Leprechaun: Origins – 2014

Leprechaun: Origins – 2014

Leprechaun: Origins – 2014

Η «Leprechaun: Origins» είναι μια ταινία τρόμου βασισμένη στον Ιρλανδικό μύθο του καλικάντζαρου που λατρεύει το χρυσάφι.

Leprechaun: Origins
Διάρκεια:
90 λεπτά

Υπόθεση

H Sophie, η Jeni, ο Ben και ο David είναι τέσσερις νεαροί Αμερικανοί υπήκοοι που έχουν πάει στην Ιρλανδία για διακοπές. Ανάμεσα στα μέρη που αποφασίζουν να επισκεφθούν είναι και ένα απομονωμένο χωριό που η ιστορία του είναι 300 ετών. Εκεί, σε μία pub, ένας ντόπιος τους μιλά για κάποιο χώρο -επτά ώρες περπάτημα μακριά από το χωριό- ο οποίος θεωρείται το λίκνο του κέλτικου πολιτισμού. Προθυμοποιείται μάλιστα να τους φιλοξενήσει σε ένα άδειο σπιτάκι που διαθέτει, ώστε να μπορέσουν να ξυπνήσουν πρωί πρωί και να έχουν όλη την μέρα μπροστά τους για την πολύωρη πεζοπορία. Τα δύο ζευγάρια δέχονται, αλλά πριν περάσουν πολλές ώρες θα ανακαλύψουν ότι η προσφορά του “φιλόξενου” Ιρλανδού, είναι μια θανάσιμη παγίδα!

Κριτική και εντυπώσεις

Η «Leprechaun: Origins» είναι μια ταινία τρόμου βασισμένη στον Ιρλανδικό μύθο του καλικάντζαρου που λατρεύει το χρυσάφι. Εδώ βέβαια δεν έχουμε να κάνουμε με ένα γουστόζικο πρασινοντυμένο ανθρωπάκι, αλλά με ένα μοχθηρό τέρας που απαιτεί από το χωριό που βρίσκεται στην περιοχή του, ένα συνεχή φόρο αίματος. Με μια ενδιαφέρουσα πλοκή που ρέει αβίαστα και με μπόλικες σκηνές που θα σας ανεβάσουν την αδρεναλίνη, θαρρώ ότι αν δείτε την «Leprechaun: Origins» δεν θα απογοητευτείτε. Αυτό φυσικά αν σας αρέσουν οι ταινίες τρόμου… Δεν υπάρχουν μηνύματα, οι ερμηνείες δεν είναι για όσκαρ, και βέβαια ο κανόνας «οι πρωταγωνιστές δεν πεθαίνουν» δεν ισχύει σε καμία περίπτωση! Εντάξη, ένας/μία από τους τέσσερις θα ζήσει… ποιός; Δείτε την!

Leprechaun: Origins – Trailer

Συντελεστές

Σενάριο

Harris Wilkinson

Σκηνοθεσία

Zach Lipovsky

Ηθοποιοί

Stephanie Bennett – Sophie
Andrew Dunbar – Ben
Melissa Roxburgh – Jeni
Brendan Fletcher – David
Garry Chalk – Hamish
Teach Grant – Sean
Bruce Blain – Ian
Adam Boys – Francois
Mary Black – Mary
Emilie Ullerup – Catherine
Gary Peterman – Irish Farmer
Dylan Postl – Leprechaun

Νεκτάριος Παπασπύρου

Σχετικά άρθρα