Αμνησία - Before I Go To Sleep - 2014 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Αμνησία – Before I Go To Sleep – 2014

Μια πολύ καλή ταινία μυστηρίου με πολλά στοιχεία θρίλερ.

Γράφει:

Αμνησία 2014Διάρκεια:
92 λεπτά

Υπόθεση

Η Christine Lucas (Nicole Kidman) είναι 40 χρονών και πάσχει από μία σπάνια μορφή αμνησίας. Κάθε μέρα που ξυπνάει δεν θυμάται τίποτα από την προηγούμενη και οι μόνες αναμνήσεις που έχει φτάνουν μέχρι τότε που ήταν 20 ετών. Ο, άγνωστος σε αυτήν άντρας, δίπλα της στο κρεβάτι, της εξηγεί ότι είναι ο άντρας της o Ben (Colin Firth) και ότι αυτό που της συμβαίνει οφείλεται σε ένα ατύχημα που είχε πριν 10 χρόνια.

Όταν ο Ben φεύγει για τη δουλειά χτυπάει το τηλέφωνο. Είναι ο Δόκτωρ Nasch (Mark Strong), ο νευρολόγος που την παρακολουθεί και προσπαθεί να την θεραπεύσει. Ο γιατρός της δίνει μια κάμερα και της προτείνει να κρατάει ενός είδους βίντεο-ημερολόγιο, ώστε να μη ξαναρχίζει κάθε μέρα από το μηδέν. Της λέει επίσης να μην το πει αυτό στον Ben. Παράξενο, ε; Ακόμη πιο παράξενο είναι ότι δεν είχε συμβεί κανένα ατύχημα πριν 10 χρόνια. Κάποιος είχε αποπειραθεί να τη σκοτώσει και αφού την ξυλοκόπησε άγρια, την άφησε νομίζοντας ότι ήταν ήδη νεκρή. Ο Nasch και η Christine υποθέτουν ότι ο Ben της το κρύβει για να μην την ταράζει κάθε φορά, κάθε πρωί, όταν θα της το έλεγε.

Μέρα με τη μέρα, κάποια αχνά στοιχεία ανασύρονται από τη μνήμη της Christine. Θυμάται ότι είχε μια φίλη, την Claire και ένα γιο τον Adam, για τον οποίο ο Ben δεν της έχει μιλήσει ποτέ. Τι κρύβεται στα αλήθεια στο χαμένο παρελθόν της;

Κριτική και εντυπώσεις

Η ταινία “Αμνησία” ( “Before I Go To Sleep” ) βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Steve S.J. Watson, που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Είναι μια πολύ καλή ταινία μυστηρίου με πολλά στοιχεία θρίλερ. Η Nicole Kidman μπαίνει στο πετσί του ρόλου της, αποφασισμένη να ανακαλύψει την αλήθεια. Ο Colin Firth είναι πραγματικά απίστευτος, ίσως μάλιστα αυτή να είναι και η καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του ως τώρα. Το αποτέλεσμα θα σας κόψει την ανάσα!

Διαβάστε trivial για το βιβλίο Αμνησία – Before I Go To Sleep στο οποίο βασίστηκε η ταινία.

Αμνησία – Before I Go To Sleep – Trailer

ΑΜΝΗΣΙΑ  -Before I Go To Sleep Full HD on lineΑΜΝΗΣΙΑ -Before I Go To Sleep Full HD on line

Συντελεστές

Σενάριο

Rowan Joffe

Σκηνοθεσία

Rowan Joffe

Ηθοποιοί

Nicole Kidman – Christine
Colin Firth – Ben
Mark Strong – Dr. Nasch
Ben Crompton – εργαζόμενος στα ντεπώ
Anne-Marie Duff – Claire
Adam Levy – σύζυγος
Gabriel Strong – αγόρι με ποδήλατο
Flynn MacArthur – αγόρι στο όνειρο
Dean-Charles Chapman – Adam

Παραγωγή και Διανομή

Clarius Entertainment
Scott Free Productions
Millennium Films
Seven Films
Σπέντζος

Α.Α.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.