Ο Αμβρόσιος αφόρισε Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά .: Είδα .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ο Αμβρόσιος αφόρισε Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά

Πρώτη φορά αφορίζεται Έλληνας Πρωθυπουργός

Γράφει: Matia Gr

Τι είναι ο αφορισμός

Ο αφορισμός είναι ποινή του Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου.

Ο μικρός αφορισμός είναι το επιτίμιο της ακοινωνησίας.
Ο μεγάλος αφορισμός είναι το ανάθεμα που θέτει το άτομο εκτός Εκκλησίας.

Ο Άγιος Παΐσιος για τους αφορισμούς.

-Έχω υπ’ όψιν μου έναν άλλο άθεο, έναν βλάσφημο, που τον αφήνουν στην τηλεόραση και μιλάει, ενώ έχει πει τα πιο βλάσφημα λόγια για τον Χριστό και την Παναγία.
Δεν παίρνει και η Εκκλησία μια θέση να αφορίσει μερικούς.
Αυτούς έπρεπε να τους αφορίζει η Εκκλησία.
Λυπούνται τον αφορισμό!
– Γέροντα, τι θα καταλάβουν με τον αφορισμό, αφού τίποτε δεν παραδέχονται;
– Τουλάχιστον να φανεί ότι η Εκκλησία παίρνει μία θέση.
– Η σιωπή της, Γέροντα, είναι σαν να τα αναγνωρίζει;
– ΝΑΙ.
…..
– Δηλαδή, Γέροντα, πρέπει πάντα να ομολογούμε το «πιστεύω» μας;
– Χρειάζεται διάκριση. Είναι φορές που δεν πρέπει να μιλήσουμε και άλλες φορές που πρέπει να ομολογούμε με παρρησία το «πιστεύω» μας, γιατί φέρουμε ευθύνη, αν δεν μιλήσουμε. Σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια ο καθένας μας πρέπει να κάνει ό,τι γίνεται ανθρωπίνως και ό,τι δεν γίνεται ανθρωπίνως να το αφήνει στον Θεό. Έτσι θα έχουμε ήσυχη της συνείδησή μας ότι κάναμε εκείνο που μπορούσαμε. Αν δεν αντιδράσουμε, θα σηκωθούν οι πρόγονοί μας από τους τάφους.
Η Ελλάδα, η Ορθοδοξία, με την παράδοσή της, τους Αγίους και τους ήρωές της, να πολεμείται από τους ίδιους τους Έλληνες και εμείς να μη μιλάμε! Είναι φοβερό!
Αν οι Χριστιανοί δεν ομολογήσουν, δεν αντιδράσουν, αυτοί θα κάνουν χειρότερα.

Από το βιβλίο: ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΛΟΓΟΙ Β’ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ

Η Υπουργός Παιδείας δήλωσε για την Θεία Κοινωνία ότι ο Κορονοϊός μεταδίδεται και με το σάλιο

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στις 30 Απριλίου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ερωτήθηκε από δημοσιογράφο για την Θεία Κοινωνία.

-Τι να πούμε για αυτή κύριε Οικονόμου. Καταλαβαίνετε δεν υπεισερχόμαστε σε ζητήματα πίστης. Οι ειδικοί έχουν τοποθετηθεί…
-Θα μπορούν να μεταλάβουν οι πιστοί ή όχι;
-Επιτρέψτε μου κύριε Οικονόμου. Δεν δεν υπεισερχόμαστε σε ζητήματα πίστης. Οι ειδικοί έχουν τοποθετηθεί για τους τρόπους μετάδοσης του ιού και αυτοί περιλαμβάνουν και το σάλιο.

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος διάβασε δημοσίως τον αφορισμό

Ο Αμβρόσιος, πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, προχώρησε στον αφορισμό του Πρωθυπουργού, της Υπουργού Παιδείας και του ΓΓΠΠ, για τις δηλώσεις κατά της Θείας Κοινωνίας. Ο αφορισμός έγινε σήμερα μετά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στο Αίγιο Κορινθίας.

Καλαβρύτων Αμβρόσιος: αφορισμός Πρωθυπουργού Μητσοτάκη, Υπ. Παιδείας Κεραμέως, ΓΓΠΠ ΧαρδαλιάΚαλαβρύτων Αμβρόσιος: αφορισμός Πρωθυπουργού Μητσοτάκη, Υπ. Παιδείας Κεραμέως, ΓΓΠΠ Χαρδαλιά

Πράξις αφορισμού και αποκοπής εκ του σώματος της εκκλησίας των κυβερνητικών παραγόντων: Νίκης Κεραμέως Υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Μητσοτάκη Πρωθυπουργού της Ελλάδος, Νικολάου Χαρδαλιά Υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Ο Μητροπολίτης πρώην Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Προς τους σεβασμιοτάτους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος και παντί τω πληρώματι της Αγίας του Χριστού Ορθοδόξου Εκκλησίας

“Προσέχετε ουν εαυτοίς και παντί τω ποιμνίω, εν ω υμάς το Πνεύμα το άγιον έθετο επισκόπους, ποιμαίνειν την εκκλησίαν του Κυρίου και Θεού, ην περιεποιήσατο δια του ιδίου αίματος” μας λέγει ο Λόγος του Θεού.

Τω θείω τούτω του μακαρίου Παύλου παραγγέλματι επόμενοι και Ημείς, ως πιστός και άγρυπνος θεματοφύλαξ της εμπιστευθείσης ημίν άνωθεν ιεράς της πίστεως παρακαταθήκης, ουδέποτε επαύσαμεν αντεχόμενοι των ευαγγελικών διδαγμάτων και των θείων και ιερών Κανόνων, ους οι πνευματέμφοροι Πατέρες και Διδάσκαλοι της Εκκλησίας, επί κραταιώσει της πίστεως και παραφυλακή των πιστών από καινοφώνων διδασκαλιών εθέσπισαν, καθώς η Μήτηρ Εκκλησία, αείποτε ουκ επαύσατο εκκόπτουσα εν Αγίω Πνεύματι τα εν τω περιβόλω αυτής φυόμενα ζιζάνια και τη των λειτουργών αυτής ευσταθεία, τας υπονομευτικάς εναντίον αυτής μεθοδείας αποκρούουσα. Όθεν δη τη αιωνοβίω ταύτη της Εκκλησίας πράξει, καταστοιχούσα και η μετριότης ημών, έγνωμεν να καταδικάσωμεν τας από της 30ης Απριλίου 2020 δημοσίως γενομένας ασεβείς δηλώσεις της κυράις Νίκης Κεραμέως Υπουργού Παιδείας περί της Θείας Κοινωνίας, ότι δηλαδή μεταδίδεται με το σάλιο, συνεπώς δε οι πιστοί πρέπει να αποφεύγουν τη Μετάληψη του Σώματος και Αίματος του Σωτήρος ημών Χριστού.

Δεύτερον το γεγονός ότι η κυρία Κεραμέως κληθείσα ίνα δια νεωτέρας δηλώσεως αυτής διορθώσει το συντελεσθέν έγκλημα κατά της αμωμήτου ημών Πίστεως επέδειξε πλήρη αδιαφορία.

Τρίτο τας Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου των νυν αναφερομένων τριών κυβερνητικών προσώπου από της πρώτης στιγμής αποδοκιμασθείσας και κατακριθείσας ως παρανόμους και αντισυνταγματικάς ήτοι: περί απαγορεύσεως της τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Κυριακή του Αγίου Πάσχα 2020 και του κατ’ οίκων περιορισμού των ευσεβών και Ορθοδόξων Ελλήνων Χριστιανών. Της αποστερήσεως των βουλομένων ίνα γένωσι κοινωνοί του Σώματος και του Αίματος του Σωτήρος ημών Χριστού. Της απαγορεύσεως της προσελεύσεως των πιστών κατά την ημέρα της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής ήτοι της Παναγίας της Τρυπητής, της και Πολιούχου και Προστάτιδος του Αιγίου και της δια πρώτη φορά απαγορεύσεως της αείποτε τελουμένη πανδήμου και επισήμου λιτανεύσεως της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας μας της Τρυπητής ανά τας οδούς και τας ρήμασι του Αιγίου. Προσέτι δε την αποκαλυφθείσαν μυστικήν δια του facebook επικοινωνίας των κ.κ. Μητσοτάκη Χαρδαλιά, όπου ο δεύτερος βεβαιώνει τον Πρωθυπουργόν δια την ήδη γραμμένη παραγγελία 10.000.000 chips (τα τσιπάκια κατά ομολογίαν του Πρωθυπουργού), προκειμένου να εφαρμοστεί εν Ελλάδι το σφράγισμα του Αντιχρίστου.

Έπειτα, προσθέτει βέβαια τον βλάσφημο και συνεπώς παντελώς απαρέδεκτον τρόπον εκφράσεως του κυρίου Μητσοτάκη ειπώντος επί λέξη “έχω κουραστεί μου έχουν πρήξει τα #$^#^”. Προσθέτει τον εντελώς απαράδεκτον χαρακτηρισμό προς τους ιερείς του Υψίστου “πάλι καλά που οι περισσότεροι είναι κότες και κάθονται στα κλουβιά τους”. (σημείωση: ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος έχει δηλώσει ότι θεωρεί ότι ο διάλογος που κυκλοφόρησε ως meme στο facebook είναι πραγματικός, αφού Πρωθυπουργός και ΓΓΠΠ δεν τον διέψευσαν).

Τούτων ούτως εχόντων και μέχρι σήμερον μη ανακληθέντων ή διαψευθέντων έγνωμεν καταδικάσει την ανίερον ταύτην παρανοϊκήν διάθεσην και ασεβεστάτη συμπεριφορά των εξονομασθέντων πολιτικών προσώπων άτινα κυβερνούν κι εξουσιάζουν σήμερον την δύστυχον χώρα ημών, την αναγνωρισμένη ως κοιτίδα της Αγίας Ορθοδοξίας μας ήτοι Νίκης Κεραμέως Υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Μητσοτάκη Πρωθυπουργού της Ελλάδας και Νικολάου Χαρδαλιά Υπουργού Προστασίας και δημοσίαν ην αποκηρύσσει και καταδικάσει αυτούς

  • επί υπερβάσει των δικαιωμάτων αυτών ως κυβερνώντων την χώραν,
  • επί επεμβάσει εις τα εσώτερα της Πίστεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας ζητήματα,
  • επί σκανδαλισμού των πιστών της Εκκλησίας τέκνων,
  • επί προτροπή των πιστών εις απείθειαν,
  • επί καταφρονήση της Ορθοδόξου ημών Διδαχής ην δημοσίαν και επί τη πράξει διακήρυξαν

Ενώ αντιθέτως επέτρεψαν κατά της 25ην Απριλίου 2020 ημέρα Σάββατο, την επί ανοιχτού οχήματος εμφανισθείσα και ανά τας οδούς των Αθηνών γνωστή καλλιτέχνιδα, ήτοις άδουσα επεδείκνυε τα φωνητικά αυτής προσόντα, εμφανισθείσα δε και ενώπιον του Πρωθυπουργού της χώρας, του και καταχειροκροτήσαντος αυτήν.

Όθεν, οφειλετικώς προνοούμενοι του πνευματικού συμφέροντος σύμπαντος του Ορθοδόξου πληρώματος, αφορίζομεν και εκόπτομεν τούτους τέλεον του Σώματος της Μητρός ημών Εκκλησίας, προδότας και πολεμίους της Αμωμήτου Πίστεως και της Εκκλησίας του Χριστού.

Αφωρισμένοι είησαν παρά της Υπεραγίας, Ομοουσίου, Ζωοποιού και αδιαιρέτου Τριάδος, του ενός τη φύσει Θεού Κυρίου Παντοκράτορος, ως και παρά της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου, της και Τρυπητής επονομαζομένης.

Κατηραμένοι, ασυγχώρητοι και μετά θάνατον άλυτοι και τυμπανιαίοι έστωσαν.

Κληρονομήσειεν την λέπραν του Γιεζή και την αγχόνην του προδότου Ιούδα. Σχισθείσα η γη καταπίοι αυτούς ως τον Δαθάν και Αβειρών.

Έχοιεν δε και τας αράς απάντων των Οικουμενικών Συνόδων και λοιπών αγίων Πατέρων.

Ει δε τις των Ορθοδόξων Χριστιανών συγχρωτίζεται και συνεργεί αυτοίς, συγχωρήσειεν αυτώ ο Κύριος.

Ο δε Θεός της υπομονής και της παρακλήσεως δώη ημίν το αυτό φρονείν, εν αλλήλοις, κατά Χριστόν Ιησούν, ίνα ομοθυμαδόν και εν ενί στόματι δοξάζωμεν τον Θεόν και Πατέρα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού (Ρωμ. 1, 5), ου η χάρις και το άπειρον έλεος είησαν μετά πάντων υμών. Αμήν!

ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος

Ο αφορισμός του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου το 2018

Το 2017 ο Δήμος Βερύκιος είχε δημοσιεύσει στα social media εικόνα στην οποία η Παναγία και ο Χριστός απεικονίζονταν ως αρουραίοι. Ο τότε Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος αφόρισε τον Βερύκιο, ο οποίος μετά από λίγο καιρό απέστειλε επιστολή μετανοίας στην Ιερά Σύνοδο. Τότε, η Ιερά Σύνοδος ανέγνωσε την επιστολή του δημοσιογράφου και αναίρεσε τον αφορισμό.

Αντιθέτως, στην σημερινή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου αναφέρεται ότι δεν μπορεί ένας Μητροπολίτης να αφορίσει έναν πιστό.

Ανυπόστατες και όχι εν ισχύ ο αφορισμός σύμφωνα με την Εκκλησία της Ελλάδας

Η Εκκλησία της Ελλάδας εξέδωσε Δελτίο Τύπου, στο οποίο δηλώνεται ότι μόνο Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας (Ι.Σ.Ι.) της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή η Ολομέλεια των Μητροπολιτών Της, έχει την αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού σε βάρος μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος. Η ανακοίνωση κλείνει με την παρακάτω φράση. Κάθε απόφαση καταγνώσεως του αφορισμού εναντίον μέλους της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δεν εκδόθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας Της, είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες