Πανελλαδική απεργία αύριο 20 Μαΐου 2010 και η δήλωση του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα μιλάει για τις απεργίες και τις τραγικές δολοφονίες .: Είδα .: Ματιά
 

Πανελλαδική απεργία αύριο 20 Μαΐου 2010 και η δήλωση του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα μιλάει για τις απεργίες και τις τραγικές δολοφονίες

Γράφει: Matia Gr
Πανελλαδική απεργία αύριο 20 Μαΐου 2010 και η δήλωση του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα μιλάει για τις απεργίες και τις τραγικές δολοφονίες

Πανελλαδική απεργία έχει εξαγγελθεί για αύριο, Πέμπτη 20 Μαΐου 2010. Ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας θα παραλύσει, καθώς ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και συνδικάτα εργαζομένων αντιδρούν στην πληθώρα ωμών επεμβάσεων στα ασφαλιστικά και στα εργασιακά δικαιώματα, που με αφορμή το δάνειο απ’ το ΔΝΤ έχουν ήδη αρχίσει κι εφαρμόζονται. Τα 40 χρόνια εργασίας, οι αλλαγές στην περίθαλψη και στα φάρμακα, αλλά και η ανεργία κάνουν τη σύνταξη να μοιάζει όνειρο απατηλό. Μία σύνταξη, που για τόσες δεκαετίες ήταν ιερή, φέτος δέχτηκε πρωτόγνωρες περικοπές, και τελικός στόχος της κυβέρνησης είναι τα 360 ευρώ το μήνα. Μια εργασία, χωρίς ΣΣΕ, χωρίς βασικό μισθό. Μια ζωή χωρίς ελπίδα και με γκρεμισμένα όνειρα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Όλοι άυριο στις 11:00 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως, διαδηλώνουμε για τα δικαιώματά μας. Διαδηλώνουμε γιατί δεν μπορούμε πια να πληρώνουμε εμείς τα σπασμένα. Διαδηλώνουμε για την Ελλάδα των ονείρων των παιδιών μας.

Στην απεργία αύριο 20 Μαΐου συμμετέχουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, στους ΟΤΑ, στους Δημόσιους Οργανισμούς, στις συγκοινωνίες, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι στην Υγεία και την Παιδεία και οι ναυτικοί.

Στην Αθήνα θα λειτουργήσει ο Ηλεκτρικός από τις 10 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα. Τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (λεωφορεία, Μετρό, τρόλεϊ) δε θα λειτουργήσουν.

Κλείνουμε με λίγα λόγια που είπε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας στο χτεσινό Αλ Τσαντίρι για τις τραγικές δολοφονίες στην προηγούμενη απεργία.

Έχω την αίσθηση ότι μας φέρανε από δω, μας φέρανε από κει και ξαφνικά βρεθήκαμε 150.000-200.000 άνθρωποι να αισθανόμαστε συνένοχοι σ’ αυτό που έγινε στην Marfin. Αυτό ήταν απίστευτο. Δηλαδή όσος κόσμος βρέθηκε εκεί να έχει την αίσθηση ότι είναι αυτός που έριξε την μολότωφ μέσα στην τράπεζα. Το καταλαβαίνεις αυτό το πράγμα; Αυτό είναι απίστευτο δηλαδή. Δεν μπορώ να το καταλάβω.

Ο ένας έλεγε ερχόντουσαν τα πυροσβεστικά και δεν τ’ αφήναν να πλησιάσουν, ο άλλος έλεγε ναι και βρίζαν τους τραπεζοϋπαλλήλους, και ξαφνικά γίναν 150.000 άνθρωποι, 200.000 δε ξέρω πόσοι ήταν, κακοί. Το καταλάβαμε αυτό το πράγμα; Και βέβαια σταμάτησε την επόμενη στιγμή όλο αυτό το πράγμα. Δηλαδή οι άνθρωποι που το κάναν αυτό – προς γνώση και συμμόρφωση μην τολμήσει να ξανακάνει κανείς τις ίδιες μαλακίες μεθαύριο – οι άνθρωποι που το κάναν αυτό ήταν… ούτε οι καλύτεροι επαγγελματίες. Κάναν τη δουλειά τους πιο καθαρά και παστρικά από… δηλαδή, πληρωμένους να τους φέρναν απ’ τη CIA δε θα ήταν έτσι.

vidi

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες
Θέματα