Παιδιά ενός κατώτερου θεού – Children of a lesser god - 1986 .: Cinema .: Ματιά
 

Παιδιά ενός κατώτερου θεού – Children of a lesser god – 1986

Το «Children of a lesser god – Παιδιά ενός κατώτερου θεού» είναι ένα φιλμ που ξετυλίγεται γύρω και μέσα στον κόσμο των κωφών. Ένα κόσμο ιδιαίτερο, που οι επιπλέον ανάγκες των συνανθρώπων μας με προβλήματα ακοής τον κάνουν πιο δύσκολο και πιο σκληρό από τον δικό μας.

Γράφει:
Παιδιά ενός κατώτερου θεού – Children of a lesser god – 1986

Children of a lesser god - Παιδιά ενός κατώτερου θεού – 1986Διάρκεια:
119 λεπτά

Υπόθεση

Ο James (William Hurt) είναι ένας πετυχημένος δάσκαλος που ασχολείται με την εκπαίδευση κωφών παιδιών. Το σχολείο στο οποίο προσλαμβάνεται, είναι ένα ίδρυμα που ακολουθεί πιστά την πεπατημένη στις εκπαιδευτικές πρακτικές. Ο James με τον τρόπο του και την αγάπη που αισθάνεται για τους μαθητές του, φέρνει ένα αέρα ανανέωσης στο σχολείο με αποτελέσματα που γίνονται σύντομα εμφανή. Μια δροσερή πνοή ανανέωσης θα πνεύσει όμως και στην ζωή του ίδιου του καθηγητή… το όνομα αυτής Sarah (Marlee Matlin)! Η Sarah είναι μια πρώην μαθήτρια και νυν καθαρίστρια του σχολείου. Κωφάλαλη, με πολλά παιδικά τραύματα να βαραίνουν την ψυχή της, αρνείται πεισματικά να κάνει την οποιαδήποτε προσπάθεια πέρα αυτών που γνωρίζει ότι τα καταφέρνει καλά. Ο James ερωτεύεται την Sarah. Η Sarah ερωτεύεται τον James και… θα δείτε στην ταινία ποια θα είναι η εξέλιξη και η κατάληξη της ιστορίας.

Κριτική και εντυπώσεις

Το «Children of a lesser god – Παιδιά ενός κατώτερου θεού» είναι ένα φιλμ που ξετυλίγεται γύρω και μέσα στον κόσμο των κωφών. Ένα κόσμο ιδιαίτερο, που οι επιπλέον ανάγκες των συνανθρώπων μας με προβλήματα ακοής τον κάνουν πιο δύσκολο και πιο σκληρό από τον δικό μας. Η αγάπη και ο έρωτας μπορούν άραγε να εξομαλύνουν τις αμυχές που βρίσκονται σε κάθε γωνιά του και πληγώνουν όσους βρίσκονται ή έρχονται σε επαφή με αυτόν; Η θέληση να αλλάξουμε είναι μια άρνηση αυτού που είμαστε ή μια φυσική ανάγκη του ανθρώπου για εξέλιξη; Αυτά καθώς και άλλα τέτοια ερωτήματα θέτει η ταινία και με τον δικό της αξιολάτρευτο τρόπο τα απαντά! Δείτε την, μιας και είναι από τα κινηματογραφικά έργα που ψυχαγωγούν και ταυτόχρονα διευρύνουν τους πνευματικούς ορίζοντες του θεατή τους!

Children of a lesser god – Παιδιά ενός κατώτερου θεού – Trailer Children of a Lesser God - TrailerChildren of a Lesser God – Trailer

Συντελεστές

Σενάριο

Hesper Anderson, Mark Medoff

Σκηνοθεσία

Randa Haines

Ηθοποιοί

William Hurt – James Leeds
Marlee Matlin – Sarah Norman
Piper Laurie – Mrs. Norman
Philip Bosco – Dr. Curtis Franklin
Allison Gompf – Lydia
John F. Cleary – Johnny
Philip Holmes – Glen
Georgia Ann Cline – Cheryl
William D. Byrd – Danny
Frank Carter Jr. – Tony
John Limnidis – William
Bob Hiltermann – Orin
E. Katherine Kerr – Mary Lee Ochs
John Basinger – Alan Jones
Barry Magnani – Tom Schuyler
Linda Bove – Marian Loesser
Ann Hanson – Martha Franklin
James Carrington – Mr. Harrison
Max Brown – Glen’s Father
María Cellario – Glen’s Mother
Jon-Paul Dougherty – Glen’s Brother
Linda Swim – Sarah’s Friend
Lois Clowater – Sarah’s Friend
Allan R. Francis – Waiter
Richard Kendall – Cafeteria Cook
Christopher Shay – Ricky

Παραγωγή και Διανομή
Paramount Pictures

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα