Περιμένοντας τις... νυφάδες! .: Facebook .: Ματιά
 

Περιμένοντας τις… νυφάδες!

Γράφει: Matia Gr
Περιμένοντας τις… νυφάδες!

Λέτε να χιονίσει και να αποκλειστώ στην ορεινή Κυψέλη; Άλλες χρονιές που είμαστε καλούτσικα οικονομικά, μας βρίσκαν τα Χριστούγεννα με τα πουκάμισα, φέτος θα μας βρουν τραγουδώντας κάνει κρύο κάνει τσίφι για το δόλιο το κοτσίφι, αντί για τα κάλαντα. Έτσι κι αλλιώς ελληνικά δεν ακούς στα στενά, οπότε τι κάλαντα και παραμύθια. Σκέτη Αράχωβα θα γίνει η Κυψέλη. Το χιόνι θα καλύψει σκουπιδαριό και σκυλόσκατα, πιτσιρίκια θα παίζουν με τις χιονόμπαλες, γριές θα κρυφοκοιτάζουν μπαμπουλωμένες πίσω από τις τζαμαρίες, καμινάδες θα καπνίζουν, στην δουλειά αύριο δεν θα πάμε γιατί μένουμε σε κακοτράχαλη περιοχή με ανηφοριές και γλυστράει, μια χαρούλα. Ευτυχώς έχω προμήθειες, όσπρια, ζυμαρικά, κρέας χοντρό για βραστό. Μαγκάλι άναψα, το απόγευμα θα ψήσω κάστανα και περιμένω τις νυφάδες! Χιονιού, μην βιάζεστε.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες
Θέματα