Ματιά

Ο καλύτερος φίλος μου – A dog’s purpose – 2017

Η κινηματογραφική ταινία «Ο καλύτερος φίλος μου – A dog’s purpose» είναι μια εξαιρετική δραματική ταινία που θα σας κάνει να δακρύσετε πολλές φορές και θα μιλήσει τόσο στο μυαλό όσο και στη καρδιά σας!

Ο καλύτερος φίλος μου – A dog’s purpose – 2017

Διάρκεια:
100 λεπτά

Υπόθεση:

Ποιο είναι το νόημα της ζωής; Αυτό αναρωτιέται μια υπέροχη ψυχούλα. Ένας καταπληκτικός σκύλος που εμείς τον συναντάμε σε μια (πιθανότατα την πρώτη) ενσάρκωσή του. Η απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν είναι εύκολη και ο φίλος μας θα χρειαστεί να μετενσαρκωθεί κάποιες φορές μέχρι να καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα.
Στην πορεία αυτών των διαδοχικών ζωών θα συναντήσει ανθρώπους που θα χρειαστούν την βοήθεια του κι εκείνος θα τους την προσφέρει απλόχερα. Η μύτη του θα κολυμπήσει σε μια θάλασσα οσμών και παρόλο το πλήθος τους ποτέ δεν θα ξεχάσει εκείνη που ανέδιδε ο Εthan… το αγόρι που λάτρεψε και τον λάτρεψε!

Κριτική και εντυπώσεις:

Η θαυμάσια αυτή ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα «A Dog’s Purpose: A Novel for Humans», του W. Bruce Cameron, που κυκλοφόρησε στις Η.Π.Α. το 2010. Το IMDB την κατατάσσει ως Περιπέτεια, Κωμωδία και Δράμα. Έχω πολλές ενστάσεις για τις δύο πρώτες κατηγορίες… δεν είναι περιπέτεια με αυτό που όλοι έχουμε στο μυαλό μας ως ταινία περιπέτειας και σαφέστατα δεν είναι κωμωδία (το ότι κάποιες φορές γελάς δεν λέει κάτι).
Η κινηματογραφική ταινία «Ο καλύτερος φίλος μου – A dog’s purpose» είναι μια εξαιρετική δραματική ταινία που θα σας κάνει να δακρύσετε πολλές φορές και θα μιλήσει τόσο στο μυαλό όσο και στη καρδιά σας! Δείτε την -όλη η οικογένεια- με την πρώτη πρώτη ευκαιρία! Θα λατρέψετε τόσο εκείνη όσο και τους τέσσερις σκύλους που υποδύονται τον πρωταγωνιστή του φιλμ (τον Bailey, την Ellie, τον Tino και τον Buddy).
Όσο για το αν βρήκε ο τετράποδος φίλος μας απάντηση στο θεμελιώδες ερώτημά του; Ρίξτε μια ματιά στα συμπεράσματά του και πείτε μου εσείς, βρήκε ή δεν βρήκε;
– να διασκεδάζετε
– όποτε είναι δυνατόν να σώσετε κάποιον που πρέπει να σωθεί
– γλείψτε αυτούς που αγαπάτε
– μη λυπάστε γι’ αυτά που έχουν συμβεί
– μη μουτρώνετε για όσα θα μπορούσαν να συμβούν
και τέλος αλλά πολύ σημαντικό
– να βρίσκεστε εδώ, τώρα!

Ο καλύτερος φίλος μου – A dog’s purpose – Trailer (Greek subs)

https://www.youtube.com/watch?v=MQECBUXBXrY

Συντελεστές:

Σενάριο:

W. Bruce Cameron, Cathryn Michon, Audrey Wells, Maya Forbes, Wally Wolodarsky

Σκηνοθεσία:

Lasse Hallström

Ηθοποιοί:

Josh Gad – Bailey / Buddy / Tino / Ellie (φωνή)
Dennis Quaid – Ethan (ενήλικος)
Peggy Lipton – Hannah (ενήλικη)
K.J. Apa – Ethan (έφηβος)
Bryce Gheisar – Ethan (8 ετών)
Juliet Rylance – Μητέρα του Ethan
Luke Kirby – Πατέρας του Ethan
Gabrielle Rose – Γιαγιά Fran
Michael Bofshever – Παππούς Bill
Britt Robertson – Hannah (έφηβη)
Logan Miller – Todd
Kirby Howell-Baptiste – Maya
Pooch Hall – Al
John Ortiz – Carlos
Nicole LaPlaca – Wendi
Primo Allon – Victor
Jane McGregor – Rachel
Michael Patric – Sam

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα