Μάτια ερμητικά κλειστά - Eyes wide shut - 1999 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μάτια ερμητικά κλειστά – Eyes wide shut – 1999

Εκτός από ακατάλληλη για ανηλίκους πιστεύω ότι είναι ακατάλληλη και για κάθε σινεφίλ που σέβεται τον ελεύθερο χρόνο του!

Γράφει:

Αυτό το θέμα είναι ακατάλληλο για ανηλίκους.
        This subject is exclusively adult and not suitable for people under 18.

Μάτια ερμητικά κλειστά
Διάρκεια:
159 λεπτά

Υπόθεση:

Μετά από μερικά χρόνια γάμου και ένα παιδί, η Alice και ο William φτάνουν σε ένα κομβικό σημείο του γάμου τους. Με αφορμή όσα έλαβαν χώρα σε ένα πάρτυ, αναδύεται από τα βάθη του μυαλού και της κοινής τους πορείας το θέμα της απιστίας. Ο William συγκλονισμένος που γλύτωσε -όπως έμαθε- παρά τρίχα την διακόσμηση του κούτελού του με κέρατα, αποφασίζει να τεντώσει το σχοινί και αν όχι να διαπράξει, τουλάχιστον να έρθει κοντά στο να απιστήσει ο ίδιος. Ευκαιρίες υπάρχουν στον δρόμο του, αλλά δεν οδηγούν όλες σε ένα ξένο κρεβάτι… υπάρχουν πολλά επικίνδυνα -εξαιρετικά επικίνδυνα- μονοπάτια που μπορεί κάποιος να περπατήσει μια νύχτα στη Νέα Υόρκη!

Κριτική και εντυπώσεις:

Η «Μάτια ερμητικά κλειστά – Eyes wide shut» είναι η τελευταία ταινία του διάσημου Kubrick· κυκλοφόρησε λίγους μήνες μετά τον θάνατό του. Ο Kubrick δεν πρόλαβε να δει την απήχηση που είχε αυτή του η δουλειά στο φιλοθεάμον κοινό. Το σενάριο είναι εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα «Traumnovelle», του Arthur Schnitzler.
Κατά την προσωπική μου άποψη η ταινία δεν είναι από την καλύτερες του Αμερικανού σκηνοθέτη και πιστεύω ότι η όποια επιτυχία της οφείλεται αποκλειστικά τόσο στο όνομα του όσο και στο ότι ήταν το τελευταίο του έργο.
Οι δύο πρωταγωνιστές (εκείνη την εποχή ήταν και ζευγάρι στη ζωή) δεν μπόρεσαν να δώσουν κάτι παραπάνω σε ένα σενάριο που ήταν καλό μόνο σε ορισμένα σημεία του. Ειδικά ο Cruise -όχι ότι τον έχω για ταλαντούχο ηθοποιό- σε κάποιες σκηνές ήταν σαν να διαφημίζει οδοντόκρεμα ή τραπεζικά προϊόντα!
Εν κατακλείδι… αν δεν την έχετε δει… κέρδος το έχετε! 😉 Εκτός από ακατάλληλη για ανηλίκους πιστεύω ότι είναι ακατάλληλη και για κάθε σινεφίλ που σέβεται τον ελεύθερο χρόνο του!

Μάτια ερμητικά κλειστά – Eyes wide shut – Trailer

Eyes Wide Shut TrailerEyes Wide Shut Trailer

Συντελεστές:

Σενάριο:

Stanley Kubrick, Frederic Raphael

Σκηνοθεσία:

Stanley Kubrick

Ηθοποιοί:

Tom Cruise – Dr. William Harford
Nicole Kidman – Alice Harford
Sydney Pollack – Victor Ziegler
Marie Richardson – Marion
Rade Serbedzija – Milich
Todd Field – Nick Nightingale
Vinessa Shaw – Domino
Sky du Mont – Sandor Szavost
Fay Masterson – Sally
Leelee Sobieski – Η κόρη του Milich
Thomas Gibson – Carl
Madison Eginton – Helena Harford
Jackie Sawiris – Roz
Leslie Lowe – Illona Ziegler
Louise J. Taylor – Gayle
Stewart Thorndike – Nuala
Randall Paul – Harris
Julienne Davis – Mandy
Lisa Leone – Lisa
Kevin Connealy – Lou Nathanson
Mariana Hewett – Rosa

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες
Θέματα