουλγάρα από απέναντι. Και μια πέτρα για να ξαποστάσω… Αφού σου λέει ο ΓΑΠ απόψε βραβεύτηκε. Ναι, ναι κι όμως. Δεν ξέρω με ποιό σκεπτικό, κάπου, σε ένα νησί είχαν οι κάτοικοι αυτή τη φαεινή ιδέα. Αναδουλειές έχουν, τα δωμάτια άδεια, οι των φαγάδικων το φυσάνε και δεν κρυώνει αναλογιζόμενοι τις μέρες που μας μοσχοπουλούσαν κάτι μερίδες τσουρούτικες για παπορίσιες, ο τουρισμός πνέει τα λοίσθια, σου λέει στάσου να στήσουμε ένα χάπενιγκ, ένα νουμεράκι τσίρκου μπας και τσιμπήσει καμιά ξελιγωμένη, ξέρετε ποιές. Εκείνες με το σακίδιο που καταναλώνουν ένα ροδάκινο τη μέρα, δυο κουτιά μπύρα και ξεκοκαλίζουν 3 άνεργα νησιωτόπουλα ανεμοδαρμένα. Άκουσα και τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή, τι να σας πω! Ενθουσιάστηκαααααααα! Άλλο πράγμα. Περιμένω το φαγητό να βγει από το φούρνο, ε γνοιάστηκα αργά, τι να κάνουμε. Όλη μέρα την έβγαλα με καρπούζι, παγωτό και κάτι χαζομάρες στη δουλειά. Αύριο σκέφτομαι να πάρω το δισάκι μου λίαν πρωί και να την κάνω. Θα πάρω και βατραχοπέδιλα, δεν προσδίδουν κατιτίς στο στυλ, τουναντίον, αλλά γυμνάζεις μια χαρούλα όλα τα αγύμναστα σημεία. Τι να γίνει… πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα, δεν ξέρεις τι σου προκύπτει. Καλά, καλά ντε. Λέμε καμιά μαλακία εδώ προς παραμυθίαν, νύχτα είναι, μοσχοβολάει το νυχτολούλουδο, σε δυο λεπτά σβήνω και τον φούρνο, όλα δικαιολογούνται. Ακόμα και οι φρούδες ελπίδες. Πώς ήταν αυτά που άκουσα το απόγευμα στη Βουλή κι ύστερα στη συνδιάσκεψη του πασόκ που ανατρίχιασα με την ανασυγκρότηση; Ε, κάπως έτσι.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;