«Λογοτεχνικές διαδρομές στην Αγία Γη», Σοφία Κιόρογλου .: Πίστη .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

«Λογοτεχνικές διαδρομές στην Αγία Γη», Σοφία Κιόρογλου

Είναι από τα αναγνώσματα που σε συγκλονίζουν και που αφήνουν ένα ανεξίτηλο σημάδι στο νου, στην καρδιά και στην ψυχή σου!

Γράφει: Matia Gr

Από τις εκδόσεις Γράμμα, τον Απρίλιο του 2018, κυκλοφόρησε το νέο εξαιρετικό βιβλίο της Σοφίας Κιόρογλου υπό τον τίτλο «Λογοτεχνικές διαδρομές στην Αγία Γη».

Κριτική και εντυπώσεις

Στα Πανάγια Προσκυνήματα: στην Ιερουσαλήμ, στην Ιεριχώ, στο Σινά, στη Ραϊθώ, στο Χωριό των Ποιμένων, στην έρημο της Ιουδαίας, στον Αγρό του Κεραμέως και στο όρος Θαβώρ, μας ταξιδεύει η ταλαντούχα ποιήτρια και συγγραφέας, Σοφία Κιόρογλου, μέσα από το τελευταίο πόνημά της.

Ένα ιδιαίτερο ταξίδι 77 σελίδων, μια λογοτεχνική περιήγηση στους Θεοβάδιστους αυτούς τόπους όπου το Θείο και το Ανθρώπινο βρίσκονται τόσο κοντά, που σχεδόν αγγίζει το ένα το άλλο. Εικόνες, Εντυπώσεις και Συναισθήματα που είδε, αποκόμισε και βίωσε η ίδια η συγγραφέας κατά την επίσκεψη της εκεί, δοσμένα μέσα από τον ποιητικό της λόγο και την λογοτεχνική της ματιά.

Οι Ιεροί Ναοί της Αναστάσεως και της Γεννήσεως, οι Ιερές Μονές της Ραϊθώ, της Σεϊδανάγιας, των Ποιμένων, της Πέρδικας, των Πειρασμών, του Χοζεβά, του Αγίου Σάββα, του Τιμίου Προδρόμου, των Αγίων Αποστόλων Τιβεριάδας, του Αγίου Ονουφρίου, αλλά και το σημείο όπου υπάρχει το Αποτύπωμα της παλάμης του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους έχει χτίσει η συγγραφέας την ψυχωφελή και ιεραποστολική της αυτή εργασία.

Προφορικά διαδεδομένες μέχρι τις μέρες μας ιστορίες των Αγίων Τόπων αλλά και Βίοι των Αγίων Μαρίνας εν Ραϊθώ, Μελχισεδέκ, Ιωάννου του Χοζεβίτου και Ονουφρίου συμπληρώνουν το αξιοθαύμαστο αυτό λογοτεχνικό οδοιπορικό πληροφορώντας και ευφραίνοντας την ψυχή του αναγνώστη.

Ο τρόπος που η Σοφία Κιόρογλου έχει αποτυπώσει όλα τα προηγούμενα στο χαρτί, σε συνδυασμό με τις εξαίσιες έγχρωμες φωτογραφίες, έχουν δημιουργήσει ένα βιβλίο που όποιος το διαβάζει αισθάνεται ότι -έστω και νοητά- ταξιδεύει στο μέρος εκείνο του πλανήτη όπου είχε την ύψιστη τιμή να φιλοξενήσει, δύο χιλιετίες πριν- τον Δημιουργό των Πάντων! Το μέρος όπου κάθε Χριστιανός ονειρεύεται να επισκεφθεί!

Ένας επιπρόσθετος λόγος για να αγοράσετε αυτό το εξαιρετικό ανάγνωσμα είναι ο εξής: Όλα τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν για τις Ιεραποστολικές και Φιλανθρωπικές Δράσεις της Ορθόδοξης Συναλληλίας «Πρόμαχος Ορθοδοξίας» (http://www.promachos.gr).

Με την διαβεβαίωση ότι το «Λογοτεχνικές διαδρομές στην Αγία Γη», της Σοφίας Κιόρογλου, θα σας καταπλήξει ποικιλοτρόπως σας προτείνω να το αγοράσετε και να το διαβάσετε όλοι στην οικογένεια. Είναι από τα αναγνώσματα που σε συγκλονίζουν και που αφήνουν ένα ανεξίτηλο σημάδι στο νου, στην καρδιά και στην ψυχή σου! Μοναδικό! 🙂

Οπισθόφυλλο:

Κατευθυνθήτω η προσευχή μου

Θυμήσου με Κύριε, όταν Έρθεις
Ταπεινός και ανάξιος δούλος
ήμουν και κακός επιστάτης

Σε σένα ελπίζω Κύριε να με λυτρώσεις
Μη με αφήσεις στο σκότος μου
μα φώτισε τον νου μου να Σε καταλάβει

Την οδό Σου να κατανοήσω, ευλόγησε
τα ασύλληπτα της σοφίας Σου ευδόκησε
τα απροσπέλαστα της λογικής ξεδιάλυνε

Κατευθυνθήτω η προσευχή μου, Πατέρα
ως θυμίαμα να φτάσει στον Θρόνο σου
να εξευμενίσει τον θυμό Σου

Γιατί πολλές φορές σε πίκρανα
με λογισμούς υπερηφανείας
σαν εκείνο το βδελυρό φίδι

Μην με απορρίψεις Δέσποτα
κάθε σκέψη να Σε φέρω στα μέτρα μου
μην την λάβεις υπόψη Σου

Η αχαριστία έφτασε ως μίασμα
στον οίκο του πατρός Μου
μην επιτρέψεις να καταποντιστώ

Όταν θα αναστηθούν τα σώματα
άρπαξε με να δω το πρόσωπο σου
μη μείνω έξω του Νυμφώνος Χριστού

https://youtu.be/FgVjcPLhVPU

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Λογοτεχνικές διαδρομές στην Αγία Γη

Συγγραφέας

Σοφία Κιόρογλου

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Γράμμα

Ημερομηνία έκδοσης

Απρίλιος 2018

Αριθμός σελίδων

77

ISBN

978-618-83682-0-0

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.