Ενα Σπίτι στο Παρίσι - My Old Lady - 2014 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ενα Σπίτι στο Παρίσι – My Old Lady – 2014

Ο Mathias Gold (Kevin Kline) κληρονόμησε ένα σπίτι στο Παρίσι. Όταν φτάνει εκεί, ανακαλύπτει ότι το σπίτι πάει πακέτο με μια ηλικιωμένη κυρία!

Γράφει:

Ένα Σπίτι στο ΠαρίσιΔιάρκεια:
107 λεπτά

Υπόθεση

Ο Mathias Gold (Kevin Kline) μόλις έφτασε στο Παρίσι. Ο πατέρας του, που έχει πεθάνει πριν λίγο καιρό, του κληροδότησε ένα σπίτι στη γαλλική πρωτεύουσα. Ο Mathias μίλησε με τον δικηγόρο του πατέρα του, και με τα λίγα γαλλικά που ξέρει κατάλαβε ότι το σπίτι είναι όλο δικό του. Μπαίνοντας στο σπίτι, συναντιέται με μια ηλικιωμένη κυρία, την 90χρονη Mathilde Girard (Maggie Smith). Νομίζει ότι η Mathilde ενοικιάζει κάποια δωμάτια του σπιτιού, όμως έχει πέσει απίστευτα έξω. Ο πατέρας του πήρε το σπίτι από τη Mathilde πριν 43 χρόνια. Δεν το αγόρασε όμως πληρώνοντας στην κυρία Girard την αξία του σπιτιού, αλλά με το γαλλικό σύστημα viager.

Τι είναι το viager; Στη Γαλλία ο – υπερήλικας συνήθως – ιδιοκτήτης ενός ακινήτου, μπορεί να το παραχωρήσει σε κάποιον αντί ενός μικρού χρηματικού ποσού, με τον όρο να συνεχίσει ο πρώτος να μένει σε αυτό το ακίνητο μέχρι το τέλος της ζωής του και να παίρνει κάποιο ποσό κάθε μήνα από τον νέο ιδιοκτήτη. Στην περίπτωση του πρωταγωνιστή μας, το ποσό που πρέπει να πληρώνει είναι 2400 ευρώ το μήνα! Και μαντέψτε… πούλησε ότι είχε στις ΗΠΑ για το εισιτήριο προς Γαλλία και για να καλύψει τα πρώτα του έξοδα. Χλωμιάζει, νιώθει ότι χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του και…

Mathilde Girard: Νομίζω ότι χρειάζεστε λίγο αέρα. Κάντε μια βόλτα δίπλα στον Σηκουάνα. Απλά, σας παρακαλώ μην πέσετε μέσα. Δεν θα καταφέρετε να πνιγείτε και στο τέλος θα καταλήξετε με ένα φοβερό κρύωμα. Το δείπνο σερβίρεται στις 8. Αν αργήσετε θα ξεκινήσω χωρίς εσάς.

Το βράδυ θα γνωριστεί και με τη Chloé (Kristin Scott Thomas), την κόρη της κυρίας Girard. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν στραβά και θα συνεχίσουν χειρότερα. Ο μικρός φτερωτός θεός τους παραφυλάει και η ιστορία θα έχει αρκετές ανατροπές, με πολλά μυστικά να αποκαλύπτονται, μα φυσικά δεν θα σας τα πούμε όλα, έτσι δεν είναι;

Κριτική και εντυπώσεις

Η ταινία “Ενα Σπίτι στο Παρίσι” (My Old Lady) βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Israel Horovitz και είναι το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στον κινηματογράφο. Ο Horowitz, που έχει γράψει περίπου 50 θεατρικά έργα, χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη ιστορία για να θίξει και να αναλύσει τα προβλήματα στις σχέσεις γονιού και παιδιού και συγκεκριμένα, τα παιδικά τραύματα. Το σενάριο, που έχει κωμικές και δραματικές στιγμές, κυλάει αρκετά ευχάριστα.

Οι τρεις πρωταγωνιστές, ο Kevin Kline, η Maggie Smith και η Kristin Scott Thomas είναι αντάξιοι των προσδοκιών μας και δίνουν εκπληκτικές ερμηνείες. Οι θεατρικές καταβολές της ταινίας και του σκηνοθέτη είναι φανερές, με όλα τα θετικά και τα αρνητικά που μπορεί να σημαίνει αυτό για μία ταινία. Οι σκηνές εντός του σπιτιού, όσο και τα εξωτερικά πλάνα στην πόλη του Φωτός, είναι ένας παραπάνω λόγος για να δείτε την ταινία.

Η ταινία “Ενα Σπίτι στο Παρίσι”, που είναι μία συμπαραγωγή Αγγλίας, Γαλλίας και ΗΠΑ, συμμετείχε σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ το Σεπτέμβριο του 2014. Έκανε πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 22 Ιανουαρίου 2015, σε διανομή Feelgood Entertainment.

Ενα Σπίτι στο Παρίσι – My Old Lady – Trailer (Greek subs, Full HD)

ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ (My Old Lady) - Official TrailerΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ (My Old Lady) – Official Trailer

Συντελεστές

Σενάριο

Israel Horovitz

Σκηνοθεσία

Israel Horovitz

Ηθοποιοί

Kevin Kline – Mathias Gold
Maggie Smith – Mathilde Girard
Kristin Scott Thomas – Chloé Girard
Dominique Pinon – Monsieur Lefebvre
Noémie Lvovsky – Dr. Florence Horowitz
Stéphane De Groodt – Philippe
Michael Burstin – Rabbi on Bicycle
Elie Wajeman – Man at Gate
Raphaële Moutier – Woman on Bicycle
Sophie Touitou – Female Opera Singer
Delphine Lanson – Femme de Ménage
Stéphane Freiss – François Roy

Παραγωγή και Διανομή

BBC Films
Cohen Media Group
Deux Chevaux
Feelgood Entertainment

Α.Α.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.