Σύγκρουση στον Πράσινο Βάλτο - Tombstone - 1993 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Σύγκρουση στον Πράσινο Βάλτο – Tombstone – 1993

Γράφει: E Α

TombstoneΔιάρκεια:
130 λεπτά

Υπόθεση

Ο Wyatt Earp, πρώην σερίφης, έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση και πηγαίνει για να ζήσει μαζί με τους αδερφούς του και τις οικογένειές τους στο Tombstone της Arizona. Εκεί ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να φτιάξουν μια ήρεμη ζωή, αντί να κυνηγούν παράνομους και επικηρυγμένους. Μόλις φτάνει στο Tombstone συναντάει τον Doc Holliday, έναν παλιό του φίλο, που τον ενημερώνει ότι τον έλεγχο της πόλης τον έχουν οι Καουμπόυδες, μια συμμορία παρανόμων. Ο Wyatt Earp δεν θέλει να ασχοληθεί, αλλά πολλές φορές τα πράγματα δεν γίνονται όπως εμείς θέλουμε. Λίγες μέρες αργότερα, ένας Καουμπόυ σκοτώνει τον σερίφη της πόλης. Ο Virgil Earp, νιώθοντας ότι δεν μπορεί να μένει αμέτοχος όταν οι αθώοι και οι αδύναμοι κινδυνεύουν, δέχεται να γίνει ο νέος σερίφης.

Κριτική και εντυπώσεις

Η ταινία “Σύγκρουση στον Πράσινο Βάλτο” βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και συγκεκριμένα στη μονομαχία του OK Corral που έλαβε χώρα στις 26 Οκτωβρίου 1881 στο Tombstone. Ο σκηνοθέτης George Cosmatos και ο σεναριογράφος Kevin Jarre συνεργάζονται για να φτιάξουν την καλύτερη, ίσως, ταινία της καριέρας τους. Ο Kurt Russell είναι φοβερός ως Wyatt Earp, ο Sam Elliott απίστευτος ως Virgil Earp και ο Val Kilmer δίνει τα ρέστα του με μια καταπληκτική ερμηνεία στο ρόλο του πιστολέρο Doc Holliday.

Η υπόθεση έχει μεταφερθεί ξανά στη μεγάλη αλλά και στην μικρή οθόνη, όπως το “Gunfight at the O.K. Corral” του 1957 με τον Burt Lancaster και τον Kirk Douglas. Τολμούμε να πούμε πάντως, ότι η προσπάθεια του, ελληνικής καταγωγής, Κοσμάτος και του Kevin Jarre είναι η καλύτερη και με διαφορά. Δεν είναι τυχαίο ότι η “Σύγκρουση τον Πράσινο Βάλτο”, που κυκλοφόρησε το 1993 μια εποχή που τα Western ήταν εκτός μόδας και μετρημένα στα δάχτυλα, έγινε μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία.

Σύγκρουση στον Πράσινο Βάλτο – Tombstone – Trailer

"Tombstone (1993)" Theatrical Trailer“Tombstone (1993)” Theatrical Trailer

Συντελεστές

Σενάριο

Kevin Jarre

Σκηνοθεσία

George P. Cosmatos

Ηθοποιοί

Kurt Russell – Wyatt Earp
Val Kilmer – Doc Holliday
Sam Elliott – Virgil Earp
Bill Paxton – Morgan Earp
Powers Boothe – Curly Bill Brocius
Michael Biehn – Johnny Ringo
Charlton Heston – Henry Hooker
Jason Priestley – Billy Breckinridge
Jon Tenney – Behan
Stephen Lang – Ike Clanton
Thomas Haden Church – Billy Clanton
Dana Delany – Josephine Marcus
Paula Malcomson – Allie Earp
Lisa Collins – Louisa Earp
Dana Wheeler-Nicholson – Mattie Earp
Joanna Pacula – Kate
Billy Zane – Mr. Fabian

Α.Α.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.