Ματιά

Τον χειμώνα τούτον άμα τον πηδήξουμε

Νέα Βίντεο Τον χειμώνα τούτον άμα τον πηδήξουμε Όλα τα παρακολούθησα, ο μαζοχιστής ο τύπος. Το τριήμερο ήταν υπερπλήρες. Αν έχεις μεγαλώσει ως ζώον πολιτικό, ήταν αδύνατον να πλήξεις. Όλα σας λέω. ΦΤΗΝΟ ΡΕΥΜΑ […]

Τον χειμώνα τούτον άμα τον πηδήξουμε

Τον χειμώνα τούτον άμα τον πηδήξουμε

Όλα τα παρακολούθησα, ο μαζοχιστής ο τύπος. Το τριήμερο ήταν υπερπλήρες. Αν έχεις μεγαλώσει ως ζώον πολιτικό, ήταν αδύνατον να πλήξεις. Όλα σας λέω.

Άλλοτε περιμέναμε τις εφημερίδες, εκεί κατά τις 12 το μεσημέρι, να κρεμαστούν στα μανταλάκια. Με λαιμαργία αναζητούσε το μάτι μας τίτλους να τσακίζουν κόκαλα. Τώρα έχουμε περάσει σε άλλη φάση, στην ηλεκτρονική. Παρακολουθείς φρέσκο πράγμα, που σαλεύει. Προεκλογικές ομιλίες, συνεντεύξεις αρχηγών, πολιτικές εκπομπές, κονταρομαχίες στα αλώνια, κοκορομαχίες στα τηλεπαράθυρα, Τσαντίρια φαρμακερά, το Κάτω Παρτάλι, δελτία ειδήσεων με ενισχυμένα τιμ & ανακυκλωμένες παρουσιάστριες πλην χωρίς ενδιαφέρον, οργισμένες δηλώσεις κομματικών εκπροσώπων, εσωκομματικά ξεκατινιάσματα (κρυμμένα περισσότερο από άλλοτε), διαγκωνισμοί, πειραματισμοί, πειθαναγκασμοί.

Δεν έπληξα. Τραγούδαγα ανέμελα “Τον χειμώνα τούτον άμα τον πηδήξουμε γι’ άλλα δέκα χρόνια άϊντε καθαρίσαμε” κι άλλαζα κανάλι. Δεν ξεκαθάρισε το τοπίο. Το τι σκατά θα ρίξω στην κάλπη, δεν απαντήθηκε, αλλά δεν θα το βάλω μαράζι. Έτσι κι αλλιώς μήτε την τσόχα θα χάσω, μήτε τα ραφτικά.

Αλλά πείτε μου κάτι. Εκείνη την λαϊκή ρήση “έβαλα το κεφάλι μου στον τορβά” ο Γιωργάκης πού την έμαθε; Ήξερα άλλοτε κειμενογράφος του ήταν η Τίνα Μπιρμπίλη με το αζημίωτο. Τώρα; Μπας κι είναι η Παναγιώταινα από το Παρτάλι;
Θα μου απαντήσει κανείς;

Απόψε για να σπάσω την πικρίλα της πολιτικής δυσκοιλιότητας των ημερών, έβαλα να φτιάξω φασολάδα, στην υγειά τους. Καλοκαιρινή την έκανα. Με ντομάτα. Ε, με τέτοιο κρύο, με τέτοια φτώχεια και με τέτοια επικαιρότητα, τι άλλο…

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα