Πρωτομαγιά αλά Χίλιος

Πρωτομαγιά αλά Χίλιος

…του Δημήτρη Χίλιου.

Πρωτομαγιά αλά Χίλιος

Ελάτε. Βάλτε ένα κοντοβράκι και ξαμολυθείτε. Μια Αίγινα, μια Σαλαμίνα, ένα Πόρτο-Κατσίκι, μια Λούτσα. Κόψτε λουλουδάκια σαν την Αστέρω, να φτιάξετε το στεφάνι.

Στις εθνικές οδούς, στα λιμάνια, στα καφέ και στα μεζεδεκλίδικα η Ελλάδα αναστενάζει. Πετάει τη σκούφια της ψηλά, ανεμίζει το βρακί στους πέντε ανέμοι και εορτάζει. Σε παρακμή και με απόλυτη επίγνωση της καταστάσεως. Αλλά έτσι εις ανάμνησιν του ενδόξου παρελθόντος, Πανηγυρίζει.

Επιστροφή στη φύση, το σύνθημα της μέρας! Τα υπόλοιπα συμπληρώστε τα. Όπου γάμος και χαρά η Κοντύλω πρώτη. Ξεκινείστε εσείς ντυμένα ανάλαφρα και στοιχειωδώς κομψούτσικα (μην δω τίποτις αηδίες) και δεν σας φοβάμαι. Θα τον βρείτε τον δρόμο. Όπως τα ποτάμια που βρίσκουν πάντα τον δρόμο για την θάλασσα.

Α, στον γυρισμό πάρτε και κανένα φυτό για το μπαλκόνι. Όσο τσουρούτικο κι αν είναι, θα ομορφύνει μια στάλα μ’ ένα γλαστράκι στο πλάι του καγκέλου. Δεν λέει να καμαρώνει μονάχη της η απλώστρα με τις σωβρακοφανέλες συντροφιά με τις ξεχασμένες σακούλες σκουπιδιών.

Άντε. Λιαστείτε. Με γυαλιά ηλίου, έτσι για πιο μυστήριο. Η πατρίς ευημερούσα απεργεί. Μαγαζιά, εταιρείες, υπηρεσίες, όλα κλειστά, αν και με μια εσάνς μελαγχολίας να καλύπτει τις πανηγυρικές εκδηλώσεις σαν λουκουμόσκονη, εκμεταλλευτείτε το και απλώστε τις κορμάρες στον ήλιο της εξωτικής Λούτσης.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment