Υπόθεση Τόμας Κράουν - The Thomas Crown Affair - 1999 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Υπόθεση Τόμας Κράουν – The Thomas Crown Affair – 1999

Οι δυο πρωταγωνιστές παίζουν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, αν και τελικά δεν είναι σίγουρο ποιος έχει το ρόλο της γάτας 😉

Γράφει: E Α

The Thomas Crown Affair 1999Διάρκεια:
113 λεπτά

Υπόθεση

Ο Τόμας Κράουν (Pierce Brosnan) έχει όλα όσα θα ήθελε ένας άντρας. Είναι πλούσιος, αυτοδημιούργητος, με πολλές κατακτήσεις στο γυναικείο φύλο, έξυπνος, διάσημος. Τα έχει όλα; Ο ίδιος πάντως δεν νιώθει έτσι, ίσως να βαριέται και λίγο. Έτσι αποφάσισε να ξεκινήσει ένα χόμπυ. Η συλλογή γραμματοσήμων δεν θα ήταν ενδιαφέρουσα. Η συλλογή έργων τέχνης όμως είναι κάτι άλλο. Ειδικά όταν μιλάμε για κλεμμένα έργα τέχνης, των κορυφαίων ζωγράφων, με τον Κράουν να τα κλέβει αυτοπροσώπως. Φυσικά ούτε αφήνει στοιχεία πίσω του, ούτε υπάρχουν αποδείξεις εις βάρος του.

Η μόνη που τον υποψιάζεται είναι η ασφαλίστρια Κάθριν Μπάνινγκ (Rene Russo). Οι υποψίες φυσικά δεν αρκούν και η Κάθριν έχει τον Κράουν από κοντά. Όσο περισσότερο όμως τον πλησιάζει, τόσο περισσότερο γοητεύεται από τον στόχο της. Και τα αισθήματα μοιάζουν να γίνονται αμοιβαία. Ποια είναι όμως η νεαρή αιθέρια ύπαρξη που τριγυρίζει τον Τόμας Κράουν;

Κριτική και εντυπώσεις

Η “Υπόθεση Τόμας Κράουν” (The Thomas Crown Affair) μεταφέρθηκε πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1968 με πρωταγωνιστές τον Steve McQueen και την Faye Dunaway. Το καταπληκτικό σενάριο έγραψε ο Alan Trustman, ένας νομικός και χρηματιστής. Ο Trustman ασχολήθηκε για 10 περίπου χρόνια με τον κινηματογράφο και μας χάρισε τα διαμάντια “Bullit” και “They Call Me Mister Tibbs”.

Το πανέξυπνο σενάριο, η αγωνιώδης πλοκή και οι ρομαντικές σκηνές μεταξύ Steve McQueen και Faye Dunaway έχουν γράψει ιστορία. Τριάντα χρόνια μετά ο Pierce Brosnan και η Rene Russo, με τον John McTiernan στην σκηνοθεσία, ανέλαβαν να το remake της ταινίας και τα πήγαν πάρα πολύ καλά! Οι δυο πρωταγωνιστές παίζουν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, αν και τελικά δεν είναι σίγουρο ποιος έχει το ρόλο της γάτας 😉 Η σκηνή που χορεύουν οι δυο τους, με την ερωτική ένταση ανάμεσά τους να κορυφώνεται με ένα παθιασμένο φιλί, έχει κερδίσει τη δική της θέση στο πάνθεον με τις καλύτερες κινηματογραφικές στιγμές.

Υπόθεση Τόμας Κράουν – The Thomas Crown Affair – Trailer

The Thomas Crown Affair (1999) - TrailerThe Thomas Crown Affair (1999) – Trailer

Συντελεστές

Σενάριο

Alan Trustman, Leslie Dixon, Kurt Wimmer

Σκηνοθεσία

John McTiernan

Ηθοποιοί

Pierce Brosnan – Thomas Crown
Rene Russo – Catherine Banning
Denis Leary – Michael McCann
Ben Gazzara – Andrew Wallace
Frankie Faison – Detective Paretti
Fritz Weaver – John Reynolds
Charles Keating – Friedrich Golchan
Mark Margolis – Heinrich Knutzhorn
Faye Dunaway – The Psychiatrist
James Saito – Paul Cheng
Esther Cañadas – Anna Knudsen
Ritchie Coster – Janos
Gregg Bello – Iggy
George Christy – Senior Museum Guard
John Elsen – New York City Cop
Robert Spillane – Crown Acquisitions Security Officer
Robert Lewis Stephenson – Museum Security Guard
Melissa Maxwell – Teacher

Παραγωγή και Διανομή
United Artists
Irish DreamTime
Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
UIP

Α.Α.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.