Στην απελπισία του κανείς…

Στην απελπισία του κανείς…

Σώθηκε, σώθηκε η χώρα, και η Ευρώπη μαζί της. Μιράκολο!

Λέτε να στρώσω το σπίτι ή είναι νωρίς ακόμα; Βαριέμαι η αλήθεια είναι. Πρέπει να βάλω σκούπα, να σφουγγαρίσω, να ξεσκονίσω, να κάνω τζάμια και μετά να σημαιοστολίσω για την υποδοχή του χειμώνα, έτσι μπας και τον καλοπιάσω μια στάλα τον παλιο… που άλλο δεν ξέρει από ξεπαγιάσματα & να στοιβάζει λογαριασμούς κολλημένους με μαγνητάκια στο ψυγείο. Απλήρωτους. Επίσης επιθυμώ να δηλώσω, έχοντας γνώση των συνεπειών, ότι δέχομαι και βοήθεια στο στρώσιμο του σπιτιού και τα προκαταρκτικά του, στο σιδέρωμα της κουρτίνας (που δεν το αντέχω) και σε όλα τα σχετικά. Ναι, θα δεχτώ την βοήθεια που θα μου δοθεί και δεν θα φανώ καθόλου ακατάδεχτος.

Κάτι για διπλοχαράτσια άκουσα στο ραδιόφωνο και μου ήρθε ο ντουβρουτζάς. Κατόπιν μου ήρθε & μια ιδέα, αναπάντεχα. Στην απελπισία του κανείς ψάχνει να πιαστεί από κάπου. Πληρωμή με προσωπική εργασία γίνεται δεκτή; Δεν λέω σε είδος, γιατί θα έχουμε πάλι πρόστυχα μηνύματα στα οποία θα πρέπει να απαντώ. Προσωπική εργασία. Να με πάρουν να πλένω πιάτα, να ξεχορταριάζω τον κήπο, να καίω τα ξερά κλαδιά, να μαγειρεύω, να παίρνω το παιδί από το σχολείο, να κουβαλάω τα ψώνια, να προσέχω μια γιαγιά, ό,τι χρειαστεί. Είμαι πρόθυμος, εργατικός, εχέμυθος. Άλλη λύση δεν βλέπω στον ορίζοντα.

Είπα ορίζοντα και πεθύμησα μια βόλτα στην παραλία, να περπατήσω δίπλα στη θάλασσα, να με πάρουν ξώφαλτσα οι σταγόνες από το κύμα που θα σκάζει αγριεμένο, τόσο αγριεμένο όπως γίνεται το μάτι μου μόλις ακούω ειδήσεις και τα νέα από την δόση που έρχεται από την Εσπερία με το μουλάρι και αργεί τόσο πιά. Είναι κανονική δόση, ή μπας κι είναι μεθαδόνη να μας ρίξουνε στάχτη στα μάτια μέχρι να αποτοξινωθούμε να ξεχάσουμε πώς είναι ο μισθός και τέλος να μας πληρώνουν με ρεβύθια… Ξέρω κι εγώ… Και για να μην ξεχνιόμαστε. Την βοήθεια για το νοικοκύρεμα να την περιμένω ή θα μου έρθετε βράδυ Σαββάτου επίσκεψη και θα περιμένετε να βγάλω τα φοντάν;

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment