Εντιμότατοι διαρρήκτες - The code - Thick as thieves - 2009 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Εντιμότατοι διαρρήκτες – The code – Thick as thieves – 2009

Morgan Freeman και Antonio Banderas σε μια από τις καλές τους στιγμές στην μεγάλη οθόνη.

Γράφει:

Εντιμότατοι διαρρήκτες
Διάρκεια:
104 λεπτά

Υπόθεση

Ο Ripley είναι ένας βετεράνος κλέφτης έργων τέχνης που δεν έχει καταδικαστεί ποτέ για τις πράξεις του. Στην λυκόφως της καριέρας του, πρέπει να κλέψει δύο πολύτιμα -και άγνωστα μέχρι πρότινος- αυγά Fabergé, ώστε να “καθαρίσει” με ένα μεγάλο αφεντικό του υποκόσμου της Νέας Υόρκης. Ο πολύτιμος θησαυρός είναι ασφαλισμένος σε ένα από τα πιο σύγχρονα θησαυροφυλάκια της πόλης. Το εγχείρημα μοιάζει αδύνατο! Για τον λόγο αυτό ζητά την βοήθεια ενός ταλαντούχου συναδέλφου του από το Μαϊάμι, του Gabriel. Στην ιστορία όμως μπλέκει και η Alex, κόρη ενός φίλου του Ripley που δεν είναι πια εν ζωή. Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται και όλα τα δεδομένα θα ανατραπούν, πριν αυτή η περιπέτεια του μπαρουτοκαπνισμένου κλέφτη φτάσει σε ένα τέλος αίσιο ή όχι για εκείνον!

Κριτική και εντυπώσεις

Morgan Freeman και Antonio Banderas σε μια από τις καλές τους στιγμές στην μεγάλη οθόνη. Το ενδιαφέρον σενάριο της ταινίας περιέχει αρκετή δράση και συγκλονιστικές ανατροπές στο τέλος που σου δημιουργούν ένα πονηρό χαμόγελο στα χείλη. Αστυνομικό θρίλερ κατά βάση η «Εντιμότατοι διαρρήκτες – The code – Thick as thieves» με μια μικρή εσάνς από καταστάσεις που συμβαίνουν σε όλους μας, ακόμα και αν δεν είμαστε περιώνυμοι κλέφτες! Αν ψάχνετε μια ταινία δράσης με ποιότητα και όχι πολλές πολλές αμερικανιές στις σκηνές της, τότε έχετε βρει αυτό που αναζητάτε. 🙂

Εντιμότατοι διαρρήκτες – The code – Thick as thieves – Trailer

The Code - TrailerThe Code – Trailer

Συντελεστές

Σενάριο

Ted Humphrey

Σκηνοθεσία

Mimi Leder

Ηθοποιοί

Morgan Freeman – Ripley
Antonio Banderas – Gabriel
Radha Mitchell – Alex
Rade Serbedzija – Nicky / Victor
Robert Forster – Lt. Weber
Corey Johnson – Voutiritsas
Gerrit Vooren – Bakker
Tom Hardy – Michaels
Marianne Stanicheva – Madame Irina
Stefan Shterev – Giorgi
Vladimir Kolev – Andrei

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.