Τελικά νοιαζόμαστε για την παιδεία; Μπα! .: Είδα .: Ματιά
 

Τελικά νοιαζόμαστε για την παιδεία; Μπα!

Γράφει: Matia Gr
Τελικά νοιαζόμαστε για την παιδεία; Μπα!

Δε θα χορηγηθούν φέτος φορητοί υπολογιστές (netbook) στους μαθητές της Α Γυμνασίου και μάλιστα η υφυπουργός κ Χριστοφιλοπούλου έκανε την ανεκδιήγητη δήλωση ότι τα παιδιά πέρσι πήραν τους υπολογιστές για να παίζουν παιχνίδια στο σπίτι τους κι ότι – λίγο-πολύ – λεφτά δεν υπάρχουν. Πριν λίγους μήνες όμως δόθηκαν 5500 ευρώ για υπολογιστή σε κάθε βουλευτή – από χρυσάφι και πλατίνα θά ‘τανε φτιαγμένοι! Δε μας είπε όμως, πώς θα πληρώσουν για υπολογιστή οι οικογένειες που δεν μπορούν; Πώς θα έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την τεχνολογία; Με μία ώρα την εβδομάδα στο σχολείο;

Οι βολές κατά των παιδιών όμως συνεχίστηκαν κι από την υπουργό Παιδείας κ Διαμαντοπούλου. Θα μειωθούν λέει κι άλλο οι απουσίες για τα παιδιά του Λυκείου, επειδή λέει τα σχολεία ερημώνουν τον Απρίλιο και τον Μάιο, και την πρώτη θέση μάλιστα κρατούν οι μαθητές της Γ Λυκείου, που προσπαθούν τις τελευταίες μέρες να χρησιμοποιήσουν τις απουσίες για να εντατικοποιήσουν τις επαναλήψεις για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Και καταφέρεται η υπουργός κατά των μαθητών, αντί να βάλει κάτω τα πράγματα και να αντιληφθεί ότι έτσι όπως το ‘χει καταντήσει το σχολειό κι αυτή κι οι προκάτοχοί της, άλλα πράγματα θα ‘πρεπε να αλλάξει κι όχι το όριο των απουσιών. Δυο-τρεις φορές να κρυώσει ένα παιδί και θα μένει στην ίδια τάξη; Ξέρουμε πόσες απουσίες παίρνει το παιδί που είναι 3 μέρες άρρωστο κυρία Διαμαντοπούλου; Hello! Anybody home?

Μήπως η κ Διαμαντοπούλου θέλει να δώσει κανά χεράκι στο Υπουργείο Υγείας; Λέω μήπως, μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση με τη Σχολή Τυφλών, να βρεθεί κάποια διέξοδος, επειδή άλλοι τρεις μήνες έχουν περάσει και ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ! Λένε δεν υπάρχουν λεφτά, μα βλέπω ότι δεν υπάρχει ανθρωπιά.

Δε βάζουμε απουσίες στην βουλή λέω εγώ. Όποιος λείπει δυο μέρες το μήνα ας παίρνει 1500 ευρώ αντί για 6500 μηνιάτικο. Μήπως και με τα λεφτά που παίρνουν  τι κάνουν; Αγοράζουν παιχνίδια για το laptop αξίας 5500 ευρώ που τους χαρίσαμε τον Απρίλη; Πεταμένα λεφτά είναι ο μισθός τους. 1500 το μήνα και πολλά τους είναι! Μόνο για την παιδεία και τους συνταξιούχους υπάρχει κρίση; Με τους βουλευτές και τους υπουργούς τι γίνεται; Γι’ αυτούς λεφτά υπάρχουν; Τυχαίο; Δε νομίζω!

vidi

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.