Μαλβίνα που σας χρειάζεται! .: Facebook .: Ματιά
 

Μαλβίνα που σας χρειάζεται!

Γράφει: Matia Gr
Μαλβίνα που σας χρειάζεται!

Μαλβίνα που σας χρειάζεται!

Να σας εκθέσει στον δημόσιο… θαυμασμό και κατόπιν να σας περιλούσει με το δοχείον της νυκτός. Εσάς, ναι, τα προσώπατα που μας προκύψατε εσχάτως στον δημόσιο βίο. Μαλβίνα που σας χρειάζεται! Αυτό θα αναφωνήσω μονάχα και κατόπιν θα εξηγήσω το γιατί.

Καλοκαίρι είναι, σε διακοπές βρισκόμαστε, τα μπάνια του λαού ολοκληρώνονται όπου να ‘ναι, επιτυχώς αν και εξαιρετικά φτωχικά, μέσα σε τούτο το πλαίσιο (Τς τς τς!) επιλέγουμε ελαφρά θέματα, δεν είναι καιρός ακόμη για τα βαρέα και ανθυγιεινά, αυτά από τον άλλον μήνα που θα πλακώσουν οι λογαριασμοί.

Σήμερα όχι δεν θα πούμε για την αριστερά που είδατε Πώς αναλαμβάνει ευθύνες στα δύσκολα, Πώς βάζει πλάτη και Πώς διαφημίζει την χώρα διεθνώς! Όχι, αυτά θα αφήσω να τα τσεκάρει και να τα καμαρώσει καθένας μόνος του. Απλά χασκογελάω με το ξεμπρόστιασμα.

Και για να το ελαφρύνω θα πω για την κυρία Θάνου που ορκίστηκε Πρωθυπουργός σε μια στιγμή τόσο κρίσιμη για την χώρα, ίσως την κρισιμότερη από τον πόλεμο και μετά. Η κυρία Θάνου λοιπόν είναι ανώτατη δικαστικός της χώρας, τελευταίως υπηρετούσε σε κορυφαία θέση της δικαιοσύνης, καθ’ όλα άξια και αξιοπρεπής. Δεν βρίσκεται στην πρώτη νεότητα. Ούτε έχει το παράστημα της κ. Κουντουρά. Επίσης χθες το απόγευμα πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο για να ορκιστεί πρωθυπουργός, η επισημότερη στιγμή της καριέρας της, ίσως και της ζωής της. Ε, ήταν ανάγκη να πάει ντυμένη όπως η Μαρινέλλα στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών αγώνων, τότε που τραγούδησε συγκλονιστικά το «Άναψε το τσιγάρο δώσ’ μου φωτιά»;

Αυτά σκέφτηκα και βγήκα στη βεράντα με το βρακί να θαυμάσω του Αυγούστου το φεγγάρι. Μόλις επέστρεψα από… εορτασμό παιδικών γενεθλίων που εξελίχθηκε σε συνάντηση φίλων και φαγοπότι μέχρι που η υγρασία πια δίπλα στο κύμα μας έδιωξε. Αυτό πάλι που τσάκισα τρία κομμάτια τούρτα δεν ήταν σωστό, αλλά επέμενε η οικοδέσποινα κι εγώ δεν περιφρονώ. Σε αυτά.

Αυγουστιάτικο φεγγάρι στην εξωτική Αγουλινίτσα. Αυτό που βλέπω την Πανσέληνο από το κρεββάτι μου, δεν το αλλάζω με τίποτα.

Γκουτ νάιτ.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.