Γλυκό ψέμα - De vrais mensonges - 2010 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Γλυκό ψέμα – De vrais mensonges – 2010

Η «Γλυκό ψέμα – De vrais mensonges» είναι μια πολύ γλυκιά ρομαντική κομεντί που θα σας κρατήσει ευχάριστη συντροφιά για 105 λεπτά και θα σας κάνει να την αναθυμάστε μέρες μετά.

Γράφει:

Γλυκό ψέμα
Διάρκεια:
105 λεπτά

Υπόθεση

Η Émilie είναι μια νέα σύγχρονη γυναίκα που έχει κομμωτήριο σε μια παραθαλάσσια πόλη της Γαλλίας. Ένας τέτοιος χώρος έχει φυσικά διάφορα καθημερινά προβλήματα, στα οποία πρέπει να δοθούν άμεσες λύσεις. Αυτά όμως δεν είναι και τα μοναδικά λοφάκια που πρέπει κάθε μέρα η ηρωίδα μας να ξεπερνά. Έχει και την μητέρα της, η οποία έχει πέσει σε κατάθλιψη μετά την εγκατάλειψή της από τον σύζυγο της.
Ανάμεσα στους εργαζομένους της επιχείρησης είναι και ο Jean ο οποίος είναι κρυφά ερωτευμένος με την εργοδότριά του. Με τον έρωτα να έχει κάψει την καρδιά του, ο νεαρός άντρας αποφασίζει να της στείλει ένα ανώνυμο ερωτικό γράμμα. Η Émilie αντιγράφει αυτό το γράμμα, αλλάζοντας το όνομα της παραλήπτριας, και το στέλνει στην μητέρα της προσπαθώντας έτσι να της τονώσει το ηθικό. Τότε ξεκινά ένα απίστευτο μπάχαλο που θα καταλήξει… επί της οθόνης παρακαλώ! 🙂

Κριτική και εντυπώσεις

Η «Γλυκό ψέμα – De vrais mensonges» είναι μια πολύ γλυκιά ρομαντική κομεντί που θα σας κρατήσει ευχάριστη συντροφιά για 105 λεπτά και θα σας κάνει να την αναθυμάστε μέρες μετά. Αστεία, τρυφερή, έξυπνη, ευχάριστη, δροσερή… τι άλλο να ζητήσει κανείς; Όσο για τους ηθοποιούς; Η Audrey Tautou, η Nathalie Baye και ο Sami Bouajila δίνουν ρέστα… χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι ερμηνείες του υπόλοιπου cast δεν είναι πολύ καλές. Οι εκφράσεις πάντως του καρτουνίστικου προσώπου της Audrey Tautou είναι Μοναδικές! Όταν βρεθείτε στο DVD Club της γειτονιάς σας, αναζητήστε την και νοικιάστε την. Αξίζει κάθε λεπτό που θα της αφιερώσετε τόσο από τον χρόνο, όσο κι απ’ το πορτοφόλι σας!

Γλυκό ψέμα – De vrais mensonges – Trailer

Γλυκό Ψέμα (Beautiful Lies) trailer με ελληνικούς υπότιτλουςΓλυκό Ψέμα (Beautiful Lies) trailer με ελληνικούς υπότιτλους

Συντελεστές

Σενάριο

Pierre Salvadori, Benoît Graffin

Σκηνοθεσία

Pierre Salvadori

Ηθοποιοί

Audrey Tautou – Émilie Dandrieux
Nathalie Baye – Maddy Dandrieux
Sami Bouajila – Jean
Stéphanie Lagarde – Sylvia
Judith Chemla – Paulette
Cécile Boland – La cliente à la frange
Didier Brice – L’homme au magazine
Daniel Duval – Le père d’Émilie
Yilin Yang – Cliente chinoise 1
Lan Qui – Cliente chinoise 2
Patrice Bouret – Monsieur Pastor
Paul Morgan – Mister Isaac
Santiago Reyes – Le traducteur

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.