Τα άνθη, ο ΕΝΦΙΑ και η ΔΕΘ

Τα άνθη, ο ΕΝΦΙΑ και η ΔΕΘ

Τα άνθη, ο ΕΝΦΙΑ και η ΔΕΘ

Τα νοικοκύρεψα τα λελουδικά! Με τα κανάλια της πουτάνας γίνεται, τα παρακολουθώ, τα παρακολουθώ, τι να σας πω κι εγώ ο δόλιος, ένας απλός υπάλληλος…

Για τον ΕΝΦΙΑ αποφεύγω να τσουρομαδηθώ, μήτε τις πρέπουσες ευχές έχω πρόχειρες να εξαπολύσω εκεί που χρειάζεται. Θα έρθει η στιγμή. Μήτε που μπήκα ακόμα στο σύστημα να δω το ποσό, θέλω να περάσω ήρεμο Σεπτέμβρη.

Λέγαμε λοιπόν για τα λέλουδα. Τα έβαλα σε τάξη. Μεταφυτεύσεις, συμπτήξεις, ενισχύσεις, μετακομίσεις, ένα αναμουτρούλισμα επί το… θεαματικότερον. Ιβίσκους, διπλαδένιες, καρίσσες, λακεστρέμια, φιλάδελφοι, κάτι ψιλικά που δεν θυμάμαι τα ονόματα, μέχρι και ζαχαροκάλαμα όλων των χρωμάτων είχα να κουμαντάρω.

Στη ΔΕΘ τα μάθατε. Φέτος δεν θα έχει εξαγγελίες παροχών. Τι; Θα έχει; Μμμμμ, δεν το αποκλείω. Το πανηγύρι του λαϊκισμού. Ο Αλέξης θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ελάτε, δεν θα την πω την παροιμία. Γκαζώνει τις μηχανές η κυβέρνηση, αφού προετοιμάζει διεύρυνση, σου λέει. Λέβέντης, Σώρρας, Ξανθή Περάκη, Λάκης Λαζόπουλος, ο Κάτμαν, η Μαλάμω, όλες οι δυνάμεις του πνεύματος και της προόδου επιστρατεύονται.

Ακούστηκε πως θα χαλάσει κομματάκι ο καιρός κι έτρεξα να βάλω τσουκάλι. Φασολάδα τρομερή! Καλά, την φτιάχνω υπέροχη. Θα την απολαύσω με συντροφιά μου ελιές καλαμών, τυροκαυτερή και γαύρο μαρινάτο. Με ένα ποτήρι κρασί κόκκινο θα μερακλώσω και θα βάλω δεύτερο πιάτο τραγουδώντας έτσι προς τάχα μου δήθεν στο θιγμένο, ενώ στην πραγματικότητα χέστηκε η φοράδα στο αλώνι. Και στο ανέμελο.

“Άμα θες να σε βγάζω και να σε συναρπάζω, να ‘σαι πιο ντεκλαρέ, σου ‘χουν πει στο φλιτζάνι πως μια Λίζα μου κάνει φιλετάκια πουρέ…”

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment