Όλα τα τιμούν, όλα προβλέπουν .: Facebook .: Ματιά
 

Όλα τα τιμούν, όλα προβλέπουν

Γράφει: Matia Gr
Όλα τα τιμούν, όλα προβλέπουν

Κρύο έβαλε απότομα, καιρός για πολλούς, τι να σου τώρα κάνουν δυο κούκοι! Θα κελαηδίσουν μια στάλα εκεί, θα ξαναματαπούν τα χιλιοειπωμένα, θα σκυλοβαρεθούν.
Ναι, είδα πως εξελέγη γραμματέας κι επιτροπή σοφών στο πασόκ, μην θέλετε να με συγχύσετε βραδιάτικα, άλλο είναι το θέμα μας, έχουμε επετείους σήμερα σημαντικές. Να τα συνδυάσω; Ε, καλά, αυτό συνδυάζετε από μόνο του, ας μην βάλω χεράκι.
Τέλος πάντων, εμένα οι μπριζόλες δεν μου αρέσουν, αν μάλιστα ατυχήσεις και πάρεις σκάρτο πράμα, ρίξε στο τηγάνι δυο αυγά μελάτα καλύτερα, να βουτήξεις και τη μπουκιά σου. Προχθές που έφτιαξα κάτι χοιρινές στο φούρνο με πατάτες, με το ζόρι καταναλώθησαν. Λες και είχα ψήσει το παπούτσι μου.
Γι αυτό σήμερα, μόλις είδα να συννεφιάζει από νωρίς κι άκουσα τον Νοτιά να δέρνει την τέντα μου, έβαλα κατσαρόλα στη φωτιά, ξεπάγωσα ένα κομμάτι γίδα που είχε ξεμείνει από τη βαρυχειμωνιά και την έβρασα παρέα με ένα μεγάλο κρεμμύδι.
Θα φτιάξω είπα γαμοπίλαφο, ταιριάζει με την ημέρα. Κατόπιν για να το δέσω και ηχητικά έβαλα κάτι σκαμπρόζικα τραγούδια της αποκριάς με την Δόμνα Σαμίου, υπέροχα.
Σήμερα είναι, σου λέει, η παγκόσμια ημέρα όχι μόνο της μπριζόλας, ποιός τη χέζει τη μπριζόλα. Αλλά και της Πεολειχίας! Τι σου είναι αυτοί οι παγκόσμιοι οργανισμοί, οι διεθνείς! Όλα τα τιμούν, όλα προβλέπουν! Μην ζητήσει κανείς να το πω και στην τρέχουσα γλώσσα, την καθημερινή, θα ξεφύγουμε εντελώς και θα μας αποβάλουν από την τάξη. Και να σκεφτείς πως μου είχε διαφύγει η επέτειος, φρόντισαν φίλοι εδώ να μου το θυμίσουν, με πολλές ερωτήσεις παρακινδυνευμένες και παραπλανητικές.
Το έπαιξα υπεράνω προς τάχαμου δήθεν, άργησα να μπω στο νόημα, πολυάσχολος και τα παρόμοια.
Κατόπιν ανασυντάχθηκα, ταιριάζει σκέφτηκα ένα κρητικό γαμοπίλαφο και αμέσως έβαλα σκούφο και ποδιά. Μόλις το έσβησα, Ωραιότατο! Πάλι μοσχοβόλησε η εξωτική Βόρεια Κυψέλη.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.