Η πρόταση - The proposal - 2009 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Η πρόταση – The proposal – 2009

Τρυφερή, αστεία και γεμάτη συναισθήματα είναι η «Η πρόταση – The proposal» που θα κλέψει 108 λεπτά από το χρόνο σας και μία θέση στην λίστα με τις αγαπημένες σας ταινίες!

Γράφει:

Η πρόταση
Διάρκεια:
108 λεπτά

Υπόθεση

Η Margaret είναι ένα σκληρά εργαζόμενο υψηλόβαθμο στέλεχος ενός εκδοτικού οίκου της Νέας Υόρκης. Από τους υφισταμένους της απαιτεί συνέπεια και σκληρή, πολύ σκληρή, εργασία. Ειδικά για τον βοηθό-γραμματέα της Andrew, του οποίου έχει κάνει την καθημερινότητα πραγματική κόλαση, οι απαιτήσεις της είναι ακόμα μεγαλύτερες! Η Margaret, λοιπόν, κατάγεται από τον Καναδά και η visa της -για να μπορέσει να παραμείνει στις ΗΠΑ και στην εργασία της δεν ανανεώθηκε. Μοναδική λύση είναι να παντρευτεί! Που να βρει όμως γαμπρό εύκαιρο αφού με την εργασιομανία της δεν έχει ούτε καν μια σχέση. Μα, ναι, υπάρχει γαμπρός… ο Andrew. Αν θέλει να κρατήσει την θέση του στην εταιρία και να διατηρήσει και τις ελπίδες του να του εκδώσουν το μυθιστόρημα που έχει γράψει… πρέπει να δεχθεί! Αυτό όμως είναι μία κουβέντα, γιατί, εκτός από του δύο τους υπάρχει η υπηρεσία μεταναστών, η οικογένεια του Andrew στην Αλάσκα και… ο φτερωτός θεός που καραδοκεί με γεμάτη την φαρέτρα του!

Κριτική και εντυπώσεις

Τρυφερή, αστεία και γεμάτη συναισθήματα είναι η «Η πρόταση – The proposal» που θα κλέψει 108 λεπτά από το χρόνο σας και μία θέση στην λίστα με τις αγαπημένες σας ταινίες! Πολύ καλό σενάριο, ενδιαφέρουσες ερμηνείες (οι εκφράσεις της Bullock όταν βρίσκεται στην πίστα με τον striper είναι όλα τα λεφτά) και για κερασάκι στην τούρτα… υπέροχες εικόνες από την μαγευτική Αλάσκα. Δείτε την… οπωσδήποτε… το συντομότερο δυνατό… θα σας αρέσει! 🙂

Η πρόταση – The proposal – Trailer (Greek subs)

Η Πρόταση - Κυριακή 21:00Η Πρόταση – Κυριακή 21:00

Συντελεστές

Σενάριο

Pete Chiarelli

Σκηνοθεσία

Anne Fletcher

Ηθοποιοί

Sandra Bullock – Margaret Tate
Ryan Reynolds – Andrew Paxton
Mary Steenburgen – Grace Paxton
Craig T. Nelson – Joe Paxton
Betty White – Grandma Annie
Denis O’Hare – Mr. Gilbertson
Malin Akerman – Gertrude
Oscar Nuñez – Ramone
Aasif Mandvi – Bob Spaulding
Michael Nouri – Chairman Bergen
Michael Mosley – Chuck
Dale Place – Jim McKittrick
Alicia Hunt – Coffee Barista
Alexis Garcia – Immigration Clerk
Kortney Adams – Colden Books Receptionist
Chris Whitney – Medivac Pilot
Jerrell Lee – Jordan
Gregg Edelman – Lead Counsel Malloy
Phyllis Kay – Mrs. McKittrick
Mary Linda Rapelye – Executive Secretary
Anne Fletcher – Jill

Παραγωγή και Διανομή

Touchstone Pictures
Mandeville Films
Kurtzman/Orci
Audio Visual Enterprises

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.