Beckett (Μπέκετ) 2021 Netflix .: Ταινίες .: Ματιά
 

Beckett (Μπέκετ) 2021 Netflix

Πολύ αγωνία σε μια ταινία που συνδυάζει δράση και πολιτικό θρίλερ. Το Becket είναι η πρώτη ταινία του Netflix που γυρίστηκε εξολοκλήρου στην Ελλάδα

Γράφει: Matia Gr
Beckett (Μπέκετ) 2021 Netflix

Υπόθεση

Ο Beckett (John David Washington) και η April (Alicia Vikander), είναι δυο τουρίστες από τις ΗΠΑ που απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Δυστυχώς όμως, η April χάνει τη ζωή της σε ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα.

Ο Beckett ξυπνάει σε ένα νοσοκομείο και, χωρίς να καταλάβει το πώς ή το γιατί, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας επικίνδυνης πολιτικής συνωμοσίας. Από τα χωριά της Ηπείρου και τα Ιωάννινα, προσπαθεί να φτάσει στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Σε κάθε βήμα του παραμονεύει ο κίνδυνος και οι μυστηριώδεις διώκτες του που προσπαθούν να τον σκοτώσουν! Επίορκοι αστυνομικοί, παρακρατικοί της οργάνωσης “Ανατολή” και πράκτορες ξένων υπηρεσιών θέλουν να του κλείσουν το στόμα. Θα καταφέρει να επιζήσει;

Κριτική και Εντυπώσεις

Το “Becket” είναι μια ταινία ιταλικής παραγωγής για το Netflix. Η αγωνία είναι πολύ μεγάλη και η ταινία συνδυάζει δράση και πολιτικό θρίλερ. Το Beckett είναι η πρώτη ταινία του Netflix που γυρίστηκε εξολοκλήρου στην Ελλάδα!

Ο σκηνοθέτης Ferdinando Cito Filomarino (Να Με Φωνάζεις Με Τ’ Όνομά Σου, Κάτω από τον Ήλιο και Suspiria), δήλωσε σε συνέντευξή του ότι ήθελε να φτιάξει μια ταινία πολιτικό θρίλερ με πρωταγωνιστή έναν απλό καθημερινό άνθρωπο που γίνεται στόχος ενός ανθρωποκυνηγητού.

Ο πρωταγωνιστής John David Washington, που είχαμε δει στο έργο BlacKkKlansman, είναι ιδανικός για αυτό το ρόλο. Δεν είναι ένας κατάσκοπος με ιδιαίτερες ικανότητες. Είναι ένας άνθρωπος που απλά τρέχει για να ξεφύγει από αυτούς που προσπαθούν να τον σκοτώσουν.

Η Alicia Vikander, στις λίγες σκηνές που συμμετέχει στο ξεκίνημα της ταινίας, δείχνει το δυνατό υποκριτικό της ταλέντο. Φέτος κυκλοφορεί και “Ο Πράσινος Ιππότης” (The Green Knight) και του χρόνου θα πρωταγωνιστήσει στο Tomb Raider 2 (το reboot χωρίς της Angelina Jolie).

Δείτε την ταινία στο Netflix. Σίγουρα θα την απολαύσετε!

Μπέκετ – Beckett 2021 Netflix Trailer (Greek subs)

Μπέκετ | Επίσημο τρέιλερ | NetflixΜπέκετ | Επίσημο τρέιλερ | Netflix

Συντελεστές

Σκηνοθεσία

Ferdinando Cito Filomarino

Σενάριο

Kevin Rice

Ηθοποιοί

John David Washington – Beckett
Alicia Vikander – April
Γιώργος Πυρπασόπουλος – Καρράς
Φίλιππος Ιωαννήδης – Δήμος
Λένα Κιτσοπούλου – γυναίκα με όπλο
Isabella Margara – νοσοκόμα στο χωριό
Όμηρος Πουλάκης – ήσυχος αστυνομικός
Μαριάννα Μποζαντζόγλου – μεταφράστρια στο αστυνομικό τμήμα
Michael Stuhlbarg – πατέρας της April
Πάνος Κορώνης – αξιωματικός Ξενάκης
Ανδρέας Μαριανός – γέρος κυνηγός
Δημήτρης Βαγγέλης – κυνηγός
Γιάννης Κοκιασμένος – κυνηγός
Γιώργος Βασιλείου – Μελισσοκόμος
Όλγα Σπυράκη – Μελισσοκόμος
Σπύρος Δημητρακάκης – οδηγός λεωφορείου
Ηλίας Πιστικός – καθηγητής
Νικόλας Κουνέλης – έφηβος
Θωμάς Σκέτζας – χασάπης
Μαρία Βώττη – Ελένη
Vicky Krieps – Lena
Κώστας Σειραδάκης – ψηλός
Μάκης Παπαδημητρίου – ο άνδρας με το τζάκετ
Abe Cohen – φύλακας πρεσβείας
Sana Garner – νοσοκόμα πρεσβείας
Marc Marder – αξιωματικός Majessy
Boyd Holbrook – Tynan
Daphne Alexander – βρετανός δημοσιογράφος
Δήμητρα Μεσιμερλή – διαδηλώτρια
Myrsini Morelli – διαδηλώτρια
Leonardo Thimo – διαδηλωτής

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.