100 μέτρα - 100 metros - 2016 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

100 μέτρα – 100 metros – 2016

Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα θα σας συναρπάσει από την πρώτη της σκηνή και θα σας συνεπάρει καθ’ όλη την διάρκειά της!

Γράφει:

100 μέτρα - 100 metros

Διάρκεια:
108 λεπτά

Υπόθεση:

Ο Ramon (Dani Rovira) είναι παντρεμένος με την Inma (Alexandra Jiménez). Έχουν ήδη ένα κοριτσάκι και περιμένουν να καταφθάσει και το τέταρτο μέλος της οικογένειας. Ευτυχισμένος στον γάμο του, επιτυχημένος στην εργασία του, δεν σκιάζει τίποτα την ζωή του!

Κι εκεί που επικρατεί ηλιοφάνεια να σου τα πυκνά μαύρα σύννεφα με την μορφή μιας ιατρικής γνωμάτευσης. Η διάγνωση δείχνει ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας! Έρχονται τα πάνω κάτω… ξεκινούν θεραπείες αλλά η πορεία όσον αφορά τους γιατρούς και τους συμπάσχοντές του είναι προδιαγεγραμμένη· σε ένα χρόνο δεν θα μπορεί να περπατήσει ούτε 100 μέτρα.

Ο Ramon αποφασίζει να αντισταθεί και να παλέψει την ασθένειά του όσο και όπως μπορεί. Έτσι βάζει ένα -ανέφικτο κατ’ όλους- υψηλότατο στόχο… να αγωνιστεί στο τρίαθλο Ironman. Τι σημαίνει αυτό; Πρέπει να κολυμπήσει 3,86χλμ. (2,4miles), να ποδηλατήσει 180,25χλμ. (112miles) και να τρέξει 42,20χλμ. (26.22miles).

Η προπόνηση ξεκινά με την βοήθεια του πεθερού του, του Manolo (Karra Elejalde), ώσπου μέσα από πολύ κόπο, αναποδιές, απογοητεύσεις και πόνο, φθάνει η μέρα του αγώνα! Έχει στη διάθεση του 17 ώρες για να ολοκληρώσει το τρίαθλο; Θα τα καταφέρει να γίνει ένας Ironman;

Κριτική και εντυπώσεις:

Η ταινία «100 μέτρα – 100 metros» είναι ένας ύμνος στην θέληση και την επιμονή. Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα θα σας συναρπάσει από την πρώτη της σκηνή και θα σας συνεπάρει καθ’ όλη την διάρκειά της!

Δεν έχει την τεχνογνωσία του hollywood, δεν έχει πασίγνωστους πρωταγωνιστές, δεν έχει φαντεζί σκηνικά ή καταπληκτικές εικόνες, αλλά έχει κάτι πολύ ανώτερο. Έχει μια πανανθρώπινη αλήθεια! Ποια είναι αυτή; Το γεγονός πως αν κάποιος επιθυμήσει κάτι και αγωνιστεί γι’ αυτό με όλες του τις ψυχικές και σωματικές δυνάμεις, υπάρχει μια πολύ μεγάλη πιθανότητα να τα καταφέρει.

Στον πρωταγωνιστή είχαν πει ότι δεν μπορούσε να περπατήσει ούτε 100 μέτρα. Έκανε πολλά πολλά περισσότερα επειδή έκανε μότο ζωής την φράση «Η παραίτηση δεν είναι επιλογή». Εμείς -που δόξα τω Θεώ δεν έχουμε τέτοια τροχοπέδη όπως εκείνος- πόσο πιο μακριά μπορούμε να φτάσουμε; Το ερώτημα όμως είναι… Πόσο μακριά Θέλουμε να φτάσουμε;

Δείτε την με την πρώτη ευκαιρία!!! Οικογενειακώς δείτε την… έχει να δώσει πολλά σε όλους, μικρούς και μεγάλους!

100 μέτρα – 100 metros – Trailer (Greek subs)

100 Μέτρα (100 Metros) Trailer FullHD Gr subs100 Μέτρα (100 Metros) Trailer FullHD Gr subs

Συντελεστές:

Σενάριο:

Marcel Barrena

Σκηνοθεσία:

Marcel Barrena

Ηθοποιοί:

Dani Rovira – Ramón
Karra Elejalde – Manolo
Alexandra Jiménez – Inma
David Verdaguer – Mario
Clara Segura – Dr. Berta
Alba Ribas – Ariadna
Bruno Bergonzini – Bernat
Ricardo Pereira – Marcos
Marc Balaguer – Pau
Gael Díaz – Borja
Maria de Medeiros – Noelia
Andrea Trepat – Becaria Lili

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.