Ματιά

Στο πυρ το εξώτερον…

‎Επιστρέψαμε και οι ξεχασμένοι του Πάσχα, αλλά θα ξαναφύγουμε σε 10 συναπτές. Πα πα πα, έξαλλος ο Καψής στο Μέγκα γιατί δεν θέλει ο άλλος το Ντιμπέιτ με τον δικό του. Χεστήκαμε, θα μου […]

Στο πυρ το εξώτερον…

‎Επιστρέψαμε και οι ξεχασμένοι του Πάσχα, αλλά θα ξαναφύγουμε σε 10 συναπτές. Πα πα πα, έξαλλος ο Καψής στο Μέγκα γιατί δεν θέλει ο άλλος το Ντιμπέιτ με τον δικό του. Χεστήκαμε, θα μου πείτε και θα προσυπογράψω, πλην μιλάμε για την αποστασιοποίηση του δημοσιογράφου. Μωρ’ ποιός τους απαυτό; Ο Πύρρος Δήμας πάλι κουράστηκιε στα δύσκολα τόσα χρόνια κι είπε τώρα να το γυρίσει προς το πασόκ μεριά. Τα στερνά όχι απλά διαγράφουν, αλλά περιλούζουν με το κατρουλοκάνατο τα πρώτα. Αυτό για τις περιπτώσεις που οι παροιμίες ισχύουν απ’ την ανάποδη. Αφήστε τα, στο σπίτι έχω τη μάνα μου με την εγγονή της μετά από πολλά χρόνια, κάνω την υπομονή μου, αλλά εντάξει. Δουλειές, ορμήνειες, ψώνια σήμερα για ένα μικρανιψάκι νεογέννητο, ερωτήσεις πολλές! Τι θα φάμε, τι θα πιούμε, ποιούς θα προσκαλέσουμε. Μόλις φεύγουν οι μουσαφιραίοι, αν ήταν δυνατόν να βγάζαμε τα βρακιά μας να τους τα δώσουμε. Μετά τις εκλογές (που θα κάνουμε το καθήκον απέναντι στην ιστορία), θα ξαναπαραδοθώ στους κατά μόνας ρεμβασμούς τα δειλινά ανάμεσα στα λελουδικά μου. Α, αυτοί στις ειδήσεις συνεχίζουν το βιολοντσέλο τους. Τον Καρατζαφίρερ να ξεφουρνίζει κάτι κουλαμάρες, ολίγη κ.Παπαρήγα έτσι για το ξεκάρφωμα κι οι αποδέλοιποι καινούργιοι εξοβελισμένοι στο πυρ το εξώτερον, μια ψιλοαναφορά ότι κινούνται στο προσκήνιο κι ενοχλούν τους παρουσιαστές του Μέγκα που είναι πιο έτσι της πλέριας δημοκρατίας και πέραν αυτού τίποτις. Επίσης μέσα σε όλα απέκτησα και μια γλαστρούλα με δυόσμο, για τους κεφτέδες, τα γεμιστά, την σάλτσα σκόρδου με ντομάτα για τηγανιτές μελιτζάνες και άλλα τερψιλαρύγγια.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;