Ο Γάμος της Χρονιάς - The Wedding - 2013 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ο Γάμος της Χρονιάς – The Wedding – 2013

Ο Γάμος της Χρονιάς είναι μια all star παραγωγή που καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των πρωταγωνιστών.

Γράφει: E Α

Ο Γάμος της Χρονιάς - The Wedding - 2013 greek poster αφίσαΔιάρκεια:
89 λεπτά

Υπόθεση

Ο Don (Robert De Niro) και η Ellie (Diane Keaton) έχουν χωρίσει εδώ και πολλά χρόνια. Έχουν τρία παιδιά μαζί, τη Lyla (Katherine Heigl), τον Jared (Topher Grace) και τον Alejandro (Ben Barnes), που τον έχουν υιοθετήσει. Όταν χώρισαν η Ellie πήγε παρακάτω και ο Don πήγε να ζήσει με την καλύτερή της φίλη, την Bebe (Susan Sarandon). Οι δυο τους έχουν όλα αυτά τα χρόνια σχέση αλλά δεν παντρεύονται. Παντρεύεται όμως ο Alejandro και για χάρη του ο Don και η Ellie πρέπει να παραστήσουν το ζευγάρι. Βλέπετε θα έρθει στο γάμο του Alejandro και η βιολογική του μητέρα, η Madonna (Patricia Rae), η οποία είναι πολύ συντηρητική. Παράλληλα εξελίσσονται και άλλες δυο ιστορίες. Ο γάμος της Lyla με τον Andrew (Kyle Bornheimer) βρίσκεται σε κρίση και ο Jared, μολονότι είναι ένας επιτυχημένος ιατρός, δεν είχε ποτέ μια γυναίκα στη ζωή του. Μέχρι που γνωρίζει την αδερφή του Alejandro, τη Nuria (Ana Ayora), που αντίθετα από τον ίδιο, δεν αφήνει τον καιρό να περνάει αλλά συνηθίζει να μπαίνει κατευθείαν στο… ψητό.

Κριτική και εντυπώσεις

Μια all star παραγωγή που καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των πρωταγωνιστών. Ο Justin Zackham σκηνοθετεί διεκπεραιωτικά και διασκευάζει το σενάριο της Γαλλικής ταινίας “mon frère se marie” των Jean-Stéphane Bron και Karine Sudan, δημιουργώντας μια κωμωδία χωρίς καθόλου γέλιο. Η Susan Sarandon και ο Robert De Niro ξεχωρίζουν, αλλά δεν καταφέρνουν να “ανεβάσουν” ή να ζωηρέψουν την ταινία και η σχεδόν αδιάφορη πλοκή κυλάει χωρίς ρυθμό. Η προσπάθεια για διδακτισμούς πέφτει στο κενό. Υπάρχουν τρεις λόγοι για να τη δείτε: 1) από περιέργεια 2) για να προσπαθήσετε να θυμηθείτε που είχατε δει τον χ, ψ ηθοποιό που περνάει από την οθόνη και 3) για να εκτιμήσετε την επόμενη ταινία που θα δείτε.

Ο Γάμος της Χρονιάς – The Wedding – Trailer (Greek subs)

The Big Wedding - Ο Γάμος της ΧρονιάςThe Big Wedding – Ο Γάμος της Χρονιάς

Συντελεστές

Σενάριο

Justin Zackham

Σκηνοθεσία

Justin Zackham

Ηθοποιοί

Robert De Niro – Don
Katherine Heigl – Lyla
Diane Keaton – Ellie
Amanda Seyfried – Missy
Topher Grace – Jared
Susan Sarandon – Bebe
Robin Williams – Father Moinighan
Ben Barnes – Alejandro
Christine Ebersole – Muffin
David Rasche – Barry
Patricia Rae – Madonna
Ana Ayora – Nuria
Kyle Bornheimer – Andrew
Megan Ketch – Jane
Christa Campbell – Kim
Ian Blackman – Maitre D’
Shana Dowdeswell – Waitress
Doug Torres – Waiting Father
Marvina Vinique – Mother
Joshua Nelson – Worker #1
Quincy Dunn-Baker – Kevin
Sylvia Kauders – Elderly Wife
Edmund Lyndeck – Elderly Husband
John V. Barbieri – Wedding Guest
R. Michael Egan – Jason (uncredited)
Greg Paul – Bandleader (uncredited)
Darly Wayne – Family Member (uncredited)
Valerie Joy Wilson – Griffin Family Member (uncredited)
Alissa Worley – Wedding Guest (uncredited)
Seth Worley – Wedding Guest (uncredited)

Παραγωγή και Διανομή

Two Ton Films
Millennium Films
RainMaker Films
Odeon

Α.Α.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.