Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
   
 
 
 
E-books...
Αρχική Βιβλιοθήκης
...Λεύκωμα Ιστορίας και Κοινωνικής Ανάλυσης!
Για να επιστρέψετε στα e-books πατήστε εδώ! Για να επιστρέψετε στην Βιβλιοθήκη πατήστε στην εικόνα της Βιβλιοθήκης!
 

Εικονικό-διαδικτυακό Λεύκωμα Ιστορίας και Κοινωνικής Ανάλυσης

ή, επί το ποιητικότερον, μια περιδιάβαση στο χώρο και στο χρόνο του Ανθρώπου: Εικόνες που έφυγαν, εικόνες που ήρθαν και εικόνες που έρχονται
 
Κείμενα – σχόλια - επιλογή φωτογραφιών: Αμαλία Κ. Ηλιάδη & Βάσω Κ. Ηλιάδη
 
Προηγούμενη σελίδα
Σελίδα 1 από 18
Επόμενη σελίδα
 
 
Η φιλανθρωπία του Βυζαντινού, χριστιανικού πνεύματος στην εικαστική αναπαράσταση: Πρώτα τους ξένους και τελευταίο απ’ όλους ανάστησε τον φίλο του... Η ανάσταση του Λαζάρου: το συγκινητικότερο έργο της Βυζαντινής ζωγραφικής Τέχνης ως εγκόσμια και υπερκόσμια ταυτοχρόνως παράσταση.
 
Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι οι ανθρώπινοι πόροι ενός κράτους και όχι το κεφάλαιο του ή οι φυσικοί του πόροι, που τελικά χαρακτηρίζουν τη φύση και το ρυθμό της οικονομικής και κοινωνικής του ανάπτυξης. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον καθηγητή Frederick Harbison του Πανεπιστημίου Princeton: "Οι ανθρώπινοι πόροι... αποτελούν την τελική βάση για τον πλούτο των εθνών. Το κεφάλαιο και οι φυσικοί πόροι είναι παθητικοί παράγοντες της παραγωγής (οι άνθρωποι είναι οι ενεργητικοί φορείς που συσσωρεύουν κεφάλαιο, εκμεταλλευόμενοι τους φυσικούς πόρους, χτίζουν κοινωνικούς, οικονομικούς και πολιτικούς οργανισμούς και προωθούν την εθνική ανάπτυξη. Είναι φανερό πως μια χώρα η οποία είναι ανίκανη να αναπτύξει τις δεξιότητες και τη γνώση του πληθυσμού της και να τη χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά στην εθνική οικονομία θα είναι ανίκανη να αναπτύξει ο,τιδήποτε άλλο".
 
 
 
Υπερεκμετάλλευση της γης, καταστροφή του περιβάλλοντος, κακώς νοούμενος εκσυγχρονισμός, ανάπτυξη χωρίς όρια= αυτοκτονία του ανθρώπου ως οργανικού συστατικού της φύσης. Η πράσινη ανάπτυξη, η επονομαζόμενη «αειφορία» προβάλλει ως εναλλακτική, ελπιδοφόρα πρόταση ζωής.
 
 
 
Ορμονόπληκτη, υπερμεγέθης ντομάτα. Η χαμηλή, ανθρώπινη κλίμακα χάνεται μπροστά στη μανία του άνομου κέρδους και του ανόητου, χωρίς μέτρο πλουτισμού. Δυστυχώς, μαζί της χάνεται και η αίσθηση της ανθρώπινης ζεστασιάς, καθώς τα τερατώδη, γιγάντια ελαττώματα με τα οποία προικίζει τον άνθρωπο ο υπερκαταναλωτισμός εξαφανίζουν τα θετικά του στοιχεία, όπως η αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο.
 
 
 
Ο πλούτος της γης είναι τα δέντρα της. Οι πυρκαγιές μας κάνουν φτωχότερους βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, όσον κι αν στην αρχή δεν το συνειδητοποιούμε άμεσα.
 
 
 
«Λειψυδρίας εγκώμιον»
 
 
 
Το μελλοντομωρό της αποκωδικοποίησης του ανθρώπινου γονιδιώματος.
 
 
Προηγούμενη σελίδα
Σελίδα 1 από 18
Επόμενη σελίδα
 
Up
 

Τα δικαιώματα του υλικού αυτού, ανήκουν στις κυρίες: Αμαλία Κ. Ηλιάδη & Βάσω Κ. Ηλιάδη. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική ή μερική, περιληπτική, κατά παράφραση ή διασκευή και απόδοση του περιεχομένου της έκδοσης με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης, ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του συγγραφέα. (Νόμος 2121/1993 & διεθνής σύμβαση της Βέρνης που έχει κυρωθεί με τον Ν.100/1975).

 
 
 
 
 
Δείτε:
Διάφορα
Θρησκεία
Πρόσωπα
Ημέρες
Έγραψαν
Λέξεις
Τόποι
Έθιμα
e-books
 
Δείτε επίσης:
Το παιδικό ιχνογράφημα
Διδακτική της Ιστορίας
Εκπαιδευτική Καινοτομία
Βυζαντινή μουσική
Πρόγραμμα πολιτισμού: ζωγραφικής & λόγου
Το ρεμπέτικο και οι αρχαίοι Έλληνες λυρικοί ποιητές
Η θρησκεία των αρχαίων Ελλήνων
Αρχαία Ελληνική Αρχιτεκτονική
Η Αρχιτεκτονική των Αρχαίων Ελλήνων
Αρχαία ελληνική θρησκεία
Η υψηλή ραπτική στο Βυζάντιο
Μάχες – σταθμοί στην Ιστορία της Ανθρωπότητας
Η μεγάλη μέρα της Νορμανδίας
Εικαστική προσέγγιση
Βυζαντινή Ιερά Εξέταση
Συγκριτισμός και διαπολιτισμικότητα
Γραμματισμός και διαπολιτισμικότητα
Βυζάντιο: μια πολύτιμη κληρονομιά για τον Ελληνισμό
Ανθρωπιστική παιδεία
Σχολική βιβλιοθήκη
Λεύκωμα Ιστορίας και Κοινωνικής Ανάλυσης
 
 
Αναζήτηση
 
 
 
 
 
 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ