Κυνηγοί κεφαλών - Hodejegerne - Headhunters – 2011 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κυνηγοί κεφαλών – Hodejegerne – Headhunters – 2011

Ευφάνταστη και λεπτοδουλεμένη πλοκή, συνεχείς ανατροπές και διαρκώς αυξανόμενη αγωνία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του φιλμ.

Γράφει:

Κυνηγοί κεφαλών
Διάρκεια:
100 λεπτά

Υπόθεση

Ο Roger είναι παντρεμένος με την Diana. Ζουν στο Όσλο, σε μια πολυτελή μονοκατοικία, έχουν αναλόγου τιμής και prestige αυτοκίνητο και γενικά διάγουν ένα βίο μέσα στη χλιδή. Εκείνη έχει μόλις ανοίξει μια γκαλερί τέχνης, ενώ εκείνος είναι κυνηγός κεφαλών! Μην φανταστείτε ότι κυνηγά επικηρυγμένους ή κάτι τέτοιο. Καμία σχέση. Απλά αναζητά και αξιολογεί -για λογαριασμό μεγάλων εταιρειών- στελέχη που θα καλύψουν τις υψηλότερες θέσεις διοίκησης σε αυτές. Λογικά θα συμπέραινε κανείς ότι το ζεύγος Brown δεν έχει κανένα οικονομικό πρόβλημα. Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική. Ο Roger χωρίς να το γνωρίζει η Diana βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας… παρ’ όλη την δεύτερη -κρυφή- δραστηριότητα του. Ποια είναι αυτή; Κλέβει έργα τέχνης από σπίτια πλουσίων! Όταν μάλιστα πληροφορείται ότι ένας πανάκριβος πίνακας θα βρίσκεται για δύο-τρεις ημέρες εντός εμβέλειας δράσης, δεν μπορεί να αντισταθεί! Ίσως αυτή να είναι και η μοναδική ευκαιρία του να καλύψει όλα όσα χρωστά, πριν “σκάσει το κανόνι”. Τα πράγματα όμως δεν πάνε όπως τα είχε σχεδιάσει. Κάτοχος του πίνακα είναι ένα άτομο που έλεγξε στην επίσημη εργασία του, αλλά που δεν το αξιολόγησε σωστά, σχετικά με το τι μπορεί να πράξει εκτός γραφείων και επιχειρήσεων…

Κριτική και εντυπώσεις

Η ταινία «Κυνηγοί κεφαλών – Hodejegerne – Headhunters» είναι ένα θαυμάσιο αστυνομικό θρίλερ. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να ήταν και διαφορετικά, αφού το σενάριό της έχει βασιστεί στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Νορβηγού ταλαντούχου συγγραφέα Jo Nesbo. Ευφάνταστη και λεπτοδουλεμένη πλοκή, συνεχείς ανατροπές και διαρκώς αυξανόμενη αγωνία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του φιλμ. Θαρρώ ότι θα απολαύσετε τα μάλα και τα 100 λεπτά του όσο κι εγώ! Και που ξέρετε… μπορεί αυτή η εξαιρετική ταινία να είναι το έναυσμα για να γνωριστείτε με την πέννα του συγγραφέα, αν δεν το έχετε κάνει ήδη! Κερασάκι στην τούρτα; Τα πανέμορφα σκανδιναβικά τοπία που σε καθηλώνουν. Δείτε την!

Δείτε επίσης τη σελίδα της Ματιάς για το μυθιστόρημα «Κυνηγοί κεφαλών» κάνοντας κλικ εδώ!

Κυνηγοί κεφαλών – Hodejegerne – Headhunters – Trailer

ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΕΦΑΛΩΝ (Hodejegerne - Headhunters) Υποτιτλισμένο trailerΚΥΝΗΓΟΙ ΚΕΦΑΛΩΝ (Hodejegerne – Headhunters) Υποτιτλισμένο trailer

Συντελεστές

Σενάριο

Ulf Ryberg, Lars Gudmestad

Σκηνοθεσία

Morten Tyldum

Ηθοποιοί

Aksel Hennie – Roger Brown
Synnøve Macody Lund – Diana Brown
Nikolaj Coster-Waldau – Clas Greve
Eivind Sander – Ove Kjikerud
Julie R. Ølgaard – Lotte
Kyrre Haugen Sydness – Jeremias Lander
Valentina Alexeeva – Natasja
Reidar Sørensen – Brede Sperre
Nils Jørgen Kaalstad – Stig
Joachim Rafaelsen – Brugd
Mats Mogeland – Sunded

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες
Θέματα