Θα ‘ναι σαν να μπαίνει η άνοιξη

Γράφει: Matia Gr
Θα ‘ναι σαν να μπαίνει η άνοιξη
Tags

Θα ‘ναι σαν να μπαίνει η άνοιξη

Ήρθε βρε. Λυσσάξατε πού είναι και πού είναι κρυμμένη. Άσε που την κακολογήσατε, δεν μας καταδέχεται, είναι ψηλομύτα και τέτοια πικρά. Ξεμύτισε και μας κάνει κουπεπέ. Ελάτε μην επαναλαμβανόμεθα, ξελαρυγγιαζόμενοι παρέα με την Σοφία Βόσσου “Θα ‘ναι σαν να μπαίνει η άνοιξη”. Μπήκε. Μόνης της, χωρίς την ανάπτυξη. Εκείνη θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες. Γιατί αν δεν ακολουθήσει, σας βλέπω να το κόβετε το ρημάδι από τη μασχάλη. Όχι, όχι, με τέτοια λιακάδα δεν θα πω πικρά.

Απλώς θα καλωσορίσω το Έαρ, θα το καλοδεχτώ και θα του γλυκοτραγουδήσω διάφορα σπαραξικάρδια που θα αποπνέουν έναν ερωτισμό δειλό κατ’ αρχήν, ορμητικότερον κατόπιν. Σωστά; Ξέρω, είστε παιδιά καλόβολα και συμφωνάτε για να μην με κακοκαρδίσετε. Μα δεν σας κακοπέφτει κιόλας που καλοκαιρεύει κι έρχονται οι φουσκοδεντριές. Ο Μάρτης, μπορεί να είναι παλιοχαρακτήρας και να μας ρήμαξε φέτος ειδικά, αλλά μας χαιρετά γλυκά. Να μου πάει στο καλό και του χρόνου να μας έρθει με καλύτερες διαθέσεις.

Αυτό τα ολίγα, σήμερα δεν έχει συνταγές, μαγειρικές και τα παρόμοια. Θα έχει περίπατοι στας εξοχάς. Φυτώρια, λαϊκές αγορές παρά θιν’ αλός για τα απαραίτητα της σκορδαλιάς μετά μπακαλιάρου, ακρογιαλιές, καφέδες και λακριντί, κουβέντες ευοίωνες. Όλα αυτά σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα. Α, ο γιατρός μου είπε το φάρμακο για την ιγμορίτιδα που με τσάκισε φέτος είναι η θάλασσα. Να την κοιτάζω να την ανασαίνω με ανάσες βαθειές, λαίμαργες, να την καμαρώνω και να την κοπλιμεντάρω. Αργότερα, σαν αποζεστάνει ο καιρός, σαν ανέβουν οι βαθμοί, να ρίχνομαι και στην αγκαλιά της την πλάνα. Ε, όχι, δεν θα παρακούσω τώρα την επιστήμη. Θα τα τηρήσω όλα πιστά.

Θα ψιλοκολατσίσω μια σοκολατίνα που έμεινε από χθες, υπέροχη, θα περάσω να πάρω μια παρέα λαλίστατη που συχνά πυκνά με ακολουθεί σε τούτες τις περιπλανήσεις, θα ανεβάσω την ένταση στη μουσική για να δυσκολέψω το λαλίστατον της εν λόγω παρέας και θα ξεκινήσουμε χαρωπά. Άντε βρε. Καλώς την δεχτήκαμε την πολυπόθητη.

Μόνο κάντε κράτει και μπείτε μπροστά αψίδα προστασίας. Αν πάρει χαμπάρι αυτά που παίζουν οι ειδήσεις, αν μπει στην διαδικασία να καταλάβει το κυβερνητικό σκεπτικό και την ταχτική των διαβουλεύσεων, αν υποψιαστεί το αποτέλεσμα που απαξάπαντες απευχόμεθα, μπορεί και να πισωπατήσει. Πάρτε την με το καλό. Με τα βιολιά και τα λαγούτα. Βγείτε προς προϋπάντησίν της που μου κλειστήκατε με τέτοια λιακάδα, μην ακούω δικαιολογίες. Βάλτε κάτι ανοιχτόχρωμο, μην σας δει σαν την χαροκαμένη της κατοχής και πισωπατήσει. Και προπαντός παραπλανήστε την. Πείτε της όλα καλά θα πάνε. Έρχεται ο Απρίλης με τα λέλουδα κι ο Μάης με τα ρόδα. Αυτοί θα είναι πιστοί στο ραντεβού μαζί μας.

Φιλιά σκαστά, ανοιξιάτικα.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα