Η κάλπη μοιάζει σαν την γκαστρωμένη .: Facebook .: Ματιά
 

Η κάλπη μοιάζει σαν την γκαστρωμένη

Γράφει: Matia Gr
Η κάλπη μοιάζει σαν την γκαστρωμένη

‎Πρωινή κηπουρική στη βεράντα μετά ροφήματος και γλυκού! Α και στις διακοπές φέτος θα το ρίξω στην κηπουρική, στο χωριό έχω βεβαίως πεδίον δράσεως λαμπρόν. Θα το ρίξω στο φύτεμα, ότι κουκούτσι ρίξω στο χώμα πιάνει, δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό, το θέμα είναι μετά πώς κανείς τα περιποιείται. Συνήθως δεν τα βάζω στη σωστή θέση, αλλάζω γνώμη όταν το φυτό ξεπετάγεται, αλλά και ποια είναι η σωστή θέση ενός φυτού στον κόσμο τούτο; Εδώ δεν ξέρουμε ποια είναι η σωστή απόφαση για τις εκλογές πού έρχονται…
Τι σκατά θα ματαρίξω στην κάλπη! Μου κλείνουν το ματάκι διάφοροι, η αλήθεια είναι ότι λιγάκι συγκρατημένα γιατί με έχουν λιγάκι από φόβο πάρει, αλλά ότι μου το κλείνουν, μου το κλείνουν. Πλήν… Παλιά είχες να διαλέξεις ανάμεσα στην Κική και στην Κοκό του τραγουδιού, τώρα απλώθηκε η ομάδα. Ξεθώριασε η Κική, ξάσπρισε το μούτρο της, καμπούριασε, η δε Κοκό, ως εν πολλοίς αμαρτίες περιπεσούσα, πού να σε δελεάσει πια! Μεταξύ μας, παλιά ενέδιδα στην Κική, την Κοκό πάντα για καριόλα την είχα! Εν τω μεταξύ ξεπετάχτηκαν κι άλλες νύφες υποψήφιες που στον αγώνα μεταξύ τους καθεμιά σηκώνει το φουστάνι και σου δείχνει το βρακί της πολλά υποσχόμενη… Αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν το καρπούζι είναι μάπα τελικά. Κολοκύθι! Κι άμα καείς στον χυλό, μετά φυσάς και το γιαούρτι. Είναι κι αυτό που παλιά λέγανε πως η κάλπη μοιάζει σαν την γκαστρωμένη, ποτέ δεν ξέρεις τι θα βγάλει. Τώρα ξεβρακώθηκαν όλα. Και η γκαστρωμένη ξέρουμε πια πολύ καλά τι θα κάμει, αλλά κι η κάλπη επίσης ξέρουμε. Στο περίπου, αλλά ξέρουμε. Γι αυτό θα ετοιμαστώ σιγά σιγά να ρίξω μια βουτίτσα μακράς διαρκείας, έτσι να το σκεφτώ και λιγάκι. Εκτός κι αν τα θεάματα στην παραλία είναι… δελεαστικότερα, οπότε ποιός χέστηκε για τις εκλογές!

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα