Της ζωής το κύμα το παράφορο .: Facebook .: Ματιά
 

Της ζωής το κύμα το παράφορο

Γράφει: Matia Gr
Της ζωής το κύμα το παράφορο

Της ζωής το κύμα το παράφορο

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί! Και ως οχτροί που είναι, δεν μπήκαν για τουρισμό. Η πόλη ξέφραγη και του λόγου τους μπήκαν να διαγουμίσουν ότι έχει απομείνει, να μας εξευτελίσουν και άλλο, να μας σπρώξουνε χαμηλότερα.

Ε, λοιπόν αυτό με τον ΕΝΦΙΑ δεν καταπίνεται. Απτόητοι, αναζητούν λύσεις για να εκλέξουν πρόεδρο Δημοκρατίας, να μας κατσικωθούν άλλα δυο χρόνια για να υποδεχτούν μαζί μας στο αεροδρόμιο την Ανάπτυξη. Γιατί αεροπλανικώς θα… καταπλεύσει αυτή και μην ακούτε τις φαρμακόγλωσσες που λένε πως κούτσα-κούτσα έρχεται με τον ξετροχιασμένον αραμπά. Την Ανάπτυξη και άλλες πίπες, λέει μια φίλη που τσακίζει κόκαλα με τη γλωσσίτσα της.

Κι ύστερα έρχεται η άλλη παρέα, οι φερέλπιδες που μας διαβεβαιώνουν ότι Σαν ηφαίστειο που ξυπνά από όνειρο βαθύ, θα τους σαρώσει ο επαναστατημένος μουζίκος και τότε εκείνοι θα σκαρφαλώσουν στον θρόνο και από εκεί ψηλά μονοκοντυλιά θα διαγράψουν λάθη, αδυναμίες, μαλακίες του συστήματος, θα μας δώσουνε το φιλί της ζωής, θα μας κοπανήσουνε έτσι μια ενθαρρυντικιά στην πλάτη κι όλοι μαζί θα ξαμολυθούμε προς τη δόξα.

Το φύκι, ξέρετε, με μια πουτανιά παραπλανευτικιά, μπορεί να πλασαριστεί για κορδέλα. Επίσης τα αυγά της Λαμπρής ενίοτε βάφονται και με άλλους τρόπους πλην των γνωστών της μπογιάς. Είναι η περίπτωσή μας. Γι’ αυτό, κρατείστε πισινή. Ακροποδητί και τοίχο-τοίχο. Αργότερα, μόνο καλά να είμαστε για να το δούμε, θα διαπιστώσουμε πως της ζωής το κύμα το παράφορο, σαρώνει βάρκες και κουπιά. Και στον μεγάλο κόσμο τον αδιάφορο, κανείς δεν θα τους θυμάται πια…

Γι’ αυτό απολαύστε τα μικρά, τα καθημερινά. Ρίξτε καμμιά μούντζα ξεγυρισμένη, καμμιά ευχή (όχι να πάνε να γαμηθούν, τέτοιες χαρές μην τους δίνετε, δώστε ευχές αποτελεσματικές, όπως την να τους κάτσουν στον κώλο όσα φάγανε, τέτοια) και ονειρευτείτε. Ονειρευτείτε κήπους κρεμαστούς της Βαβυλώνος, ονειρευτείτε ουρί του παραδείσου στο κρεββάτι σας, ονειρευτείτε γεύματα λουκούλεια.

Προσωπικά και επί του παρόντος θα φτιάξω δεύτερον καφέ και θα το ρίξω στην κηπουρική. Το πρόγραμμα λέει Κλάδεμα, Λίπανση, Ράντισμα, Αναπαραγωγή. Ναι, αναπαραγωγή και μην πάει το μυαλό στο …καλό. Λέλουδα θα πολλαπλασιάσω προς το παρόν με κλάδεμα και φύτεμα βλαστών. Χαιρετίζω.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.