Μην Ανασαίνεις - Don't Breathe - 2016 .: Cinema .: Ματιά
 

Μην Ανασαίνεις – Don’t Breathe – 2016

Μην βγάλεις κιχ μέσα στο σινεμά, μην ανασαίνεις καν! Μπορεί να είσαι εσύ το επόμενο θύμα του δολοφόνου…

Γράφει:
Μην Ανασαίνεις – Don’t Breathe – 2016

dont breathe 2016 greek poster αφίσαΔιάρκεια:
88 λεπτά

Υπόθεση

Η Rocky (Jane Levy) θέλει να μαζέψει χρήματα για να μετακομίσει με την αδερφή της στην Καλιφόρνια. Θέλει έτσι να ξεφύγουν από ένα μη υγιές οικογενειακό περιβάλλον. Μαζί με δύο φίλους της, τον Alex (Dylan Minnette) και τον Money (Daniel Zovatto), κάνουν διαρρήξεις σε σπίτια πλουσίων.

Όταν ο Money μαθαίνει για έναν βετεράνο του Ιράκ που έχει κρυμμένα στο σπίτι του γύρω στα 300.000$, προσπαθεί να πείσει τους άλλους δύο να το “χτυπήσουν”. Ξεκινούν την παρακολούθηση και ανακαλύπτουν ότι ο ηλικιωμένος πρώην στρατιωτικός (Stephen Lang) είναι τυφλός. Ο Alex είναι ο πιο προσεχτικός από τους τρεις. Δεν το βρίσκει σωστό να ληστέψουν έναν τυφλό και επιπλέον, τους θυμίζει ότι αν καταφέρουν να κλέψουν αυτό το ποσό, τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολύ μεγάλη ποινή. Αργότερα, η Rocky του στέλνει μήνυμα και τον παρακαλεί να κάνουν τη διάρρηξη επειδή χρειάζεται τα χρήματα, και ο Alex δέχεται. Είναι καψουρεμένος με την κοπέλα του Money και θα έκανε οτιδήποτε για εκείνη.

Αυτό που μοιάζει για εύκολος στόχος και γρήγορα λεφτά, θα αποδειχτεί σύντομα ως ολέθριο λάθος. Ο Money είναι ο πρώτος που πεθαίνει στα χέρια του τυφλού άνδρα. Η Rocky και ο Alex θα ανακαλύψουν ότι δεν πρόκειται για έναν άνθρωπο που θρηνεί το θάνατο της κόρης του, αλλά για ένα σαδιστικό κτήνος που δεν σκοπεύει να τους αφήσει να βγουν από το σπίτι του ζωντανοί σε καμία περίπτωση.

  Σαμποτάζ - Sabotage - 2014

Κριτική και εντυπώσεις

Ο Fede Alvarez σκηνοθετεί και υπογράφει το σενάριο μαζί με τον Rodo Sayagues. Ο τυφλός πολεμιστής δεν είναι καινούρια ιδέα, όμως οι δυο τους παίζουν έξυπνα με την ανταλλαγή ρόλου θύτη και θύματος και προσπαθούν να δώσουν μια νέα δυναμική με την ταινία τους. Τα καταφέρνουν;

Οι ανατροπές αντί να εντείνουν την αγωνία και να κορυφώσουν το ενδιαφέρον, είναι άκομψες και καταλήγουν περισσότερο να εκνευρίσουν τον θεατή παρά να τον τρομάξουν. Σαν παλιά ατμομηχανή σε ανηφόρα, σαν ασανσέρ που σταματάει λίγο πριν φτάσει στον όροφο, σαν κάτι που θα προτιμούσες να είχε τελειώσει αισίως αντί να συνεχίζει και να συνεχίζει. Από την άλλη έχουν βάλει πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες στο σενάριο και είτε σας αρέσουν τα θρίλερ, είτε οι ταινίες τρόμου, θα βιώσετε την αγωνία των πρωταγωνιστών! Η Jane Levy και ο Dylan Minnette είναι πολύ καλοί στο ρόλο των διαρρηκτών και ο Stephen Lang δεν είναι απλά πειστικός, είναι πραγματικά απίστευτος!

Η ταινία “Μην Ανασαίνεις” ( “Don’t Breathe” ) κυκλοφόρησε στην Ελλάδα στις 6 Οκτωβρίου 2016 σε διανομή Feelgood Entertainment. Μην βγάλεις κιχ μέσα στο σινεμά, μην ανασαίνεις καν! Μπορεί να είσαι εσύ το επόμενο θύμα του δολοφόνου…

Μην Ανασαίνεις – Don’t Breathe – Trailer (Greek subs)

https://www.youtube.com/watch?v=NLHQdCse2eQ

Συντελεστές

Σενάριο

Fede Alvarez, Rodo Sayagues

Σκηνοθεσία

Fede Alvarez

Ηθοποιοί

Stephen Lang – ο Τυφλός
Jane Levy – Rocky
Dylan Minnette – Alex
Daniel Zovatto – Money
Emma Bercovici – Diddy
Franciska Töröcsik – Cindy
Christian Zagia – Raul
Katia Bokor – Ginger
Sergej Onopko – Trevor
Olivia Gillies – η Emma, η κόρη του Τυφλού
Dayna Clark – παρουσιαστής ειδήσεων
Athos – σκύλος
Astor – σκύλος
Nomad – σκύλος
Michael Haase – αστυνομικός στο Detroit

  Run - Καταδίωξη - 1991

Παραγωγή και Διανομή

Ghost House Pictures
Good Universe
Screen Gems
Stage 6 Films
Feelgood Entertainment

Α.Α.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.