Χριστιανικά βιβλία

«Ιερά Σύνοψις»

Η Ιερά Σύνοψη είναι ίσως το πλέον απαραίτητο θρησκευτικό βιβλίο που πρέπει να υπάρχει σε κάθε χριστιανικό σπίτι.

«Μετάφραση Ύμνων Ρωμανού του Μελωδού», αρχιμανδρίτης π. Ανανίας Κουστένης

Γιά νά νιώσει καί νά χαρεῖ ὁ ἀναγνώστης τή μεγάλη προσπάθεια τοῦ Γέροντα, ἀλλά καί γιά νά δικαιωθοῦν καί αὐτός καί ὁ μεγάλος ὑμνωδός, δέν ἀρκεῖ νά διαβάσει μονάχα τή μετάφρασή του∙ ἀνάγκη πρῶτα νά διαβάζει τό πρωτότυπο κείμενο ἑνός ὕμνου δυό ἤ περισσότερες φορές καί νά προσπαθήσει νά συλλάβει ἕνα ποσοστό τῶν νοημάτων του μικρό ἤ μεγάλο, ἀναλόγως τῶν δυνατοτήτων του.

«Παναγία η προστάτιδα του ελληνισμού», του Γιώργου Καπουλέα

Συνοδεία είκοσι έξι εικόνων της Παναγίας -με εξέχουσα αυτή της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης που κοσμεί το εξώφυλλο- το «Παναγία η προστάτιδα του ελληνισμού» του Γιώργου Καπουλέα, είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο και ωφέλιμο θρησκευτικό βιβλίο που πιστεύω ότι πρέπει να βρίσκεται σε κάθε βιβλιοθήκη ελληνορθόδοξης οικογένειας.

«Εκκλησία και Περιβάλλον», του Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ Κυκκώτη

Ένα νέο και εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο μόλις κυκλοφόρησε από τις έγκριτες εκδόσεις «Παπασωτηρίου» των Αθηνών, με την ευγενική χορηγεία της Ι.Μ. Κύκκου. Συγγραφέας είναι ο Ιεραπόστολος Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε και Αγκόλας κ. Σεραφείμ, ομογάλακτος αδελφός από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Όσιος Σεραφείμ», του Κώστα Β. Καραστάθη

Ως συνήθως, ο συγγραφέας έχει γράψει ένα άρτιο και εύκολο στην ανάγνωση βιβλίο από το οποίο δεν λείπουν η επιστημονική αξία και το πλήθος λεπτομερειών σχετικών με το θέμα. Καλύπτει τον βίο του Αγίου Σεραφείμ σφαιρικά καθώς δεν στέκεται μόνο στα γεγονότα της ζωής του αλλά και σε όσα εκείνη επηρέασε τόσο στην εποχή της τουρκοκρατίας που έζησε όσο και στις μέρες μας διαμέσου των θαυμάτων του.

«Πιστεύω εις ένα Θεόν…», της Αικατερίνης Σ. Χιόνη

Αναμφισβήτητα το «Πιστεύω εις ένα Θεόν...» της Αικατερίνης Σ. Χιόνη, είναι ένα από τα βιβλία που αξίζουν και πρέπει να υπάρχουν στην βιβλιοθήκη κάθε χριστιανικής οικογένειας. Είναι σίγουρο ότι η μελέτη του θα ωφελήσει πολλάκις μικρούς και μεγάλους.

«Ο βίος του Ιησού», του Σταύρου Ν. Χριστοδουλάκη

Λίγες ημέρες πριν το Πάσχα -τον Απρίλιο του 2009- κυκλοφόρησε ένα εξαιρετικό βιβλίο - λεύκωμα για τον βίο του Ιησού Χριστού, από τις εκδόσεις Μπατσιούλα, που φέρει την υπογραφή του εκπαιδευτικού και θεολόγου Σταύρου Χριστοδουλάκη. Ενός αξιόλογου και νέου επιστήμονα που έχει γράψει άλλα τέσσερα βιβλία καθώς και πλήθος άρθρων σε περιοδικά. Τον τίτλο «Ο…

«Ο Άγιος Νεκτάριος ο θαυματουργός», του Βασίλη Κοκκάλα

Ένα από τα βιβλία που μας δίνουν αρκετές πληροφορίες για την ζωή και το έργο του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως είναι και το «Ο Άγιος Νεκτάριος» που έγραψε ο θεολόγος Βασίλης Κοκκάλας και κυκλοφόρησαν οι εκδόσεις Στερέωμα. Ο συγγραφέας θέλοντας να καλύψει - παρουσιάσει την πολύπλευρη δράση και προσωπικότητα του Αγίου, έχει ακολουθήσει την εξής μέθοδο.…

«Ανασκευή του Ευαγγελίου του Ιούδα – Σακλαμάρες», του Αρχιμανδρίτη Ιωάννου Κωστώφ

Το βιβλίο – μελέτη «Ανασκευή του Ευαγγελίου του Ιούδα - Σακλαμάρες», του Αρχιμανδρίτη Ιωάννου Κωστώφ, όπως φανερώνει και ο τίτλος του, γράφτηκε για να ανασκευάσει το απόκρυφο αυτό ευαγγέλιο. «Όπλο» στα χέρια του μελετητή – συγγραφέα είναι η λογική και τα Ευαγγέλια που έχει συμπεριλάβει η Ορθόδοξη Εκκλησία μας στην Αγία Γραφή.

«Μέγας Κωνσταντίνος – Κατηγορίες και αλήθεια», του Κώστα Β. Καραστάθη

Αν θέλετε ένα βιβλίο που πραγματικά «αξίζει να το διαβάσετε» και που θα άρει τις τυχόν αμφιβολίες που είχατε γύρω από το πρόσωπο του Αγίου Κωνσταντίνου, το «Μέγας Κωνσταντίνος - Κατηγορίες και αλήθεια», του Κώστα Β. Καραστάθη, είναι αυτό που ζητάτε.