Συμβαίνουν στα Ορθόδοξα σχολεία μας .: Είδα .: Ματιά
 

Συμβαίνουν στα Ορθόδοξα σχολεία μας

Γράφει: Matia Gr
Συμβαίνουν στα Ορθόδοξα σχολεία μας

Είναι θλιβερό όσα συμβαίνουν στα σχολεία της πατρίδας μας, στα οποία προεξάρχοντες είναι δυστυχώς Έλληνες Εκπαιδευτικοί, στους οποίους εμπιστευόμαστε την αγωγή των παιδιών μας, αναφέρω τέσσερα περιστατικά.

α) Φιλόλογος Καθηγήτρια απευθυνόμενη σε πιστή μαθήτρια, τέκνου ευσεβούς οικογένειας, είπε μέσα στην τάξη μπροστά σ’ όλους τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες της: «Πρέπει να αισθάνεσαι ενοχές γιατί είσαι Χριστιανή»! Όλα τα παιδιά της τάξης έμειναν άφωνα…

β) Έξω έβρεχε και δεν μπορούσε να γίνει κοινή προσευχή. Και ο Καθηγητής άρπαξε την ευκαιρία. «Δεν είναι ανάγκη να προσευχόμαστε στο σχολείο», είπε στην αίθουσα διδασκαλίας. Ο μαθητής Λυκείου όπως αντέτεινε με ευγένεια: «Όχι κύριε Καθηγητά, η προσευχή πρέπει να γίνει μέσα στην τάξη». Ο Καθηγητής όμως αρνήθηκε επίμονα!

γ) Σε μαθητική εκδρομή στη Ζάκυνθο οι μαθητές της Α’ Λυκείου βρέθηκαν μπροστά στο Θαυματουργό Λείψανο του Αγίου Διονυσίου (Ζακύνθου). Ελάχιστα όμως παιδιά πλησίασαν και με ευλάβεια ασπάστηκαν το Ιερό Λείψανο. Τα υπόλοιπα παιδιά αρνήθηκαν να πλησιάσουν να ασπαστούν. Ένιωσαν εντελώς αμήχανα, αφού κανένας δεν τα δίδαξε τι δύναμη έχουν τα Ιερά Λείψανα των Αγίων μας.

δ) Καθηγητής Θεολόγος σε Γυμνάσιο του Πειραιά εκφράζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο έργο του από συναδέλφους του σχολείου του ανέφερε το εξής: Στο σχολείο του υπάρχει ήδη από κατασκευής του κτηρίου ιδιαίτερο διαμέρισμα που διακοσμήθηκε με εικόνες για να λειτουργεί ως χώρος ηρεμίας και προσευχής, για όσα παιδιά θα ήθελαν να καταφεύγουν σ’ αυτόν. Ο χώρος αυτός έδινε παρηγοριά και στήριγμα, και όσα παιδιά κατέφευγαν εκεί για ολιγόλεπτη προσευχή αντλούσαν δύναμη. Όμως ο Χώρος αυτός «ενοχλούσε» κάποιους συναδέλφους του Θεολόγου. Και τι έκαναν, νομίζετε; Την «ενόχληση» τους εξέφρασαν καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά κατά του Θεολόγου!

Τέτοια συμβαίνουν στα σχολεία μας. Ασφαλώς και άλλα παρόμοια. Δεν χρειάζεται βέβαια να ρωτήσουμε τι κάνει το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας. Γιατί μεριμνά για την επιβολή ενός ερμαφρόδιτου Θρησκειολογικού μαθήματος, στο οποίο η αλήθεια της Ορθοδόξου Πίστεως εξισώνεται με τις πλάνες του Ισλάμ και όλες τις Ανατολικές Θρησκείες, δηλαδή τον σατανισμό με ποικίλες μορφές, διότι, όπως λέει στην Αγία Γραφή, «Οι Θεοί των Εθνών δαιμόνια».

Είναι όμως καιρός να ξεσηκωθούν οι γονείς και όσοι πονούν αυτή την χώρα, που σήμερα προσφέρει το φως του Χριστού με τις Ιεραποστολές της στην Αφρική και στην Ασία.

Ιωαννίδης Αχιλλέας
[email protected]

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα