Ο πρίγκηπας και εγώ - The prince and me - 2004 .: Cinema .: Ματιά
 

Ο πρίγκηπας και εγώ – The prince and me – 2004

Θα σας κρατήσει πολύ καλή συντροφιά διασκεδάζοντάς σας, αγγίζοντας ταυτόχρονα και τις ρομαντικές χορδές της καρδιάς σας.

Γράφει:
Ο πρίγκηπας και εγώ – The prince and me – 2004

Ο πρίγκηπας και εγώ
Διάρκεια:
110 λεπτά

Υπόθεση

Ο πρίγκηπας Edvard, της Δανίας, είναι ένας κακομαθημένος νεαρός, που αφιερώνει σχεδόν όλο τον χρόνο του στη Dolce Vita. Αυτή του η ενασχόληση τον οδηγεί στην απόφαση να γραφτεί σε ένα κολέγιο του Wisconsin των ΗΠΑ, όπου παρουσιάζεται σε μια τηλεοπτική εκπομπή να είναι κατάκλειστο από όμορφες νεαρές Αμερικανίδες. Στο ίδιο κολέγιο φοιτά η Paige. Μια όμορφη νεαρή που θέλει να γίνει γιατρός και να γυρίσει τον κόσμο συνδράμοντας εκείνους που έχουν ανάγκη. Οι δυο τους συναντώνται στο μάθημα-εργαστήριο της οργανικής χημείας, χωρίς η Paige να γνωρίζει ότι ο Edvard είναι πρίγκηπας. Διάφορες κωμικές καταστάσεις τους συνοδεύουν μέχρι την συνειδητοποίηση ότι είναι τρελά ερωτευμένοι μεταξύ τους. Όταν όμως εκείνη μαθαίνει την πραγματική του ταυτότητα, θεωρεί ότι την κορόιδεψε και οι δρόμοι τους χωρίζουν. Ο νεαρός πρίγκηπας επιστρέφει εσπευσμένα στην Δανία, όπου πρέπει να αναλάβει τα καθήκοντά του, μιας και ο πατέρας του και βασιλιάς του κράτους, είναι πολύ άρρωστος. Εκείνη καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτόν και παίρνει την πρώτη πτήση για την Ευρώπη. Εκεί οι δικοί του την αντιμετωπίζουν στην αρχή επιφυλακτικά, αλλά σύντομα τους κερδίζει και έτσι μπαίνει στους ρυθμούς που οφείλει να ακολουθήσει ως μελλοντική βασίλισσα. Από την μία πλευρά της ζυγαριάς είναι η αγάπη της για τον Edvard και από την άλλη τα όνειρα της για σπουδές. Τελικά υπερισχύουν τα δεύτερα και επιστρέφει στις ΗΠΑ όπου συνεχίζει την φοίτηση της στο κολέγιο. Στην τελετή της αποφοίτησης όμως… εμφανίζεται εκείνος -έχει ήδη στεφθεί βασιλιάς- και την διαβεβαιώνει ότι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς εκείνη και ότι θα την περιμένει να τελειώσει τις σπουδές της όσο χρόνο κι αν χρειαστεί αυτό.

Κριτική και εντυπώσεις

Η ταινία «Ο πρίγκηπας και εγώ – The prince and me» είναι κατά βάση μια ρομαντική ιστορία με έντονο το στοιχείο της κωμωδίας. Δύο χαρακτηριστικά που την καθιστούν μια πολύ καλή επιλογή για χαλαρές σπιτικές βραδιές κινηματογράφου. Θα σας κρατήσει πολύ καλή συντροφιά διασκεδάζοντάς σας, αγγίζοντας ταυτόχρονα και τις ρομαντικές χορδές της καρδιάς σας. Στο πυρήνα της είναι το απόλυτο όνειρο των κοριτσιών… ένα πανέμορφος πρίγκηπας… που όμως αυτό δεν είναι από μόνο του ικανό να χαρίσει την απόλυτη ευτυχία. Αυτό είναι και το μοναδικό ηθικό δίδαγμα της ταινίας, αλλά είπαμε… είναι για χαλαρές κινηματογραφικές βραδιές, και σε αυτές τα καταφέρνει μια χαρά! Δείτε την και μην ξεχάσετε το ποπ κορν. 🙂

Ο πρίγκιπας και εγώ – The prince and me – Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=IWkNz_5tLac

Συντελεστές

Σενάριο

Mark Amin, Katherine Fugate, Jack Amiel, Michael Begler

Σκηνοθεσία

Martha Coolidge

Ηθοποιοί

Julia Stiles – Paige Morgan
Luke Mably – Prince Edvard (Eddie)
Ben Miller – Soren
Miranda Richardson – Queen Rosalind
James Fox – King Haraald
Alberta Watson – Amy Morgan
John Bourgeois – Ben Morgan
Zachary Knighton – John Morgan
Stephen O’Reilly – Mike Morgan
Elisabeth Waterston – Beth Curtis
Eliza Bennet – Princess Arabella
Devin Ratray – Scotty
Clare Preuss – Stacey
Yaani King – Amanda

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.