3096 Μέρες - 3096 Tage - 3096 Days - 2013 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

3096 Μέρες – 3096 Tage – 3096 Days – 2013

Η ταινία «3096 Tage – 3096 Days – 3096 Μέρες» βασίζεται στην ομότιτλη αυτοβιογραφία της Natascha Kampusch, η οποία με τη σειρά της είναι μια καταγραφή των όσων έζησε εκείνη στα χέρια του Priklopil.

Γράφει:

3096 Tage - 3096 Days - 3096 ΜέρεςΔιάρκεια:
110 λεπτά

Υπόθεση

Αυστρία, 1998.
Ένα μικρό κορίτσι, η δεκάχρονη Νατάσα Κάμπους, απαγάγεται από ένα ψυχικά διαταραγμένο άντρα, τον Βόλφγκανγκ Πρίκλοπιλ. Τον τέρας την φυλακίζει σε ένα ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο του σπιτιού του στην κωμόπολη Στράσοφ, 25 χιλιόμετρα έξω από τη Βιέννη. Αυτό το ανήλιαγο μικρό κελί θα γίνει το σπίτι του κοριτσιού για τις επόμενες 3096 ημέρες (κάπου 8 χρόνια και έξι μήνες). Η Νατάσα περνά τα τελευταία παιδικά της χρόνια και όλη την εφηβεία της στο κολαστήριο που είχε στήσει για εκείνη ο Βόλφγκανγκ. Μέχρι που, το 2006, βρίσκει την ευκαιρία, το σκάει από τον δυνάστη της και παρουσιάζεται στην αστυνομία λέγοντας ποια είναι. Η νεαρή πια γυναίκα επιστρέφει στην οικογένειά της, ενώ το κάθαρμα προλαβαίνει να αυτοκτονήσει πριν πέσει στα χέρια των διωκτικών αρχών.

Κριτική και εντυπώσεις

Η ταινία «3096 Tage – 3096 Days – 3096 Μέρες» βασίζεται στην ομότιτλη αυτοβιογραφία της Natascha Kampusch, η οποία με τη σειρά της είναι μια καταγραφή των όσων έζησε εκείνη στα χέρια του Priklopil. Καθώς παρακολουθείς την ταινία, ασυναίσθητα μπαίνεις στην θέση του μικρού κοριτσιού και αυτό σε συγκλονίζει. Η προαναφερθείσα διεργασία σώζει την κατάσταση μιας και οι ερμηνείες των ηθοποιών μου φάνηκαν κάπως κρύες και επιτηδευμένες. Αν αξίζει να δείτε την ταινία; Θαρρώ πως ναι, ως μια πρώτη επαφή με την απίστευτη αυτή ιστορία. Για την Natascha Kampusch, μετά την απελευθέρωση της, λέχθηκαν και γράφτηκαν πολλά. Το αν αναζητήσετε επιπλέον πληροφορίες -από την αυτοβιογραφία της ή από τον τύπο- είναι άλλο θέμα. Η ταινία πάντως θα σας δώσει μια μικρή γεύση του μακρού αυτού Γολγοθά που έζησε το παιδί.

3096 Tage – 3096 Days – 3096 Μέρες – Trailer

3096 DAYS - Official Trailer [HD]3096 DAYS – Official Trailer [HD]

Συντελεστές

Σενάριο

Ruth Toma, Bernd Eichinger, Natascha Kampusch, Peter Reichard

Σκηνοθεσία

Sherry Hormann

Ηθοποιοί

Antonia Campbell-Hughes – Natascha Kampusch
Amelia Pidgeon – Young Natascha
Thure Lindhardt – Wolfgang Priklopil
Trine Dyrholm – Natascha’s Mother
Roeland Wiesnekker – Natascha’s Father
Ellen Schwiers – Natascha’s Grandmother
Dearbhla Molloy – Wolfgang’s Mother
Erni Mangold – Wolfgang’s Grandmother
Sebastian Weber – Ernst Holzapfel

Παραγωγή και Διανομή
Constantin Film Produktion
ARD Degeto Film
Norddeutscher Rundfunk (NDR)
Odeon

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες