Όταν ο Χάρι γνώρισε την Σάλι - When Harry met Sally – 1989 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Όταν ο Χάρι γνώρισε την Σάλι – When Harry met Sally – 1989

Πρωτότυπο σενάριο, υπέροχες ερμηνείες, έντονες σκηνές, καλό χιούμορ και πολύ συναίσθημα.

Γράφει:
Όταν ο Χάρι γνώρισε την Σάλι - When Harry met Sally – 1989

Όταν ο Χάρι γνώρισε την ΣάλιΔιάρκεια:
96 λεπτά

Υπόθεση

Η Sally Albright και ο Harry Burns έχουν μόλις αποφοιτήσει από το κολέγιο στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο. O Harry έχει μια εφήμερη σχέση με μια φίλη της Sally. Αποφασίζουν να ταξιδέψουν οδικώς μέχρι τη Νέα Υόρκη, όπου εκείνη θα συνεχίσει τις σπουδές της κι εκείνος θα ξεκινήσει να εργάζεται. Γνωρίζονται εκείνο το πρωί που αρχίζει το 18ωρο ταξίδι. Μέσα σε αυτές τις ώρες ανακαλύπτουν ότι είναι εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι, ενώ υποβόσκει και ένα συναίσθημα αντιπάθειας. Φτάνοντας στον προορισμό τους χωρίζουν χωρίς να θέλουν να ξαναειδωθούν. Συναντιούνται σε ένα αεροδρόμιο, πέντε χρόνια αργότερα. Εκεί ο Harry προσπαθεί να κάνει το πρώτο βήμα για μια φιλική σχέση αλλά η Sally κόβει με το μαχαίρι κάθε ελπίδα. Περνούν άλλα πέντε χρόνια και ξανασυναντιούνται σε ένα βιβλιοπωλείο. Η Sally μόλις έχει βγει από μια μακροχρόνια σχέση και ο Harry από ένα επώδυνο διαζύγιο. Έχει φτάσει η στιγμή για εκείνη την φιλική σχέση! Δένονται ο ένας με τον άλλο, αλληλοϋποστηρίζονται και… κάποια στιγμή, λαβώνονται από τα βέλη του έρωτα. Πρώτα η Sally και κατόπιν ο Harry. Mέχρι όμως να μπορέσουν να είναι μαζί έχουν να υπερπηδήσουν ένα ακόμα εμπόδιο…

Κριτική και εντυπώσεις

When Harry Met Sally 1989Η «Όταν ο Χάρι γνώρισε την Σάλι – When Harry met Sally» δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι μία από τις κλασσικές πλέον ρομαντικές κομεντί που έχει συγκινήσει εκατομμύρια φίλων του καλού κινηματογράφου. Πρωτότυπο σενάριο, υπέροχες ερμηνείες, έντονες σκηνές, καλό χιούμορ και πολύ συναίσθημα. Κορυφαία σκηνή, φυσικά, εκείνη που στην καφετέρια η Meg Ryan αποδεικνύει στον Billy Crystal πως μπορεί μια γυναίκα να προσποιηθεί έναν οργασμό χωρίς ο άντρας να πάρει χαμπάρι! Μια ιδανική επιλογή για ρομαντική κινηματογραφική βραδυά με το έτερο ήμισυ. Ξέρετε εσείς… δείπνο, κεράκια, παγωμένο κρασάκι, χαμηλός φωτισμός, dvd και ό,τι ήθελε προκύψει… αρκεί να προσέξετε τι θα απαντήσετε στις ερωτήσεις που θα σας θέσει η καλή σας… είναι σίγουρο ότι θα το κάνει… αν θέλετε να μην έρθουν τα πάνω κάτω… σκεφτείτε καλά πριν δώσετε δίκιο στον Harry. .-)

Όταν ο Χάρι γνώρισε την Σάλι – When Harry met Sally – Trailer

When Harry Met Sally... (1989): Trailer HQWhen Harry Met Sally… (1989): Trailer HQ

Συντελεστές

Σενάριο

Nora Ephron

Σκηνοθεσία

Rob Reiner

Ηθοποιοί

Billy Crystal – Harry Burns
Meg Ryan – Sally Albright
Carrie Fisher – Marie
Bruno Kirby – Jess
Steven Ford – Joe
Lisa Jane Persky – Alice
Michelle Nicastro – Amanda
Gretchen Palmer – Stewardess
Robert Alan Beuth – Man on Aisle
David Burdick – 9 Year Old Boy
Joe Viviani – Judge
Harley Jane Kozak – Helen
Joseph Hunt – Waiter at Wedding
Kevin Rooney – Ira
Franc Luz – Julian
Tracy Reiner – Emily
Kyle T. Heffner – Gary
Kimberley LaMarque – Waitress
Stacey Katzin – Hostess
Estelle Reiner – Older Woman Customer
John Arceri – Christmas Tree Salesman
Peter Day – Joke Teller at Wedding

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.