Ματιά

Ζόρικος κρεμανταλάς ο καιρός

Ζόρικος κρεμανταλάς ο καιρός Με κλικ εδώ θα βλέπετε τα βίντεο που διαλέγει η Ματιά στο YouTube! Τι βροχή και τούτη! Πατήστε “Μου αρέσει” στη Ματιά στο Facebook Μούλιασε το κοριτσάκι με τα σπίρτα, […]

Ζόρικος κρεμανταλάς ο καιρός

Ζόρικος κρεμανταλάς ο καιρός

Τι βροχή και τούτη!

Μούλιασε το κοριτσάκι με τα σπίρτα, είπα να βγω στους δρόμους να το μαζέψω, σούρνεται μια πνευμονία, μια οικονομική ανασυγκρότηση, μια έξοδος στις αγορές. Ναι κουτσοστόλισα εκεί δυο μαλακίες, βοηθάει στο ανέβασμα της διάθεσης, επιμένει μια φίλη που όλο κάτι τέτοια τσαμπουνάει κι η δική της διάθεση σούρνεται στο πάτωμα. Όσο τα ξεφουρνίζει αυτά τα κουλά σκέφτομαι πως πρέπει να πάει να κοιταχτεί, μα πώς να το ξεστομίσεις… Έλα τώρα, δεν τις μπορώ τις μαλακίες για την θετική ενέργεια και για τα τσάκρα, άσε που δεν ξέρω και τι είναι τούτο πάλι.

Σούρνεται επίσης και μια εκλογή προέδρου Δημοκρατίας (καλά μην το παίρνετε τοις μετρητοίς το τελευταίο). Άγνωστον το τι τέξεται η επιούσα. Γύρω μας απειλές και μέσα μας φαγούρες. Ε, τι να πρωτοσκεπάσει πια και η χρυσόσκονη του χριστουγεννιάτικου δέντρου;

Οι Δήμοι ψευτοστόλισαν την πόλη, ο Βασιλάκης Καϊλας με το κασελάκι του παλεύει για το μεροκάματο, οι μαγαζάτορες το παλεύουν κι αυτοί πλην φεύ, το Πασόκ ξεμαλλιάζεται συναμεταξύ του, η μάνα μου με περιμένει για τις γιορτές κι εγώ δεν ξέρω τι θα κάνω, τα τέλη κυκλοφορίας περιμένουν κι αυτά να πληρωθούν, αφήστε. Μόνο παρήγορο το ότι σήμερα τσάκισα μια γαβάθα σταμναγκάθι βραστό και ένα ψαράκι. Βάλσαμο. Όλα τα άλλα Άβυσσος.

“Ήγουν, τουτέστιν, τηγαρούν, εν άλλοις λόγοις ήτοι. Η Αφροδίτη είσαι εσύ, εσύ είσαι η Αφροδίτη”.

Κάπως έτσι εισπράττουμε την ενημέρωση για την κατάσταση της χώρας, από κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Με… παρόμοια φρασεολογία, μεθόδους και επιχειρήματα. Η πρώτη το κάνει γιατί θέλει να αποσιωπήσει πολλά, να μπουρδουκλώσει περισσότερα κι η δεύτερη επειδή δεν ξέρει κι ούτε δείχνει πως θέλει να μάθει. Μόνο βιάζεται. Έκαμε κι η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμον όλο.

Στο ραδιόφωνο η Σωτηρία Μπέλλου τραγουδάει “Ζόρικος κρεμανταλάς ο καιρός που κουβαλάς, η ζωή σου μια νταλίκα με μπαγάζια και με ΙΚΑ”.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook