Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται

Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται

…του Δημήτρη Χίλιου.

Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται

Ηχείστε τα ταμπούρλα πένθιμα. Μετά την απομάκρυνσιν εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!

Και γιατί να μας αναγωριστεί το λάθος δηλαδή; Τι είναι εκείνο που μας ενέπνευσε; Οι γνώσεις του Αλέξη επί των θεμάτων που αντιμετώπιζε η χώρα; Οι προτάσεις του οι πειστικές; Ο αέρας αριστεράς που φύσηξαν ο Γιάννης, η Ζωή κι ο Βούτσης; Το επιτελείο του; Μην περάσουμε σε λεπτομέρειες ανατριχιαστικές επί τούτου.

Για όσους δεν προσήλθαν καν προ διετίας στο ταμείο, κακό του κεφαλακίου τους. Να τιμωρηθούν μαζί με μας (που αποφασίσαμε), μπας και μάθουν να είναι παρόντες.

Και… ξέρετε ποιο ερώτημα απαντάται σήμερα από μόνο του. Εκείνο το “Γιατί, οι άλλοι ήσαν καλύτεροι;” Ναι, γίδια μου αντιπαθή και άξια της αηδίας μας. Τελικά αυτό προκύπτει από μόνο του, χωρίς προσπάθεια καμμιά. Ήσαν κομματάκι καλύτεροι. Όσο κι αν αγωνίστηκαν να μας γυρίσουν τα μυαλά οι πουλημένοι κοντυλοφόροι των ΜΜΕ. Θέλετε κι ονόματα ποιοί; Ο άλλοι, με όλες τις ελλείψεις, τις μεροληψίες, τα λάθη τα φοβερά και τις μαλακίες τους, μπροστά σε τούτο το τσούρμο των τελευταίων του χωριού που ψωνίστηκαν πως τάχαμου γίνανε κάτι, ναι ήσαν καλύτεροι.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment