Lucy - 2014 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Lucy – 2014

Γενικά η ταινία έχει λίγη επιστημονική φαντασία, λίγη δράση, λίγες ωραίες σκηνές, λίγο από όλα.

Γράφει:
Lucy - 2014

LucyΔιάρκεια:
90 λεπτά

Υπόθεση

Η Lucy είναι μια όμορφη νεαρή γυναίκα. Εμείς την συναντάμε έξω από ένα ξενοδοχείο στην Taipei να διαπληκτίζεται με τον μόλις πέντε ημερών φίλο της. Εκείνος προσπαθεί να την πείσει να παραδώσει εκ μέρους του μια βαλίτσα σε έναν ένοικο του ξενοδοχείου. Δεδομένου ότι ο Richard, έτσι λέγεται το παλικάρι, δεν είναι από τα καλά παιδιά… καλά κάνει η Lucy και προβάλει ενστάσεις. Ο λεβέντης, βλέποντας ότι δεν μπορεί να την πείσει, κλειδώνει στο χέρι της την χειροπέδη η οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της βαλίτσας. Μην έχοντας άλλη διέξοδο, η Lucy, μπαίνει στο ξενοδοχείο και ζητά από την ρεσεψιόν τον κύριο Jang.

Η συνέχεια; Τραγική! Άντρες του Jang -ο οποίος είναι υπολογίσιμο άτομο στον υπόκοσμο- απαγάγουν την κοπέλα. Τελικά εκείνη -μετά από εγχείρηση- βρίσκεται με ένα πακέτο μιας νέας ναρκωτικής ουσίας μέσα στο σώμα της. Οι οδηγίες είναι απλές. Εκείνη και οι άλλοι τρεις άτυχοι άντρες που έχουν υποστεί την ίδια επέμβαση, θα πρέπει να ταξιδέψουν στην Ευρώπη. Εκεί θα τους παραλάβουν άντρες του Jang, θα αφαιρέσουν με άλλη εγχείρηση τα ναρκωτικά από το σώμα τους και η περιπέτεια τους θα λήξει. Αν δεν το κάνουν… τα μέλη των οικογενειών τους θα πληρώσουν τον λογαριασμό με τις ζωές τους.

Σε μια ατυχή στιγμή, το πακετάκι που έχει μέσα της η Lucy σπάει και απελευθερώνεται σιγά σιγά ναρκωτικό στον οργανισμό της. Αυτό έχει σαν συνέπεια το ποσοστό που χρησιμοποιεί από τον εγκέφαλο της να αρχίσει να αυξάνεται, δίνοντας της ιδιαίτερα απίστευτες ικανότητες. Ικανότητες που θα την βοηθήσουν να διαλύσει το κύκλωμα και να αποσύρει από την κυκλοφορία και τα άλλα τρία πακέτα με αυτό το ολοκαίνουριο ναρκωτικό.

Κριτική και εντυπώσεις

Για την κινηματογραφική ταινία «Lucy» έχω αρκετές ενστάσεις. Πρώτη και καλύτερη στο κομμάτι του σεναρίου βάση του οποίου ένα ναρκωτικό δεν σε σκοτώνει, αλλά σε κάνει super duper άτομο. Ωραίο μήνυμα κύριε σεναριογράφε-σκηνοθέτα! Δεύτερη ένσταση, το σενάριο γενικά… μπάζει από πολλές μεριές και είναι μια κακής ποιότητας αμερικανιά. Γενικά η ταινία έχει λίγη επιστημονική φαντασία, λίγη δράση, λίγες ωραίες σκηνές, λίγο από όλα. Με μια λέξη; Καλά το καταλάβατε… είναι ΛΙΓΗ! Γι’ αυτό λέω να σας προτείνω να την προσπεράσετε, τουλάχιστον όσον αφορά τις κινηματογραφικές αίθουσες. Σε DVD, όταν βγει… ξέρω κι εγώ… αν δεν έχετε τίποτα καλύτερο να κάνετε, δείτε την!

Lucy – Trailer (Greek subs)

LUCY / trailer με ελληνικούς υπότιτλουςLUCY / trailer με ελληνικούς υπότιτλους

Παραλειπόμενα (Trivial) από την ταινία Ο Αριστερόχειρας – Southpaw

Ο Alain Figlarz είναι υπεύθυνος για τη χορογραφία.

Συντελεστές

Σενάριο

Luc Besson

Σκηνοθεσία

Luc Besson

Ηθοποιοί

Scarlett Johansson – Lucy
Morgan Freeman – Καθηγητής Norman
Min-sik Choi – Mr. Jang
Amr Waked – Pierre Del Rio
Julian Rhind-Tutt – The Limey
Pilou Asbæk – Richard
Analeigh Tipton – Caroline
Nicolas Phongpheth – Jii
Jan Oliver Schroeder – Γάλλος βαποράκι
Luca Angeletti – Ιταλός βαποράκι
Loïc Brabant – Καθηγητής
Pierre Grammont – Καθηγητής
Pierre Poirot – Καθηγητής
Bertrand Quoniam – Καθηγητής
Pascal Loison – ναρκωμανής
Pierre Gérard – Ιατρός στο Αεροδρόμιο
Isabelle Cagnat – Νοσοκόμα στο Αεροδρόμιο
Frédéric Chau – Cabin Manager
Claire Tran – Αεροσυνοδός
François Legrand – Επιχειρηματίας στο Αεροπλάνο
Bob Martet – Τελωνειακός
Cédric Chevalme – Αστυνομικός Daniel
Alexis Rangheard – Αστυνομικός Robert
Tonio Descanvelle – Αστυνομικός Sergeant
Christophe Lavalle – Αστυνομικός
Julien Personnaz – Αστυνομικός
Matthew Bravais – Φοιτητής
Renaud Cestre – Φοιτητής
Thibault Segouin – Φοιτητής
Claire Zaniolo – Φοιτητής
Alessandro Giallocosta – Marco Brezzi
Wolfgang Pissors – Τελωνειακός στο Βερολίνος
Sifan Shao – Κινέζος Ιατρός
Paul Chan – Χειρουργός στη Ταϊπέι

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.