Τα νέα μου αποκτήματα .: Facebook .: Ματιά
 

Τα νέα μου αποκτήματα

Γράφει: Matia Gr
Τα νέα μου αποκτήματα

Τα νέα μου αποκτήματα

Θα σας μιλήσω για τα νέα μου αποκτήματα. Περί ανθέων ο λόγος.

Μια μεγάλη γλάστρα με ζαχαροκάλαμα όλων των χρωμάτων με περίμενε στην εθνική κατεβαίνοντας, Φίλη, περιποιητική και φιλανθής μου είχε στήσει καραούλι δίπλα στον ποταμό Νέδα. Πού να περάσω χωρίς στάση; Αδύνατον. Μέσα στην γλάστρα είχε μικρά γλαστράκια με διάφορα που δεν θυμάμαι τώρα τα ονόματά τους.

Σήμερα όμως το απόγευμα ο δρόμος με έβγαλε μπροστά σε ένα φυτώριο. Ωραιότατο. Άρπαξα μια διπλή Καρίσσα, αυτήν που εκτός των υπέροχων λελουδιών της κάνει και ένα κόκκινο καρπό το καταχείμωνο. Επίσης πήρα και ένα/μια δεν ξέρω το γένος, λόγω της διπλής ονομασίας. Λακεστρέμια ή Στρατηγός. Κόκκινο προς βυσσινί. Αυτό θα το πάει για δεντράκι, με το κατάλληλο κλάδεμα.

Απαξάπαντα θα ανέβουν Αθήνα, στην βεράντα μου. Επί του παρόντος στολίζουν την εν Αγουλινίτση βεράντα δίπλα στους πλατύφυλλους και τους σγουρούς βασιλικούς.

Αυτά τα περί ανθοκομίας. Η μάνα μου δίπλα διαβάζει προχθεσινή τοπική εφημερίδα, αλλά… εντάξει. Τα νέα εδώ εξελίσσονται τόσο αργά που δεν το παίρνεις χαμπάρι. Τα ίδια ισχύουν άλλωστε εδώ και χρόνια.

Με αυτά τα ολίγα θα σημαιοστολιστώ και θα εκδράμω στην πλατέα του Πύργου. Αι Επάλξεις της “Μητέρας του σκύλου” του Παύλου Μάτεση. Μπύρες μετά ποικιλιοτήτων. Θα σας γλυκοασπαστώ εδώ και θα ευχηθώ τα καλυτερότερα, να ετοιμαστώ γιατί θα με αποπάρει άγρια η παρέα. Πα πα πα.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες
Θέματα