Τέλος διαδρομής - The end of the tour - 2015 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Τέλος διαδρομής – The end of the tour – 2015

Οι διάλογοι -και λιγότερο οι ενέργειες- των δύο ηρώων είναι ο θησαυρός της ταινίας «Τέλος διαδρομής – The end of the tour» που σας περιμένει να τον ανακαλύψετε.

Γράφει:

Τέλος διαδρομής

Διάρκεια:
106 λεπτά

Υπόθεση:

Το 1996 ο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας -David Foster Wallace- κυκλοφορεί ένα μυθιστόρημα που έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως επικό… το Infinite Jest. Όπως συνηθίζεται στις Η.Π.Α., η έκδοση ενός βιβλίου ακολουθείται από μία περιοδεία προβολής του. Στον τελευταίο σταθμό αυτής της περιοδείας -στη Μινεάπολη- τον συγγραφέα συνοδεύει ο δημοσιογράφος του περιοδικού Rolling Stone και συγγραφέας, Ντέιβιντ Λίπσκι -David Lipsky.

Οι δύο άντρες έρχονται κοντά και η συνέντευξη μετατρέπεται σε ένα ξεγύμνωμα των δύο ψυχών, χωρίς να διευκρινίζεται ξεκάθαρα αν αυτό το ξεγύμνωμα είναι όντως αληθινό ή ένας τρόπος να διατηρηθεί η ‘εικόνα’ δύο ανθρώπων που η εργασία τους έχει να κάνει και με την άποψη που έχει το κοινό για εκείνους…

Κριτική και εντυπώσεις:

Οι πέντε ημέρες αυτής της κοινής διαδρομής/συνέντευξης ήρθαν στο φως μέσα από το βιβλίο του «Although of Course You End Up Becoming Yourself» που κυκλοφόρησε το 2010· η συνέντευξη δεν δημοσιεύθηκε ποτέ στο περιοδικό. Σε αυτό το βιβλίο είναι βασισμένη η ταινία «Τέλος διαδρομής – The end of the tour».

Το Infinite Jest, του Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας, έχει χαρακτηρισθεί από το περιοδικό Time, ως ένα από τα 100 καλύτερα μυθιστορήματα του 20ου αιώνα. Η προσωπικότητα του συγγραφέα δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο και αυτό είναι κάτι που η ταινία του James Ponsoldt καταφέρνει να περάσει στον θεατή της.

Δεν είναι προσεγμένη μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια, αλλά αυτό σε αφήνει αδιάφορο. Αυτό που έχει αξία είναι όσα λέγονται ανάμεσα στο συγγραφέα και στο δημοσιογράφο. Αυτοί οι διάλογοι -και λιγότερο οι ενέργειες- των δύο ηρώων είναι ο θησαυρός της ταινίας «Τέλος διαδρομής – The end of the tour» που σας περιμένει να τον ανακαλύψετε και να… τον αξιοποιήσετε κατά το δοκούν! 🙂

Δείτε την!

Τέλος διαδρομής – The end of the tour – Trailer (Greek subs)

Τέλος Διαδρομής (The End of the Tour) - Trailer (Gr Subs)Τέλος Διαδρομής (The End of the Tour) – Trailer (Gr Subs)

Συντελεστές:

Σενάριο:

Donald Margulies

Σκηνοθεσία:

James Ponsoldt

Ηθοποιοί:

Jason Segel – David Foster Wallace
Jesse Eisenberg – David Lipsky
Anna Chlumsky – Sarah
Joan Cusack – Patty
Mamie Gummer – Julie
Ron Livingston – David Lipsky’s Editor
Becky Ann Baker – Bookstore Manager
Mickey Sumner – Betsy

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες