«Η Τυτώ και ο Μέγας Αλέξανδρος», Μαρία Μπραστιανού .: Πίστη .: Ματιά
 

«Η Τυτώ και ο Μέγας Αλέξανδρος», Μαρία Μπραστιανού

Άρτιο καθ’ όλα το «Η Τυτώ και ο Μέγας Αλέξανδρος», αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για παιδικό βιβλίο!

Γράφει: Matia Gr
«Η Τυτώ και ο Μέγας Αλέξανδρος», Μαρία Μπραστιανού

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και ψυχωφελή παιδικά βιβλία που θα βρείτε αυτόν τον καιρό στα βιβλιοπωλεία είναι το «Η Τυτώ και ο Μέγας Αλέξανδρος», της Μαρίας Μπραστιανού. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική με εικονογράφηση που υπογράφει ο Χρήστος Γουσίδης.

Υπόθεση βιβλίου

Τι θα λέγατε να πάμε σε ένα ξεχωριστό τόπο της πατρίδας μας; Για ακολουθήστε με…


Το Μοναστήρι της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας, χτισμένο στους νότιους πρόποδες του όρους Ομβριανού, μοιάζει σαν αετοφωλιά και είναι «ένα» με τη φύση! Η εντυπωσιακή του θέση και η μεγάλη ιστορία τόσο του Μοναστηριού, όσο και της περιοχής, ήταν ο λόγος που η οικογένεια της Τυτούς το είχε διαλέξει εδώ και χρόνια για κατοικία της. Εκείνη συνεχίζει αυτή την παράδοση, μα το ίδιο θα κάνουν και τα δικά της παιδιά.

Ποια είναι η Τυτώ; Γιατί πήγαμε μέχρι το συγκεκριμένο μοναστήρι; Σιγά σιγά… θα σας λύσω όλες τις απορίες!

Η Τυτώ είναι μια πανέξυπνη και καλόκαρδη κουκουβάγια. Εδώ και χρόνια ζει στον χώρο του μοναστηριού και παρακολουθεί με προσοχή και αγάπη όλους τους μοναχούς. Ιδιαίτερη αδυναμία όμως έχει στον καλόκαρδο γέροντα… τον Ηγούμενο της Μονής! Την ίδια αδυναμία, σε αυτόν τον ξεχωριστό άνθρωπο, δείχνει και η φίλη της Τυτούς, η Πιπιστρέλα.

Τώρα θα μου πείτε ποια είναι η Πιπιστρέλα, σωστά το φαντάστηκα; Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο -μιας και είναι οι δυο τους φυσικοί εχθροί- η φίλη της κουκουβάγιας μας είναι μια καλόβολη και γεμάτη περιέργεια νυχτεριδούλα! Ναι, φίλες αχώριστες, συναντιόνται συνήθως τα βράδια και κουβεντιάζουν για όλα όσα συμβαίνουν στο μέρος που ζουν, στη Μονή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας.

Και ερχόμαστε τώρα στο δεύτερο από τα αρχικά ερωτήματά μας; Γιατί ταξιδέψαμε μέχρι εδώ; Έ, δεν είχα που αλλού να σας πάω και λέω δεν πάμε μέχρι το μοναστήρι αυτό να δούμε και την όμορφη θέα; Χα χα, αστειεύομαι. Η θέα από το μοναστήρι είναι όντως μαγευτική, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που κάναμε αυτό το ταξίδι.

Ήρθαμε μέχρι τα μέρη της ξακουστής, στα αρχαία χρόνια, Κοιλάδας του ποταμού Ανθεμούντα γιατί στη Μονή πρόκειται να φιλοξενηθεί για λίγες μέρες ο Πτολεμαίος! Ένα περήφανο και πανέμορφο άλογο, που η σκούφια του κρατάει από τα άλογα της Ανθεμουσίας Ίλης του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Καλύτερα όμως θα σας τα πει ο Ηγούμενος της Μονής…

Μέσα από τα λόγια του, θα μάθουμε για την ιστορία αυτής της ξεχωριστής γωνιάς της πατρίδας μας. Για την ιστορία που ξεκινά από τα αρχαία χρόνια -τα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου- και συνεχίζει με την πρώτη κτήτορα της Μονής την Αγία Θεοφανώ αλλά και τον αναστηλωτή της τον Άγιο Θεωνά!


Για να αγοράσετε το «Η Τυτώ και ο Μέγας Αλέξανδρος», της Μαρίας Μπραστιανού, κάντε κλικ εδώ!


Κριτική και εντυπώσεις

Όταν με το καλό διαβάσετε το «Η Τυτώ και ο Μέγας Αλέξανδρος», της Μαρίας Μπραστιανού, θα αντιληφθείτε ότι όλες αυτές οι υπέροχες γνώσεις δεν είναι δοσμένες με στείρο δασκαλίστικο τρόπο. Κάθε άλλο! Στις σελίδες του, ξεδιπλώνεται μια πολύ όμορφη ιστορία με εξαιρετικούς πρωταγωνιστές που ανήκουν στη φυλή των ανθρώπων αλλά και στο ζωικό βασίλειο!

Η ανάγνωση κυλά αβίαστα, σαγηνευτικές εικόνες ξεπηδούν από το κείμενο και ωφέλιμες – άκρως ενδιαφέρουσες γνώσεις εντυπώνονται με απαλό αλλά στέρεο τρόπο στο μυαλό του αναγνώστη. Σε αυτά συμβάλει φυσικά και η καλαίσθητη εικονογράφηση του Χρήστου Γουσίδη.

Άρτιο καθ’ όλα το «Η Τυτώ και ο Μέγας Αλέξανδρος», αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για παιδικό βιβλίο! Χαρίστε το στους μικρούς βιβλιόφιλους αλλά διαβάστε το κι εσείς. Αρκετά από όσα αναγράφονται στις σελίδες του είναι πολύ πιθανό να μην τα γνωρίζετε και… είναι κρίμα!

Ευχαριστούμε πολύ κυρία Μαρία Μπραστιανού! Το έργο σας είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ! 🙂

Οπισθόφυλλο:

Δυο αχώριστες φίλες, η Τυτώ και η Πιπιστρέλα, μόνιμοι φτερωτοί κάτοικοι του Μοναστηριού της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας, γνωρίζουν τον Πτολεμαίο -τελευταίο απόγονο της Ανθεμουσίας Ίλης του Μεγάλου Αλεξάνδρου- και την ιστορία των προγόνων του από τον Γέροντα της Μονής, ενώ τη διηγείται στην οικογένεια που φιλοξενούσε κάτω από τη σκιά ενός δέντρου.
Ο Γέροντας, με το παράδειγμά του, τους μαθαίνει πως ο Θεός είναι αγάπη… Μια αγάπη ελεύθερη, γεμάτη συγχωρητικότητα που, αν προσπαθήσουμε να τη βάλουμε στη ζωή και την καρδιά μας, θα καταφέρουμε να γίνουμε κάτι παραπάνω από απλοί άνθρωποι.


Για να αγοράσετε το «Η Τυτώ και ο Μέγας Αλέξανδρος», της Μαρίας Μπραστιανού, κάντε κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Η Τυτώ και ο Μέγας Αλέξανδρος

Συγγραφέας

Μαρία Μπραστιανού

Εικονογράφος

Χρήστος Γουσίδης

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

Ημερομηνία έκδοσης

Απρίλιος 2018

Αριθμός σελίδων

77

ISBN

978-960-563-198-7

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα