Πτώσις και άνοδος .: Facebook .: Ματιά
 

Πτώσις και άνοδος

Γράφει: Matia Gr
Πτώσις και άνοδος

Πτώσις, γενικώς! Θερμοκρασίας, διάθεσης, λίμπιντο (λέμε τώρα), μισθών, απόδοσης, παραγωγής. Πτώσεις απολαύσεων. Άνοδος σπρέντ, τιμών βενζίνης, ανεργίας, τιμών γενικώς. Μέσω ημών βαρύς χειμών. Βάλτε καλοριφέρ, ανάψτε μαγκάλι, ρίξτε κουβέρτες, χωθείτε στο πάπλωμα. Αλλά και σε μιαν αγκαλιά καταδεχτική να χωθείτε κι αυτό καλό είναι.

Είπαμε Πτώσις! Κατ’ αρχήν Θερμοκρασίας (και ας θέλουν τα καλοριφέρ μου συνεχώς εξαέρωση). Πτώσις διαθέσεως, ρυθμών, ταχύτητας, μια κατάσταση Έρπειν! Επίσης πτώσις Ονομαστική, γενική, δοτική, αιτιατική και κλητική. Έχουμε βλέπεις εδώ και τις δασκάλες με τη βέργα που καραδοκούν. Για τις εγκλήσεις θα τα πούμε άλλο βράδυ, να κάνω και καμμιά επανάληψη πριν.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.