Τέλος γαϊδουροκαλόκαιρου

Τέλος γαϊδουροκαλόκαιρου

Τέλος γαϊδουροκαλόκαιρου

Τέλος γαϊδουροκαλόκαιρου σήμερα, προβλέπουν οι μετεωρολόγες. Εντάξει, μια χαρούλα τα πήγαμε. Χορτάσαμε λιακάδα και βιταμίνη Β.

Επίσης χορτάσαμε ψέματα. Χορτάσαμε εκπλήξεις, οβιδιακές μεταμορφώσεις, μεταλλάξεις, κωλοτούμπες και κόλπα μαγικά που βγάζουν από το ψηλό καπέλο λαγούς, κάνουν το φύκι μεταξωτή κορδέλα και τα όνειρα… ληγμένα. Τέλος με αυτά.

Παρακολουθώ και την προεκλογική διαδικασία αρχηγού στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι εκλογή πιθανού πρωθυπουργού. Και επειδή δεν έχω λόγο να μην πω την γνώμη μου, θα την ξεφουρνίσω. Πέραν από προσωπικές συμπάθειες και το ειδικό βάρος των προσώπων. Ο Κυριάκος και ο Άδωνης μόνον αυτοί έκαναν πολιτικό προεκλογικό αγώνα, με Πολιτικές προτάσεις. Είπαν τη σκέψη τους, τις προθέσεις τους, τις προτάσεις τους. Το πώς, κατά τη γνώμη τους, το κόμμα θα βγει από το κώμα. Τα άλλα δυο αγόρια είπαν γενικότητες και δεν έσπασαν αυγά. Σαν ομιλητές της Βουλής των εφήβων. Πώς ήταν παλιότερα που μιλούσε σε κάτι συνεντεύξεις ο Δημήτρης Αβραμόπουλος; Ένα τέτοια πράγμα. Τέλος και με αυτά, όποιος θυμώσει μαζί μου, μπορεί να μας πει την γνώμη του, αλλά θα περικαλέσω χωρίς επιχειρήματα Λαλιωτικής εμπνεύσεως γιατί θα τα διαγράψω.

Ας περάσουμε στα φλέγοντα θέματα. Γιορτή σήμερα. Τα Εισόδια της Θεοτόκου σήμερα, εκ παραδόσεως γιόρταζαν οι ανύπαντρες Μαρίες και μαζί οι Ένοπλες Δυνάμεις (τι συνδυασμός και τούτος!). Αλλάξαν όμως οι καιροί, να βροχές, να χαλάζι, μπλέξανε οι ανύπαντρες με τις χωρισμένες, τις συμβιώνουσες, τις αειπάρθενες, τις μυξοπαρθένες και τις… γλεντοκοπημένες. Ευχόμεθα λοιπόν γενικώς και όπου πέσει.

Λιακαδούλα βλέπω και αναθαρρώ!. Ίσως η τελευταία μέρα της. Γι’ αυτό ας την γλεντήσουμε. Με καφέδες, με περπατήματα παρά θιν’ αλός, με κηπουρικές, με ξεμπρατσώματα. Είπαμε, η βιταμίνη B!

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment