Ο άνθρωπος της βροχής - Rain Man - 1988 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ο άνθρωπος της βροχής – Rain Man – 1988

Βραβευμένη με τέσσερα Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου και Α’ Ανδρικού Ρόλου) έσπασε κυριολεκτικά ταμεία όταν βγήκε στους κινηματογράφους.

Γράφει:

Ο άνθρωπος της βροχής
Διάρκεια:
133 λεπτά

Υπόθεση

Ο Charlie είναι ένας νεαρός άντρας που ζει στο Los Angeles και έχει μια επιχείρηση με εμπόριο ακριβών και γρήγορων αυτοκινήτων. Τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι: έξυπνος, καταφερτζής και αναίσθητος. Αν και η εργασία και τα οικονομικά του περνούν κρίση, εκείνος φεύγει για ένα διήμερο με την κοπέλα του και γραμματέα του, Susanna. Καθ’ οδόν όμως τον ειδοποιούν ότι ο πατέρας του -με τον οποίο είχαν αποξενωθεί εδώ και χρόνια- πέθανε. Το διήμερο μετατρέπεται σε ένα σύντομο ταξίδι στο Ohio, για την κηδεία του πατέρα του και το άνοιγμα της διαθήκης. Εκεί, κατά την ανάγνωσή της, μαθαίνει ότι ο ίδιος κληρονομεί ένα σπάνιο αυτοκίνητο αντίκα, μερικές βραβευμένες τριανταφυλλιές και… τίποτα άλλο! Όλη η περιουσία του πατέρα του -αξίας τριών εκατομμυρίων δολαρίων- πηγαίνει σε ένα καταπίστευμα με δικαιούχο και διαχειριστή δύο άτομα των οποίων δεν του φανερώνουν τα ονόματα. Ο Charlie όμως, ως καταφερτζής, ανακαλύπτει ότι διαχειριστής είναι ένας ψυχίατρος σε κάποιο ίδρυμα και δικαιούχος ο αδερφός του, Raymond, που είναι τρόφιμος του ιδρύματος και αυτιστικός (πάσχει από το σύνδρομο του Savant). Θεωρώντας αυτή την κατάσταση ως μεγάλη αδικία, απαγάγει τον αδερφό του από το ίδρυμα με σκοπό να τον πάει στο L.A. και να διεκδικήσει την επιμέλειά του μαζί φυσικά με την περιουσία. Πολλές φορές όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα σχεδιάσαμε στο μυαλό μας…

Κριτική και εντυπώσεις

Πρόκειται για μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες εκατομμυρίων ανά τον κόσμο σινεφίλ, μεταξύ των οποίων και ο γράφοντας. Βραβευμένη με τέσσερα Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου και Α’ Ανδρικού Ρόλου) έσπασε κυριολεκτικά ταμεία όταν βγήκε στους κινηματογράφους. Τι λατρεύω σε αυτή την ταινία; Την υπέροχη μουσική του Hans Zimmer και φυσικά την ερμηνεία του Dustin Hoffman που πραγματικά σε αφήνει άφωνο! Αν δεν το έχετε κάνει ήδη -αμφιβάλλω γι αυτό- δείτε την το συντομότερο δυνατό. Δεν είναι για χαλαρές βραδιές κινηματογράφου, αλλά όταν θελήσετε να δείτε κάτι που έχει αξία και θα αφήσει τα σημάδια του στην καρδιά και στο μυαλό σας, η ταινία «Ο άνθρωπος της βροχής – Rain Man» είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχετε.

Παραλειπόμενα (Trivial) από την ταινία Ο άνθρωπος της βροχής – Rain Man

  • Ο Hans Zimmer συνέθεσε τη μουσική για την ταινία Ο άνθρωπος της βροχής – Rain Man και ήταν υποψήφιο για Όσκαρ.

Ο άνθρωπος της βροχής – Rain Man – Trailer

Rain Man Official Trailer #1 - Tom Cruise, Dustin Hoffman Movie (1988) HDRain Man Official Trailer #1 – Tom Cruise, Dustin Hoffman Movie (1988) HD

Συντελεστές

Σενάριο

Ronald Bass, Barry Morrow

Σκηνοθεσία

Barry Levinson

Ηθοποιοί

Dustin Hoffman – Raymond Babbitt
Tom Cruise – Charlie Babbitt
Valeria Golino – Susanna
Gerald R. Molen – Dr. Bruner
Jack Murdock – John Mooney
Michael D. Roberts – Vern
Ralph Seymour – Lenny
Lucinda Jenney – Iris
Bonnie Hunt – Sally Dibbs
Kim Robillard – Small Town Doctor
Beth Grant – Mother at Farm House
Ray Baker – Mr. Kelso

Παραγωγή και Διανομή

United Artists
Guber-Peters Company, The
Star Partners II Ltd.
Mirage Enterprises
Odeon

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.