Ο Γκρινιάρης της Νέας Υόρκης - The angriest man in Brooklyn - 2014 .: Cinema .: Ματιά
 

Ο Γκρινιάρης της Νέας Υόρκης – The angriest man in Brooklyn – 2014

Η ταινία «The angriest man in Brooklyn» είναι βαθιά κοινωνική με τις απολήξεις της να αγγίζουν το δράμα.

Γράφει:
Ο Γκρινιάρης της Νέας Υόρκης – The angriest man in Brooklyn – 2014

The angriest man in Brooklyn
Διάρκεια:
83 λεπτά

Υπόθεση

Ο Henry είναι ένας μεσήλικας δικηγόρος που ζει στην Νέα Υόρκη. Είναι παντρεμένος με την Bette, με την οποία απέκτησαν και δύο παιδιά, τον Tommy και τον Peter. Ο Peter έχει σκοτωθεί σε ένα ατύχημα εδώ και δύο χρόνια. Από εκείνη τη στιγμή ο πατέρας του έχει αλλάξει εντελώς. Έχει γίνει παράξενος, στρυφνός, μισεί τα πάντα, έχει απομακρυνθεί από την γυναίκα του, ακόμα και από τον μοναδικό πλέον εν ζωή γιο του τον Tommy.
Εμείς συναντάμε τον Henry την ημέρα που πρόκειται να πάρει τα αποτελέσματα κάποιων ιατρικών εξετάσεων από το νοσοκομείο. Εκεί συνομιλεί με την αντικαταστάτρια του γιατρού του, την Dr. Sharon Gill. Η νεαρή γιατρός του ανακοινώνει ότι έχει εγκεφαλικό ανεύρυσμα. Πάνω στην απόγνωση του την πιέζει φορτικά να του δώσει ένα αριθμό… πόσος καιρός ζωής του μένει ακόμα. Η Sharon πιεσμένη από τα δικά της προβλήματα και από τον έντονο και επιθετικό τρόπο του Henry του λέει ένα νούμερο για να τον ξεφορτωθεί… 90 λεπτά. Ένα απίστευτο νούμερο που όμως μπορεί να βγει και αληθινό γιατί οι ακτινογραφίες δείχνουν ήδη ότι υπάρχει αιμορραγία στο εσωτερικό του κρανίου του.
Ο απελπισμένος ήρωας μας φεύγει τρέχοντας από το νοσοκομείο για να προλάβει να κάνει τρία πράγματα. Να τα ξαναβρεί με τον γιο του, να κάνει sex με την γυναίκα του και να οργανώσει ένα μικρό πάρτυ για τα 25 άτομα που επιθυμεί να δει πριν πεθάνει. Και όλα αυτά σε μόλις 90 λεπτά. Η νεαρή γιατρός, αναλογιζόμενη την ευθύνη που έχει, τρέχει στο κατόπι του, αλλά ο Henry είναι άφαντος…

  Annie - 2015

Κριτική και εντυπώσεις

Η ταινία «The angriest man in Brooklyn» είναι βαθιά κοινωνική με τις απολήξεις της να αγγίζουν το δράμα. Αν και σε κάποιες σκηνές σε κάνει να γελάσεις, αυτό δεν είναι ικανό να την χαρακτηρίσει κάποιος ως Κωμωδία, όπως λανθασμένα -κατά την γνώμη μου- έχει γίνει από διάφορα site σχετικά με τον κινηματογράφο.
Κεντρικό της θέμα; Η απάντηση σε μια πολύ, μα πάρα πολύ, δύσκολη ερώτηση. Τι θα έκανες αν σου έμεναν μόνο 90 λεπτά ζωής; Εδώ σε θέλω κάβουρα… που λέει και ο σοφός λαός μας. Ο σεναριογράφος και ο σκηνοθέτης μας δίνουν την δική τους απάντηση, την οποία η ερμηνεία του αγαπημένου Robin Williams μετουσιώνει σε μια εξαιρετική ταινία. Το εν λόγω φιλμ οδηγεί το μυαλό του θεατή του σε δυσάρεστα και στενόχωρα μονοπάτια, αλλά θαρρώ ότι αξίζει να το δείτε 1000%. Όχι μόνο για να δώσετε την δική σας απάντηση σε ένα τόσο καυτό ερώτημα αλλά για να εντάξετε αυτή την απάντηση σε εκείνα που θα πράξετε στο άμεσο μέλλον. Δείτε την!

Ο Γκρινιάρης της Νέας Υόρκης – The angriest man in Brooklyn – Trailer

The Angriest Man in Brooklyn Official Trailer #1 (2014) - Robin Williams Comedy HDThe Angriest Man in Brooklyn Official Trailer #1 (2014) – Robin Williams Comedy HD

Συντελεστές

Σενάριο

Daniel Taplitz

Σκηνοθεσία

Phil Alden Robinson

Ηθοποιοί

Robin Williams – Henry Altmann
Mila Kunis – Dr. Sharon Gill
Peter Dinklage – Aaron Altmann
Melissa Leo – Bette Altmann
Hamish Linklater – Tommy Altmann
Noah Radcliffe – Tommy (10 ετών)
Sawyer Ever – Tommy (5 ετών)
Adam Chernic – Peter (7 ετών)
Sutton Foster – Adela
James Earl Jones – Ruben
Richard Kind – Bix Field
Daniel Raymont – Ulugbek
Chris Gethard – Dr. Jordan Reed
Jerry Adler – Cooper
Isiah Whitlock Jr. – Yates
Da’Vine Joy Randolph – Νοσοκόμα Rowan
Jeremie Harris – Leon
Lee Garlington – Gummy
Roy Milton Davis – Buster
Olga Merediz – Jane
Hank Chen – Damien
Rock Kohli – Gurjot
Kirk Taylor – Αστυνομικός
Len Murach – Πλοίαρχος

  Game of Thrones: Mother's Mercy - Season 5 / Episode 10 - 2015

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.