Σκασμός οι ρήτορες

Σκασμός οι ρήτορες

Σκασμός οι ρήτορες

Ελάτε, ελάτε. Σκασμός οι ρήτορες, πολύ μιλήσαμε! Όλα, τα ανακατέψαμε, τα αναλύσαμε, τα επισημάναμε, τα ανασκολοπίσαμε. Τώρα ας ξαμολυθούμε ανέμελα στους αγρούς να κόψουμε ρόδα μυρωμένα, που είναι και ο καιρός τους.

Εσείς τα της κοινωνικής προσφοράς και της βιτρίνας, τα διαγκωνιζόμενα σε κομματικούς προθαλάμους, το βράδυ θα στριμωχτείτε στα κλάμπ, εκεί που γίνονται οι κοσμικοπολιτιστικές εκδηλώσεις-συναντήσεις, να βγάλετε άπειρες σέλφι να τις καμαρώσουμε εμείς τα αποδέλοιπα στα κοινωνικά δίκτυα και να προσφέρουμε από κοινού στην κοινωνία, μάλλον να της ανταποδώσουμε όσα εκείνη μας προσφέρει. Εντάξει; Α, μετά θα κάνουμε και παρεμβάσεις για τον πολιτισμό με κάτι ασήμαντα δημοσιεύματα όμορφα αμπαλαρισμένα.

Επιστρέφουμε στα δικά μας. Μέσα στον γδούπο, τον ορυμαγδό και την κλαγγή των όπλων, κάναμε έτσι μια χαριτωμενιά και ρίξαμε τις προτάσεις μας στο τραπέζι. Αμέ! Αφού, σου λέει, ο Γιώργος Παπανδρέου έστειλε επιστολή εκ μέρους του κινήματός του προς την Φώφη Γεννηματά, αποδεχόμενος την πρόσκληση στην από κοινού σωτηρία. Την ορμηνεύει μάλιστα ποιούς άλλους να καλέσει, ξέρει αυτός.

Πώς το λέει η παροιμία;
“Οι ακαμάτρες κι οι ζαβές έχουν τις τύχες τις καλές”
Αυτό.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment